Temperatura din termometru este în creștere, așa că este momentul ideal să te răsfeți cu un desert răcoritor. Înghețata de casă este mult mai sănătoasă decât cea din comerț și se prepară în numai 15 minute. Mai jos, regăsești ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Înghețata de casă este ușor de pregătit, chiar dacă nu ai prea multă experiență în bucătărie. Mai jos, vei regăsi o rețetă care are la bază lapte condensat, însă desertul răcoritor poate fi preparat și din fructe de pădure, semințe, vanilie, banane sau lămâie. Pentru un plus de aromă, rețeta poate fi completată cu bucăți de fistic, nuci sau fulgi de ciocolată, în funcție de preferințe.
Citește și: Rețetă de mousse de banane
Citește și: Rețete de deserturi pentru vară fără cuptor
Citește și: Rețete de maioneză de avocado
Citește și: Rețete de cocktailuri de vară cu rom
Rețetă de înghețată cu lapte condensat – Ingrediente
500 ml smântână lichidă (minim 30% grăsime)
397 g lapte condensat îndulcit (o conservă)
1 linguriță extract/esență vanilie
ciocolată/fructe la alegere/nuci (opțional)
Rețetă de înghețată cu lapte condensat – Mod de preparare
1. Într-un bol încăpător, se bate smântâna lichidă până capătă o textură aerată. Ulterior, se adaugă laptele condensat și se amestecă cu o spatulă.
2. În compoziție, puneți esența de vanilie și amestecați bine. Opțional, se pot adăuga bucăți de fructe sau fistic, potrivit retete.unica.ro.
3. Puneți compoziția într-o caserolă de plastic și lăsați la congelator pentru aproximativ 6-8 ore.
Sursa foto: Freepik