5 greșeli de machiaj care te fac să pari mai bătrână

 Oana Pantazi
.

5 greșeli de machiaj care te fac să pari mai bătrână. Pe măsură ce avansează în vârstă, cele mai multe femei sunt convinse că au nevoie de mai mult machiaj și mai multe retușuri, pentru a ascunde semnele implacabile ale trecerii timpului. Iată însă că, uneori, din dorința de a arăta mai bine, reușim să scoatem în evidență ceea ce, de fapt, încercam să ascundem. Iată câteva sfaturi simple de care ar trebui ca toate femeile trecute de 40 de ani să țină seama.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

5 greșeli de machiaj care te fac să pari mai bătrână. Fond de ten, rimel, ruj, pudră și creion de ochi – sunt doar câteva dintre produsele care se găsesc fie în poșeta, fie pe masa de toaletă a oricărei femei. Nu toată lumea știe însă că unele dintre ele ar trebui mai puțin sau chiar deloc folosite după o anumită vârstă, din cauza faptului că îmbătrânesc chipul. Iată ce sfaturi ne dă cunoscutul makeup artist Veronica Lorenz, citată de dermstore.com.

5 greșeli de machiaj care te fac să pari mai bătrână. PREA MULT FOND DE TEN

Am văzut cu toții, nu o dată, la evenimente sau chiar pe stradă doamne și domnișoare care par să poarte o mască, din cauza cantității prea mari de fond de ten. În încercarea de a acoperi cearcănele, ridurile de expresie sau petele pigmentare, multe femei aplică o cantitate prea mare de fond de ten. Trebuie să știți însă că less is more atunci când vine vorba despre aplicarea fondului de ten pe un chip matur.

Citește și: 5 trucuri pentru buze mai mari cu ajutorul machiajului

Citește și: Cum să îți faci ochii să pară mai mari cu ajutorul machiajului

Citește și: Greșeli pe care le fac femeile când vor să slăbească

„Corectează doar acolo unde este necesar. Dacă aplici prea mult, fondul de ten va intra adânc între plirurile pielii, punând și mai mult accent pe trăsăturile pe care dorești să le acoperi”, spune Lorenz.

5 greșeli de machiaj care te fac să pari mai bătrână. PREA MULTĂ PUDRĂ

Nici aplicarea unei cantități prea mari de pudră – în special deasupra fondului de ten – nu va ajuta. „Pudra va accentua ridurile, în special pe cele din jurul ochilor”, spune makeup artistul. În schimb, Lorenz recomandă fixarea anticearcănului și a fondului de ten prin ștergerea/tapotarea acestora cu șervețele absorbante.

„Acordă machiajului timp să intre în piele înainte de a șterge din el, astfel încât să nu îndepărtezi prea mult„, mai spune Lorenz.

5 greșeli de machiaj care te fac să pari mai bătrână. NEGLIJAREA SPRÂNCENELOR ȘI A GENELOR

Știi ce te îmbătrânește în afara ridurilor și a petelor pigmentare? Sprâncenele subțiate și genele rare, spune makeup artistul. „Asigură-te că umpli sprâncenele și genele care s-au rărit odată cu vârsta. Nu uita că genele mai pline înseamnă tinerețe!”. Iar acum există o mulțime de metode pentru a scăpa de acest inconvenient. E bine însă să soliciți ajutorul personalului specializat, mai ales că accentuarea acestora cu o culoare închisă te face să pari brusc mai în vârstă.

Lorenz sugerează, de asemenea, curbarea genelor, deoarece astfel ochii vor părea mai mari și mai alerți. De asemenea, aplicarea rimelului pe genele inferioare nu e tocmai indicată.

5 greșeli de machiaj care te fac să pari mai bătrână. EVITĂ FARDURILE STRĂLUCITOARE!

Makeup artistul ne sfătuiește și, dacă avem o anumită vârstă, să evităm fardurile de ochi strălucitoare, pentru că acestea vor scoate în evidență pleoapele îmbătrânite. În astfel de situații e bine să folosim formulele de farduri mate sau cremă. De asemenea, sunt indicate creioanele dermatograf, și nu eylinerele lichide, deoarece acestea tind să iasă în evidență în mod neplăcut pe pielea mai matură, asprind privirea.

„În ceea ce privește fardul de obraz și bronzerul, alegeți formule cremă pentru un finisaj mai proaspăt”, mai spune Lorenz.

5 greșeli de machiaj care te fac să pari mai bătrână. FOLOSIREA NUANȚEI GREȘITE DE RUJ

Odată cu trecerea timpului, linia naturală a buzelor noastre se estompează și, din cauza ridurilor, rujul tinde să pornească în sus sau în jos, pe traiectul crăpăturilor instalate în jurul gurii. Drept urmare, în astfel de situații e bine să nu atragem atenția și mai mult asupra acestui inconvenient cu rujul nepotrivit.

Dacă preferi rujurile mai închise la culoare, ar fi bine să te gândești de două ori înainte, pentru că nuanțele închise subțiază buzele. Ai nevoie, așadar, de rujuri în nuanțe neutre, care să nu fie nici prea luminoase, dar nici prea întunecate, dar care dau volum. Nu în ultimul rând, utilizează un lip liner transparent, care delimitează perfect buzele și evită întinderea rujului.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton