Peste 400.000 de persoane din România lucrează în industria videochat-ului. Potrivit celor mai recente declarații ale Președintelui ANAF, Lucian Heiuș, industria videochat-ului a explodat în ultima perioadă pe meleagurile românești. Mai concret, sunt peste 5.000 de firme care au acest obiect de activitate la noi în țară, din punct de vedere legal. Iată ce declarații a făcut în acest sens!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că numeroase persoane aleg în ziua de azi să lucreze în industia Videochat-ului, fiind un domeniu ușor de accesat, fără studii și nimic necesar în acest sens. De asemenea, sunt foarte firme mari legalizate, care le permit persoanelor de aproape orice vârstă să intre în parteneriat cu ele.
Citește și: Cum arată Adriana Simionescu în ultimul trimestru de sarcină. Când va naște fiica lui Adrian Minune
Citește și: De ce s-au despărțit Anamaria Prodan și Flavius Nedelea: „El se cam ferea să apară, nu era…'
Citește și: America Express 2024. Primele declarații ale vedetelor care pleacă pe Drumul Soarelui
Peste 400.000 de persoane din România lucrează în industria videochat-ului
Recent, Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a explicat că ANAF poate obține toate informațiile despre veniturile acestor firme, precizând că în România ar exista cinci astfel de platforme mari. Nu, nu sunt singurele, fiindcă per total sunt peste 5.000 de firme care au acest obiect de activitate la noi în țară. Veniturile, înregistrate prin bancă, sunt extrem de mari, astfel că Președintele Anaf susține că ar fi 400.000 de persoane care lucrează în videochat.
„Astăzi, dacă vorbim de veniturile care se obțin de pe platformele de videochat, aflăm orice informație. Există cinci platforme mari, unde orice firmă care funcționează în România pe acest domeniu de activitate are un contract cu ei și de acolo primesc bani. Acești bani intră prin bancă, îi putem urmări. Este un fenomen. Această industrie a videochat-ului a luat o explozie foarte mare în ultima perioadă, în România', a spus președintele ANAF, în cadrul unei emisiuni de la Digi24.
Firmele de Videochat sunt monitorizate în permanență de ANAF
Încă de când s-a legalizat Videochat-ul în România, s-au deschis numeroase firme în această industrie, astfel că în prezent ANAF poate gestiona și monitoriza cu mare atenție orice intrar și ieșire din punct de vedere financiar. De asemenea, fiindcă sumele sunt exagerat de mari, venite în proporție de 99% din partea străinilor, se spune că în jur de 400.000 de persoane acționează în acest domeniu, care nu mai este deloc un subiect tabu.
„Sunt discuții că ar lucra ca persoane fizice peste 400.000 în această industrie, pentru că veniturile sunt mari, însă ce e interesant este că 99% din venituri nu sunt de la cetățeni români, ca să fie foarte clar. Românii care urmăresc aceste platforme sunt într-un număr foarte mic, însă banii sunt făcuți în România și plătiți în România și avem multe acțiuni de contor pe firmele de videochat. Și cu ani în urmă erau. Mulți nu înțelegeau că, de fapt, este o activitate, că ar trebui să aibă angajați, persoanele care prestează acea muncă și cred că e un proces mult mai vechi. Astăzi avem instrumentele necesare pentru a putea monitoriza și acționa asupra acestor industrii', a mai declarat Lucian Heiuș.
Președintele ANAF: 'Foarte multe persoane fizice acționează în nume propriu'
Ei bine, pe lângă firmele care funcționează legal în acest domeniu și unde numeroase persoane fie aleg să colaboreze, fie să fie anagajate, mai sunt și unele care aleg să acționeze pe cont propriu. Totuși, indiferent de varianta pe care o aleg, sunt nevoite să depună declarație unică pentru a lucra legal. Președintele ANAF a ținut printre declarațiile sale să precizeze că există un ghid în acest sens, chiar pe site-ul ANAF.
„Foarte multe persoane fizice care acționează în nume propriu, folosind alt gen de platforme, nu neapărat având o societate, deja vin, se interesează. Noi am făcut și un ghid, care este pe site-ul ANAF-ului, ca să le explicăm cum pot să își depună declarația unică, să își declare veniturile și să își plătească impozitele', a conchis el.
Sursă foto: unsplash.com