Care sunt cele 5 situații în care poți refuza mâncarea la restaurant, fără să ai vreo vină

 Calin Maria Bianca
.

Care sunt cele 5 situații în care poți refuza mâncarea la restaurant, fără să ai vreo vină. Ai fost pus vreodată în situația în care să comanzi un preparat, iar atunci când a venit să nu fie conform așteptărilor tale, însă de rușine nu ai spus nimic? Ei bine, de acum înainte nu trebuie să mai faci acest lucru, atât timp cât ai dreptate și mâncarea din fața ta nu este ca cea pe care ai comandat-o, de fapt. Iată situațiile în care poți refuza și chema ospătarul pentru a-ți aduce o altă porție, făcută cum trebuie!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Cu toții am trecut prin momente neplăcute la restaurant. Mai concret, facem referire fix la momentele în care o comandă nu a venit la masă așa cum era prezentată în meniu, fie prea rece, prea fierbinte, cu ingrediente ce nu se aflau pe listă, sau chiar într-o manieră neașteptată. Ei bine, este timpul să nu mai lași de la tine și să înveți să fii mai dur în astfel de situații, atât timp cât ai dreptate.

Citește și: Cât costă o porție de mici în restaurantul lui Sandu Cocoșatu. Ce alte preparare se regăsesc în meniu

Citește și: Ce mănâncă Florin Dumitrescu, atunci când nu ia masa la restaurant. Iată cum a fost surprins juratul de la Chefi la Cuțite

Prin urmare, iată care sunt cele 5 situații în care poți refuza mâncarea la restaurant, fără să ai vreo vină. Ospătarul este obligat să își ia farfuria, să o ducă la bucătărie și să aducă una conform cerințelor și detaliilor care se află în meniu.

Citește și: Maurice Munteanu a apărut machiat în platoul Bravo, ai stil: 'Ești de vis. Ador machiajul pe care-l porți…'

Citește și: Ce cadou a primit Alina Laufer de la fiica adolescentă, de ziua ei: „Știe ea ce să îmi cumpere și ce îmi place'

Care sunt cele 5 situații în care poți refuza mâncarea la restaurant

Nu te mai ținem în suspans și îți dezvăluim cele 5 situații în care poți refuza mâncarea din farfurie, solicitând ospătarului să îți înlocuiască comanda și să o pregătească din nou, așa cum trebuie.

  1. Dacă găsiți în farfurie 'ceva ce nu trebuia să fie acolo' – dacă sesizezi cumva că în farfuria ta se află un fir de păr, o gunoaie, insectă sau orice altceva, nu ezita să chemi ospătarul. Nu este vina ta și nici a lui, însă nu poți să mănânci în condițiile astea și nici să plătești un preparat alimentar care nu este comsetibil din aceste puncte de vedere. Din nefericire, oricât de mult ar încerca echipa să evite, astfel de incidente pot apărea în bucătării.
  2. Dacă mâncarea conține un ingredient la care ești alergic – dacă în farfurie se află un ingredient sau produs la care sunteți alergici, este normal să refuzați farfuria și să comandați altceva. În ultima vreme, pentru a evita astfel de situații, cele mai multe dintre restaurante au afișat în meniu ingredientele, așa că această situație se întâmplă destul de rar în zilele de azi.
  3. Mâncarea este prea rece când ajunge la tine – atunci când este o zi foarte aglomerată, comanda poate ajunge mai greu, iar totodată și mâncarea rece. Prin urmare, dacă te confrunți cu o astfel de problemă, este dreptul tău să refuzi și să ceri o porție nouă, asta deoarece gustul preparatelor este diferit dacă sunt servite la o temperatură necorespunzătoare.
  4. Mâncarea este prea sărată – de multe ori se întâmplă ca gusturile să fie diferite în materie de mâncare, sarea fiind cel mai important ingredient, astfel că dacă vi se pare prea mult pentru cum obișnuiți să mâncați, este timpul să refuzați mâncarea.
  5. Ai primit preparatul greșit – se mai întâmplă, mai ales atunci când sunt zile de wekeend și zile foarte aglomerate, ca ospătarii să încurce comenzile, iar în loc de porția de pui la grătar să te trezești cu un cotlet de porc sau vită. Nu, nu trebuie să lași lucrurile așa de rușine și să te mulțumești cu ceea ce ai în farfurie, ci trebuie să refuzi și să-i spui ospătarului faptul că nu ai primit ceea ce ai comandat.

Acum, după ce a i aflat cele 5 situații în care poți să refuzi mâncarea la restaurant, este timpul să nu mai taci și să ascunzi inconvenientele doar pentru a nu face personalul să se simtă prost. Este de datoria lor să servească cum trebuie și să te facă să te simți bine, și de asemenea, de datorita ta să mănânci bine atunci când pătești.

Sursă foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton