A fost stabilită ordinea apariţiei simptomelor COVID-19! Care sunt primele două manifestări care trebuie să te îngrijoreze

 Dumba Gabriela
.

O echipă de cercetători de la Universitatea din California de Sud a stabilit ordinea apariţiei şi manifestării simptomelor COVID-19, situație care ajută persoanele infectate să se izoleze şi să ceară asistenţă medicală în timp util.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Evoluţia simptomelor de COVID-19, boala care a provocat deja peste 770.000 de decese în lumea întreagă, a făcut obiectul unui studiu special efectuat de o echipă de cercetători de la Universitatea din California de Sud. Rezultatele cercetării au fost publicate în „Frontiers in Public Health'.

Conform studiului, COVID-19 se manifestă iniţial prin tuse şi febră, apoi prin dureri musculare, urmate de greaţă şi eventual diaree.

Cercetătorii au stabilit această ordine după ce au studiat cazurile a 60.000 de pacienţi atinşi de COVID-19, gripă, sindromul respirator al Orientului Mijlociu (MERS-CoV) şi sindromul respirator acut sever (SARS-CoV).

Cunoaşterea ordinii apariţiei simptomelor de COVID-19 este importantă atât pentru prevenirea răspândirii bolii, cât şi pentru tratarea ei, afirmă cercetătorii.

„Ţinând cont de faptul că există acum abordări mai eficiente pentru tratarea COVID-19, detectarea precoce a simptomelor în rândul pacienţilor poate scurta durata spitalizării', subliniază ei, potrivit adevărul.ro.

Peste 21 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în întreaga lume până duminică, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Numărul deceselor a ajuns la circa 771.000.

Unul din trei pacienți cu COVID-19 nu are simptome

Un studiu realizat în Coreea de Sud, pe sute de persoane, relevă faptul că aproape o treime din persoanele infectate cu COVID-19 nu au avut vreun simptom al bolii, deşi ei aveau în organism aceeaşi cantitate de virus ca şi cei care prezentau semne.

Mulţi spun că persoanele asimptomatice nu pot răspândi boala, pentru că nu tuşesc spre exemplu.

Cât timp rezistă anticorpii anti-COVID-19 în cazul persoanelor asimptomatice

Anticorpii produşi de organismul uman, drept răspuns la infecţia cu noul coronavirus, se comportă diferit în cazul pacienţilor asimptomatici, faţă de cei cu simptome specifice COVID-19. Cel puţin, asta arată un studiu publicat într-un jurnal academic, conform cnbc.com.

Oamenii de ştiinţă au efectuat un studiu pe 37 de persoane asimptomatice şi alte 37 cu simptome specifive infectării cu noul coronavirus, din Wanzhou, China.  

În cazul a 40% din procentul bolnavilor asimptomatici, anticorpii aproape dispar în doar circa 8 săptămâni. La polul opus, asta se întâmplă la doar 12,9% din pacienţii cu simptome de COVID-19. 



Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton