A murit Gheorghe Tinca, primul ministru civil al Apărării de după Revoluție: „Sincere condoleanțe familiei îndoliate”. Avea 82 de ani

 Oana Pantazi
.

A murit Gheorghe Tinca, fost ministru al Apărării în perioada 1994-1996. fostul demnitar a fost ministru în Cabinetul Văcăroiu. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naţionale, care a transmis condoleanţe familiei.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

A murit Gheorghe Tinca, fost ministru al Apărării în perioada 1994-1996. Gheorghe Tinca, fost ministru al Apărării în Guvernul Nicolae Văcăroiu, a murit la vârsta de 82 de ani, a anunțat MApN într-o postare pe Facebook. În mandatul lui, s-au stabilit primele contacte oficiale între România și NATO.

A murit Gheorghe Tinca, fost ministru al Apărării în perioada 1994-1996

Gheorghe Tinca, fost ministru MApN în Guvernul Văcăroiu, s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale, care a transmis condoleanțe familiei îndoliate pe pagina de social media.

Citește și: Alexandra Duli a recunoscut că e geloasă, după ce Zanni s-a apropiat din nou de Ana Porgras: „Era prea atașat. Îmi venea să dau un pumn în gură cuiva'

Citește și: Cum arată apartamentul în care locuiesc Oana și Viorel Lis: „Dacă mă îmbogățeam, nu stăteam în cămăruța asta’. Mai multe obiecte din casă au fost scoase la vânzare

„Ministerul Apărării Naționale anunță cu regret trecerea la cele veșnice a lui Gheorghe Tinca, ministrul Apărării în perioada 6 martie 1994 – 12 decembrie 1996. Transmitem, în numele Ministerului Apărării Naționale, sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!', a transmis MApN, într-un mesaj pe Facebook. 

Gheorghe Tinca a fost și ambasador al României la Praga

Gheorghe Tinca a fost primul ministru civil al Apărării de după Revoluție și un apropiat al lui Teodor Meleșcanu. La începutul anilor 2000, demnitarul a fost numit și ambasador al României la Praga. Nu în ultimul rând, în mandatul lui Tinca s-au stabilit primele contacte oficiale între Romania și NATO.

„O veste tristă: a murit diplomatul de carieră Gheorghe Tinca, primul Ministru al Apărării civil după decembrie 1989. În mandatul său s-au stabilit primele contacte oficiale între România și NATO.

Avea 82 de ani și o carieră de profesionist în Ministerul Afacerilor Externe, cu gradul diplomatic de ambasador, ocupând funcții de director, director general și secretar de stat. Dumnezeu să-l odihnească!', a scris Radu Tudor pe Facebook.


Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton