Accident grav în Paris: un mort și șase răniți, după ce o mașină a intrat cu mașina în terasa unei cafenele. Șoferul a fost prins și arestat

 Oana Pantazi
.

Accident grav în Paris: un mort și șase răniți, dintre care trei în stare gravă, după ce o mașină a intrat cu mașina în terasa unei cafenele. Șoferul care a produs dezastrul a fugit de la locul accidentului, însă a fost prins ulterior de poliție.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Un șofer a intrat cu mașina în terasa unei cafenele din arondismentul 20 din Paris în seara zilei de miercuri, 17 iulie, rănind mortal o persoană, în timp ce alte șase au fost rănite, dintre care trei grav, au declarat oficialii agenției France-Presse (AFP). Incidentul a avut loc la ora 19.30.

capture-d-ecran-2024-07-18-a-07-28-29-66988be4690fe303836087capture-d-ecran-2024-07-18-a-07-28-29-66988be4690fe303836087

Accident grav în Paris: un mort și șase răniți, după ce o mașină a intrat cu mașina într-o terasă

Ieri seară, în Paris a avut loc un accident care a șocat opinia publică. O mașină a intrat în plin în terasa cafenelei Le Ramus, ucigând un trecător și rănind mai multe persoane, dintre care trei se află în stare gravă, descrisă drept „urgență absolută'. Șoferul a fugit de la locul accidentului, însă a fost prins ulterior.

Procuratura a declarat că o persoană a fost arestată – șoferul vehiculului – în ciuda comentariilor anterioare ale anchetatorilor, care sugerau că un pasager a fost reținut. Parchetul a spus că nu a fost stabilit dacă a fost un pasager în mașină, notează Le Monde.

Citește și: Marius Țeicu, amintiri din perioada când forma, alături de Corina Chiriac și Alexandru Arșinel „un trio formidabil': „Au prins bine aceste show-uri. Dacă s-a luat și un premiu dintre atâtea show-uri și televiziuni din lume, înseamnă că a fost apreciat. Ce haios era la filmări, eu…'/ EXCLUSIV

Citește și: Zanni dezvăluie de la ce a pornit, de fapt, conflictul cu Cristi Mitrea: „Are ceva personal cu mine, pentru că i-am cucerit una dintre partenerele de viață, care…'. Ce spune despre rivalitatea cu Iancu Sterp și în ce relații au rămas după Survivor/ EXCLUSIV

Anterior, sursa din poliție a declarat că trei dintre persoanele rănite se aflau în stare critică. O altă sursă din poliție a spus că teoria inițială a fost că incidentul ar fi fost un accident de circulație. Potrivit unei surse apropiate anchetei, traiectoria mașinii pe terasa restaurantului ar fi fost accidentală, dar circumstanțele exacte ale incidentului rămân în continuare neclare. În jurul terasei cafenelei Le Ramus, locul era împânzit ieri-seară de poliție, în apropiere se aflau cel puțin patru autospeciale de pompieri, iar soldații din unitatea Sentinel erau de serviciu pe Place Gambetta din apropiere.

Șoferul mașinii a fost arestat

Șoferul a fost arestat pentru „omucidere involuntară, vătămări involuntare și punere în pericol', a precizat procuratura. Ancheta a fost încredințată Serviciului de Prelucrare a Accidentului Judiciar (STJA).

Incidentul de ieri amplifică anxietatea francezilor cu privire la riscurile de securitate în timpul Jocurilor Olimpice, care vor începe pe 26 iulie. De altfel, tot ieri serviciile de securitate franceze au arestat un simpatizant al extremei drepte în estul Franței, suspectat că plănuia atacuri în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris.

„Toți răniții sunt clienți, oameni veniți la terasă, pentru că vremea este frumoasă astăzi', a comentat Eric Pliez, primarul arondismentului, vizibil afectat.

Mai mulți localnici s-au adunat la locul accidentului, cuprinși de îngrijorare. Mai multe persoane au fost convinse că au văzut vehiculul, o Toyota de culoare închisă, înconjurând cartierul o dată sau de două ori înainte de a lovi terasa. „Nu vreau să-mi fie teamă în cartierul meu că oamenii ar putea face asta intenționat', a spus un locuitor pentru Le Monde.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton