Românii care pot primi ajutor de încălzire pentru perioada 2023-2024. Ce documente sunt necesare

.

Românii care pot primi ajutor de încălzire pentru perioada 2023-2024. Autoritățile vor să ia măsuri, în sezonul rece, pentru a veni în ajutorul persoanelor vulnerabile, având în vedere că temperaturile în România au început să scadă. Ajutoarele de încălzire pentru perioada 2023-2024 vor fi acordate în intervalul 1 noiembrie 2023- 31 martie 2024. Iată care sunt categoriile de persoane eligibile și ce acte sunt necesare.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Românii care pot primi ajutor de încălzire pentru perioada 2023-2024. Odată cu apropierea sezonului recen, autoritățile vin în ajutorul persoanelor din categoriile vulnerabile cu ajutoare de încălzire pentru perioada 2023-2024. Printre cetățenii care vor beneficia de acest ajutor din partea statului se numără oamenii ce nu au un loc de muncă stabil, persoanele singure, dar și persoanele care provin din familii numeroase. Ajutoarele de încălzire pentru perioada 2023-2024 se acordă numai pentru o singură locuință, cea de domiciliu sau cea de reședință. Iată mai multe detalii despre ajutorul de încălzire pentru perioada 2023-2024.


Românii care pot primi ajutor de încălzire pentru perioada 2023-2024

Persoanele singure, eligibile pentru a primi ajutor de încălzire pentru perioada 2023-2024, trebuie să câștige maxim 2.053 de lei pe lună, iar în cazul familiilor cu venituri mici, suma încasată pe membru de familie trebuie să fie de maxim 1.386 de lei.

Citește și: Cu ce provocări se confruntă Pepe în rolul de tată a trei copii: „Îmi este greu, eu sunt plecat tot timpul de acasă’

Citește și: Janni Alexandridis s-a mutat în România: „Stau în București, caut un apartament'. De ce a luat această decizie câștigătorul Chefi la Cuțite

Citește și: Cine este Oana Cojocaru, fosta iubită a lui Irinel Columbeanu. A fost singura femeie care i-a rămas alături după ce și-a pierdut întreaga avere

Citește și: Irina Ursu, prezentatoarea Observator 19 de la Antena 1, și-a dat demisia: „Au fost mai multe motive. Nu sunt omul care să plece cu scandal…’

Acest ajutor de încălzire pentru perioada 2023-2024 vor urma să primească ajutor din partea statului în perioada 1 noiembrie 2023- 31 martie 2024.


Ajutorul de încălzire pentru perioada 2023-2024 se acordă diferit, în funcție de venitul pe membru de familie sau al persoanei singure, astfel încât valoarea de referință se face pe baza valorii prevăzute de lege, nu de cea a facturilor.

Pentru gazele naturale, valoarea de referință este de 250 de lei pe lună, în timp ce valoarea de referință pentru combustibili solizi și/sau petrolieri ajunge la suma de 320 de lei pe lună, cea mai mare valoare fiind înregistrată pentru curentul electric ajunge la 500 de lei pe lună. 


Ce acte trebuie să cuprindă dosarul pentru a primi ajutor de încălzire în perioada 2023-2024

Pentru a beneficia de ajutorul de încălzire pentru perioada 2023-2024, românii trebuie să depună o cerere și o declarație pe proprie răspundere, în care să fie prezentată situația financiară în funcție de situație.


Declarația pe propria răspundere trebuie să conțină mai multe informații importante pentru alegerea beneficiarilor, precum componența familiei, date cu privire la veniturile lunare, dar și date despre sistemul de încălzire utilizat.

Dosarul pentru a primi ajutor de încălzire pentru perioada 2023-2024 trebuie să aibă atașate copii după documentele membrilor familiei, dar și documente care să arate care este venitul încasat în gospodărie, precum adeverința de salariat sau cuponul de pensie.


Acest dosar, care conține documentele necesare pentru a primi ajutorul de încălzire pentru perioada 2023-2024, trebuie depus la primăria de care aparține solicitantul.

Perioada, până la care românii pot depune dosarele la primăria de care aparțin, este de 20 a fiecărei luni, astfel încât să existe suficient timp pentru ca toate dosarele să fie procesate sau verificate. În cazul în care într-o gospodărie locuiesc mai multe familii, ajutorul va fi acordat în numele titularului contractului sau a convenţiei individuale încheiat cu furnizorul.

FOTO: PIxabay