Alexei Navalnîi a murit în închisoare, anunță autoritățile ruse: "Au fost efectuate toate manevrele de resuscitare". Cum a reacționat avocatul său

 Radulescu Ruxandra
.

Alexei Navalnîi a murit în închisoare, anunță autoritățile ruse. Alexei Navalnîi, cel mai aprig critic al lui Vladimir Putin, a murit a murit vineri, 16 februarie, în închisoare, potrivit declarațiilor făcute de reprezentanții penitenciarului din Districtul Autonom Yamal-Neneț, unde Navalnîi fusese transferat anul trecut.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Alexei Anatolievici Navalnîi este cunoscut ca activist și politician rus, care, începând cu 2009, a criticat corupția din Rusia și regimul instaurat de Vladimir Putin. Liderul opoziției, Alexei Navalnîi, a fost întemnițat în 2021 și a murit vineri, 16 februarie, anul acesta, la 47 de ani, potrivit unui anunț făcut de oficialii ruși ai penitenciarului din Districtul Autonom Yamal-Neneț.

c2g9nzi1mjgyzjg0mzk4mduzmwu2nja5mdzkyjaxzmvkodq.thumb_c2g9nzi1mjgyzjg0mzk4mduzmwu2nja5mdzkyjaxzmvkodq.thumb_

Alexei Navalnîi a murit în închisoare, anunță autoritățile ruse

Alexei Navalnîi a fost unul dintre cei mai vocali critici ai liderului de la Moscova, Vladimir Putin. Navalnîi a era deținut într-un penitenciar cu regim special aflat la aproximativ 65 de kilometri de Cercul Arctic. Moartea lui Alexei Navalnîi survine într-un moment cheie pentru Kremlin. În luna martie, Rusia va susține noi alegeri prezidențiale, iar Vladimir Putin candidează.

Citește și: Cine este Cristi Iacob de la Power Couple. E căsătorit de 15 ani cu o actriță

Citește și: Irina Fodor și-a făcut o schimbare de look spectaculoasă: „A durat 4 ore transformarea, o să înrămez pozele astea'. Cum arată acum

Oficialii departamentului Serviciului Federal Penitenciar pentru Districtul Autonom Yamal-Neneț au anunțat decesul, vineri. Potrivit informațiilor comunicate, Navalnîi s-ar fi simțit rău după o plimbare și și-a pierdut cunoștința.

„La 16 februarie 2024, în colonia corecțională nr. 3, condamnatul A A Navalny s-a simțit rău după o plimbare, pierzându-și aproape imediat cunoștința. Lucrătorii medicali ai instituției au sosit imediat și a fost chemată o echipă medicală de urgență. Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, dar nu au dat rezultate pozitive. Medicii de urgență au confirmat decesul condamnatului', se arată într-un comunicat preluat de Sky News.

Reacția avocatului lui Alexei Navalnîi față de moartea acestuia

Potrivit Russia Today, și alte surse de presă din Rusia au precizat, pe surse, că un cheag de sânge pare a fi cauza morții. Avocatul lui Navalnîi, Leonid Soloviov, a refuzat să comenteze informațiile, dar a precizat că starea de sănătate a acestuia era una bună, în urmă cu câteva zile

Prin decizia familiei lui Aleksei Navalnîi, nu comentez absolut nimic. Să ne lămurim acum. Aleksei a avut miercuri un avocat. Totul era în regulă atunci', a declarat avocatul.

Cine a fost Alexei Navalnîi

Alexei Navalnîi, născut pe 4 iunie 1976 la Butin, în regiunea Moscovei, a absolvit Dreptul la Universitatea din Moscova în 1998, iar în 2010 a devenit membru al Yale World Fellow, studiind un semestru în Statele Unite.

Ascensiunea sa în politica rusă a început în 2008, când a început să scrie pe blog despre presupuse fapte de malpraxis și cazuri de corupție în interiorul unor companii mari, controlate de stat. Mesajele sale au fost distribuite repede în mediul online prin intermediul rețelelor de socializare, ajungând în primul rând la tineri. În campania dusă împotriva corupției, Navalnîi a criticat corporațiile direct legate de partidul de guvernământ, Rusia Unită.

În iulie 2013 a fost închis pentru o scurtă perioadă de timp, fiind acuzat de deturnare de fonduri în orașul Kirov, iar apoi a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Sentința a fost văzută de toată lumea drept una politică.

Pe 2 februarie 2021, un tribunal din Moscova a decis condamnarea lui Navalnîi pentru încălcarea termenilor unei pedepse cu suspendare primită în 2014 pentru fraudă. Cazul împotriva lui s-a bazat pe eșecul său de a se prezenta în mod regulat la poliție în 2020. Echipa sa juridică a spus că este absurd, deoarece autoritățile ar fi știut că el ar fi primit tratament de urgență la Berlin după ce ar fi fost otrăvit cu Novichok. El a reamintit instanței că era în comă când a încălcat termenii suspendării. Navalnîi a subliniat că, între ianuarie și august 2020, înainte de otrăvire, se prezenta la poliție de două ori pe lună, respectând termenii suspendării. El a respins acuzația de fraudă ca fiind fabricată pentru a-l reduce la tăcere.

FOTO: HEPTA






 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton