Alfred Bulai a fost reținut pentru 24 de ore, în dosarul agresiunilor sexuale de la SNSPA. Procurorii i-au percheziționat astăzi casa și mașina

 Dumba Gabriela
.

Fostul profesor de la SNSPA, Alfred Bulai, a fost reținut de procurori pentru 24 de ore. Măsura reţinerii are loc după ce, miercuri dimineaţă, la locuinţa lui Alfred Bulai au avut loc percheziţii, iar acesta a fost chemat la audieri. Alfred Bulai este acuzat de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală, după ce mai multe foste studente au formulat denunțuri publice împotriva sa.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Trei mandate de percheziție domiciliară au fost puse în executare miercuri, 4 septembrie, în dosarul în care fostul profesor Alfred Bulai este acuzat de hărțuire sexuală la adresa studentelor de la SNSPA, a anunțat Parchetul Judecătoriei Sector 1.

alfred-bulai-acuzat-abuzuri-sexuale-1alfred-bulai-acuzat-abuzuri-sexuale-1

Alfred Bulai, reținut pentru 24 de ore în dosarul agresiunilor sexuale de la SNSPA

Alfred Bulai a fost reținut pentru 24 de ore în urma audierilor, anunță Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1. El nu a dat nicio declarație la audieri. Bulai are calitatea de suspect, acuzațiile aduse la adresa lui fiind de folosire abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală, în concurs.

Dosarul a fost deschis în urma unei anchete jurnalistice Snoop.ro în care foste şi actuale studente ale Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative (SNSPA) l-au acuzat de hărţuire sexuală.

„Astăzi, 4 septembrie 2024, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 2 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bucureşti și județul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală.

Având în vedere sesizarea din oficiu întocmită la nivelul Secției 2 Politie, în care procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală, fapte care ar fi fost comise de către un bărbat, în vârstă de 61 de ani, cadru didactic al unei universități din Capitală, în această dimineață, 4 septembrie a.c., au fost puse în executare 3 mandate de percheziție, în Municipiul București și județul Ilfov.

Bărbatul în cauză a fost condus la audieri, față de acesta fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând, ca în cursul zilei de mâine, să fie prezentat în fața magistraților cu propunere legală. Cercetările sunt continuate de către  Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală.

Citește și: Margherita de la Clejani, transformată radical la trei ani și jumătate după ce s-a retras din viața publică. Cum s-a îmbrăcat la un eveniment

Citește și: Cum a afectat-o pe Cristina Spătar pierderea mamei: „Am visat-o că moare, am rugat-o plângând să meargă la doctor. Tata ne-a părăsit când a aflat că ea are cancer’

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie', se arată într-un comunicat de presă.

Alfred Bulai, acuzat de foste studente de agresiune sexuală

Alfred Bulai, 61 de ani, fostul șef al Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București, a fost acuzat de foste studente că le cerea să se dezbrace, că le mângâia și chiar că a făcut sex cu unele, a dezvăluit site-ul Snoop.ro luni, 29 iulie.

Apoi, Poliția Capitalei a anunțat că a demarat investigațiile pentru infracțiunea de folosire a funcției în scop sexual. La câteva ore, Alfred Bulai a făcut cerere de pensionare din SNSPA. O zi mai târziu, pe 30 iulie, profesorul a fost suspendat de la cursuri și din toate funcţiile de la SNSPA. Pe 6 august, Bulai a fost demis de la SNSPA.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton