Alimentele care scad pofta de mâncare

 Raiciu Adriana
.

Alimentele care scad pofta de mâncare. Dacă ești la dietă sau îți dorești să mănânci mai puțin, este important să știi faptul că doar alimentele sățioase te vor putea ajuta. Iată o listă cu cele mai comune alimente care scad pofta de mâncare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Alimentele care scad pofta de mâncare. Există diferite perioade în viața oamenilor când își doresc să scape de kilogramele în plus, din diferite motive. Însă, cu toții știm cât este de dificil, totuși, să vrei să slăbești, dar să te poți hrăni corespunzător în continuare.

Alimentele care scad pofta de mâncare. Astfel, dacă și tu vrei să dai jos kilogramele în plus, trebuie să întroduci aceste produse în alimentația ta.

Citește și:Ce alimente sunt interzise în cuptorul cu microunde.Aparatul riscă să explodeze

Citește și: Ce alimente te ajută să scapi de celulită

Citește și: Patru diete de slăbit, recomandate femeilor peste 50 ani

Citește și: Ce alimente să consumi seara dacă vrei să nu te îngrași

Alimentele care scad pofta de mâncare

1. Nucile

Nucile sunt o sursă importantă de proteine, grăsimi nesaturate și micronutrienți. Astfel, acestea nu trebuie să lipseacă din dieta ta. Nucile conțin acizi grași polinesaturați care stimulează hormonii inhibitori de apetit.

2. Semințele de in și rădăcina de cicoare

Semințele de in și rădăcina de cicoare produc senazția de sațietate, prin prezența acizilor grași esențiali omega 3 în compoziția semințelor, dar și a fibrelor. Atât acizii, cât și fibrele influențează diminuarea creșterii glicemiei și țin sub control sațietatea.

3. Crapul/ Macroul/ Somonul

Crapul, macroul și somonul îți vor ține foamea departe. De asemenea, somonul gătit dietetic influențează reducerea cantității de alimente consumate, deoarece conține mulțe proteine și acizi grași esențiali omega 3.

4. Albușul de ou și pieptul de pasăre

Albușul de ou și pieptul este des întâlnit în diete. Însă, albușul trebuie consumat ponderat, datorită receptorilor de opioizi, stimulați de aminoacizi. Totodată, histidina și acidul glutamic ajută la eliminarea de potasiu și clor din centrii nervoși ai percepției senzațiilor plăcute. Astfel, acestea elimină senzația de foame din organsim.

5.  Varza și țelina

Se cunoaște deja faptul că varza este bogată în fibre, vitamina C, dar este și o sursă bună de potasiu, proteine, magneziu și vitamina B. Acestea influențează creșterea nivelului de sațietate pe o perioadă lungă.

6. Ovăz

Ovăzul trebuie consumat de orice persoană. Este un aliment care le creează consumatorilor senzația de sațietate pe o perioadă lungă. Poate fi folosit chiar și de persoanele care au probleme cu glicemia, asta pentru că are un indice glicemic scăzut.

7. Apa și ceaiul verde

Medicii ne recomandă să consumăm cel puțin 2l de lichide pe zi pentru o viața sănătoasă. Însă, apa este folosită de mulți și pentru pierderea în greutate. Atunci când corpul este deshidratat, acesta produce senzație de foame, ci nu de sete. Ceaiul oferă și el senazție de sațietate și trebuie introdus în diete.

sursă foto- Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton