Alimentul care nu trebuie consumat dacă ai toxiinfecție alimentară

 Dumitrache Laura
.

Alimentul care nu trebuie consumat dacă ai toxiinfecție alimentară. Intoxicația cu alimente este cauzată de consumul de alimente contaminate cu bacterii, virusuri sau paraziți. În cele mai multe cazuri, alimentele care declanșează o toxiinfecție alimentară sunt contaminate cu bacterii precum salmonella sau E.coli. În cazul în care ai toxiinfecție alimentară, nu trebuie să consumi acest aliment.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Toxiinfecția alimentară se declanșează ca rezultat al consumului de alimente contaminte, alterate sau toxice. Există mai mult de 250 de tipuri de intoxicații alimentare. Cele mai frecvente simptome includ indigestie, durere abdominală, greață, vărsături și diaree. Există un aliment pe care medicii nu îl recomandă în cazul persoanelor care se confruntă cu toxiinfecție alimentară.

Boala gastrointestinală acută infecțioasă este una dintre principalele cauze de îmbolnăvire la nivel mondial. Manifestările clinice ale bolii gastrointestinale acute pot varia de la un disconfort minim până la forme severe de boală.

Citește și:Ce este burn-out și cum îți dai seama că te afectează

Citește și: De ce infecțiile urinare sunt mai frecvente vara

Citește și:Ce alimente te ajută să scapi de celulită

Citește și: Ce este ambrozia și cum se manifestă alergia la ambrozie

Alimentul care nu trebuie consumat dacă ai toxiinfecție alimentară

Există un aliment care nu trebuie consumat dacă ne confruntăm cu toxiinfecție alimentară. Este vorba despre cartof. Acesta are un conținut ridicat de amidon, iar acesta este un glucid. În cazul infecției alimentare, cartoful va rămâne nedigerat, va atrage apa din celulele intestinale, iar volumul și frecvența scaunelor diareice se vor menține ridicate.

Asist. univ. dr. Talida Georgiana Novacescu, medic rezident Boli Infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a dezvăluit ce simptome apar atunci când ne confrutăm cu toxiinfecție alimentară.

Cum se manifestă toxiinfecția alimentară

Potrivit specialistului, boala gastrointestinală acută infecțioasă este una dintre principalele cauze ale îmbolnăvirii la nivel global. Acesta se caracterizează prin modificări care apar la nivel de tract digestiv. Simptomele pot varia de la un disconfort minim până la apariția formelor severe de boală cu deshidratare, potrivit csid.ro.

Dacă afectiunea aparea la nivel de stomac, pacientul va avea grețuri, vărsături și dureri de stomac. Dacă infecția se localizează la nivel de stomac și intestin, pacientul va avea pe lângă grețuri și vărsături, scaune diareice și colici abdominale. În cazul toxiinfecției alimentare, medicii recomandă ca pacienții să țină cont și de regimul alimentar pe perioada bolii.

Ce regim este necesar în cazul toxiinfecției alimentare

Medicii recomandă ca în cazul toxiinfecțiilor alimentare să fie evitate mai multe alimente care pot afecta și mai tare organismul. Acestea sunt: alimentele prăjite, alimentele cu conținut mare în grădimi, afumăturile, mezelurile, conserve, murăturile, lactatele,legumele crude și cafea. Totodată, consumul de piper, boia de ardei iute sau dulce sau alte condimente trebuie evitat în astfel de situații. Aceste alimente nu pot digera cum trebuie și vor agrava simptomatologia digestivă.

Printre alimentele recomandate în caz de infecție alimentară se numără orezul, pâinea prăjită, carnea de pui fiartă și sarea, deoarece acestea crește senzația de sete.

Sursa: CSID

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton