Alocaţiile copiilor se majorează în 2024. Câți bani vor primi elevii

 Radulescu Ruxandra
.

Alocaţiile copiilor se majorează în 2024. Guvernul a anunțat că alocațiile se măresc de la 1 ianuarie 2024. Cu toate acestea, există posibilitatea ca majorarea alocațiilor să fie implementată aba în martie, ca și în cazul pensiilor. Alocațiile vor fi majorate diferențiat, în funcție de vârsta elevilor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Alocaţiile copiilor se majorează în 2024. Copiii de vârstă școlară vor primi mai mulți bani din partea statului, începând cu 2024. Deși Guvernul a anunțat creșterea alocațiilor de la 1 ianuarie, este posibil ca majorarea să aibă loc din martie. Potrivit legislației actuale, alocațiilor copiilor vor crește diferit, în funcție de vârsta acestora. Iată câți bani vor primi elevii, la majorarea alocațiilor din 2024!

Alocaţiile copiilor se majorează în 2024

Conform legislației actuale, alocațiile pentru copii vor fi majorate diferențiat în funcție de vârsta acestora. În prezent, copiii cu vârsta de până la 2 ani sau cu handicap beneficiază de o alocație lunară de 631 de lei. Copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, precum și tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, primesc o alocație lunară de 256 de lei. Copiii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, care suferă de un handicap vor primi 631 de lei, față de cea de 600 de lei, valabilă în anul 2022.

Citește și: „Nu au nici o vină copiii, ei trebuie să rămână frați'. Anamaria Prodan i-a cerut lui Reghe ca băiatul lor, Bebeto, să-l cunoască pe fiul antrenorului și al Corinei Caciuc

Citește și: Oana Roman îl acuză pe Marius Elisei că nu plătește pensia alimentară pentru fiica lor: „Nu mă ajută absolut deloc'. Ce sumă au stabilit de comun acord, după divorț

Citește și: Ce spune Alina Sorescu despre relația cu Cove, după ce actorul a dezvăluit că au fost împreună o lună: „M-a invitat la film și…'

Citește și: Cine este și cu ce se ocupă iubitul Ramonei Olaru: „Mă face maxim fericită, dar nu o să îl vedeți prea curând'. Asistenta TV are gânduri serioase de căsătorie

Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică', se arată în OUG 126/2021, articolul 3, alin. 2, potrivit DCnews.ro.

Guvernul a decis ca pensiile românilor să fie majorate de la 1 ianuarie 2024

Guvernanții au decis faptul că pensiile românilor vor fi majorate cu aproximativ 150 de lei începând cu 1 ianuarie 2024. Acestea vor fi indexate cu rata inflației sau vor fi calculate pe baza a noii legi a pensiilor

În cazul în care pensia va fi mărită pe baza indexării cu rata inflației, atunci pensia va crește cu aproximativ 150 de lei. Dacă avem o pensie de 2.854 de lei, după majorare va ajunge la 3.253 de lei.

„Sunt bani pentru creşterea pensiilor, vor fi majorate cu minim 16 miliarde de lei. (…) În procente înseamnă că am luat în calcul o creştere a pensiilor cu aproximativ 14%, dar procentul final va fi anunţat de coaliţia de guvernare’, a declarat, recent, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Premierul României își dorește recalcularea tuturor pensiilor din România, iar majorarea își dorește să fie una diferențiată. Astfel că, pensiile mici și foarte mici ar urma să fie majorate chiar și cu 30%. Cu toate acestea, Marcel Ciolacu susține că nimeni nu va încălca legile din România, ci doar va fi o majorare diferențiată, iar unele pensii vor crește cu 5% și altele cu 30%.

„Este o lege în vigoare în care pensiile se indexează cu inflația din anul trecut. Am făcut o excepție anul trecut pentru că a fost o inflație mare raportată la inflația din anul anterior, de la 4% în comparație cu 13,5%. Nu va încălca nimeni legile din România. Îmi doresc, ca și anul trecut, ca pensiile să se majoreze diferențiat, la unii cu poate 30%, la unii cu poate 5%, la unii cu 10%, în funcție de venit’,a declarat premierul Marcel Ciolacu.

FOTO: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton