Amenințare teroristă la Eurovision 2024. Poliția suedeză a cerut întăriri, artista din Israel sfătuită să nu părăsească hotelul decât pentru spectacole

 Dumba Gabriela
.

Eurovision 2024 începe marți la Malmo, în sudul Suediei, sub amenințare teroristă, având în vedere participarea artistei din Israel, Eden Golan, în contextul războiului cu Palestina. În plus, manifestații cu aproximativ 40.000 de oameni, propalestinieni și proisraelieni, au fost anunțate în Suedia și, de aceea, poliția suedeză a cerut întăriri din Danemarca și Norvegia.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Se impun măsuri speciale de securitate și în ceea ce o privește pe artista din Israel, Eden Golan fiind sfătuită să nu părăsească hotelul decât pentru spectacolele de pe scena Eurovision. Potrivit autorităților locale, orașul Malmö este în „alertă roșie'.

Amenințări teroriste la Eurovision 2024

Au fost primite amenințări teroriste la Eurovision 2024, astfel că autoritățile suedeze sunt în alertă, cerând și întăriri din țările vecine, relatează presa străină. Semifinale Eurovision 2024 au loc marți, 7 mai și joi, iar sâmbătă, pe 11 mai, este programată finala în care vor concerta artiști din 26 de națiuni.

La concurs participă pentru Israel Eden Golan, 20 de ani. Ea s-a calificat cu piesa „October Rain', dar melodia a fost interzisă pentru că este „prea politizată' și avea presupuse referiri la atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie. A rescris versurile, melodia se numește acum „Uragan' și a fost aprobată.

Anterior, 1.000 de artiști suedezi și 1.400 de artiști finlandezi au cerut excluderea Edenei Golan din cel mai mare festival de muzică din Europa.

Un bărbat și o femeie au dat foc vineri unei copii a Coranului în orașul Malmo, cu o zi înainte de a începe festivitățile legate de cunoscuta competiție. Un videoclip în care apar cei doi dând foc cărții sfinte a islamului a fost transmis în direct pe TikTok.

Un drapel palestinian a fost ars în timpul acţiunii care a avut loc în centrul oraşului Malmö, nu departe de cele două locuri în care se va desfăşura concursul Eurovision, potrivit România TV.

Citește și: De ce au petrecut Paștele separat Iulia Albu și Mike, iubitul ei: „Nu este prima oară când se întâmplă așa. El deja a plecat'

Citește și: Cosmin Cernat, despre perioada în care a locuit în Canada, alături de soția lui, Mădălina: „Am început de la zero. Am început și o afacere de renovări. Am învățat multe lucruri, dar…’ / De ce nu s-ar mai întoarce

Eden Golan, artista din Israel, de la Eurovision 2024, nu are voie să iasă din hotel

Serviciul secret israelian Shin Bet a fost la Malmö cu săptămâni în urmă pentru a verifica toate locațiile. Artista Eden Golan ar trebui să părăsească hotelul doar pentru repetiții, întâlniri cu presă și pentru concursul oficial, citează libertatea.ro. Locația ei exactă este secretă, mai mulți bodyguarzi sunt tot timpul cu ea.

Cred că participarea noastră la Eurovision Song Contest în acest an este foarte importantă. Și are chiar mai multă semnificație decât oricare alt an„, a transmis artista din Israel.

Eden Golan s-a confruntat cu o mulțime de amenințări, pe care EBU le-a condamnat.

„Deşi susţinem cu tărie libertatea de exprimare şi dreptul de a exprimare a opiniilor într-o societate democratică, ne opunem cu fermitate oricărei forme de abuz online, la discursuri de ură sau la hărţuire îndreptate împotriva artiştilor noştri sau a oricăror persoane asociate cu concursul', a declarat EBU într-un comunicat.

Eden Golan se află deja la Malmo, în Suedia, unde a început repetițiile pentru interpretarea cântecului „Hurricane'.

„Simt că mesajul principal este că suntem aici, suntem puternici, ne vom arăta vocile, căldura, puterea și emoția pe care le avem în noi. Sunt cu adevărat atât de mulți oameni care ne susțin, oameni cărora le place cântecul, sunt alături de noi și ne iubesc. Suntem o familie mare și vrem să răspândim binele, dragostea și unitatea', a declarat Golan pentru JNS.



Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton