Anca Ababneh Dumitrovici, fosta șefă a Secției Oncologie a Spitalului din Suceava, condamnată la 3 ani de închisoare cu executare. Medicul a luat mită de 280 de ori de la bolnavi de cancer

 Dumba Gabriela
.

Anca Dumitrovici Ababneh, fosta şefă a secţiei de oncologie de la Spitalul Judeţean Suceava, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare. Doctorița a fost trimisă în judecată de către procurori în noiembrie anul trecut pentru 280 de fapte de luare de mită. Ea ar fi primit de la pacienţi bani, dar şi miere de albine, caşcaval, brânză, carne de porc, parfumuri şi alte bunuri.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Decizia anunțată ieri de Curtea de Apel Suceava este definitivă. În primă instanță, Tribunalul Suceava îi dăduse medicului Anca Dumitrovici Ababneh 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare.

Închisoare cu executare pentru doctorița Anca Dumitrovici Ababneh din Suceava

Medicul oncolog Anca Dumitrovici Ababneh şi-a recunoscut faptele de corupţie în faţa instanţei, ea sperând că astfel va obţine o pedeapsă mult mai mică.

Fosta şefă a Secţiei Oncologie de la Spitalul Suceava Anca Ababneh Dumitrovici a fost trimisă în judecată de către procurori în noiembrie anul trecut pentru 280 de fapte de luare de mită. Ea ar fi primit de la pacienţi bani, dar şi miere de albine, caşcaval, brânză, carne de porc, parfumuri şi alte bunuri.

„Inculpata, în calitate de medic primar oncologie medicală în cadrul Ambulatoriului Oncologie Medicală al Spitalului Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava, în mod repetat, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul şi asistenţa oncologică care trebuiau realizate gratuit, în luna aprilie 2022 a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, iar în perioada 12.12.2022-19.01.2023, a primit diferite sume de bani (în cuantum de 20 660 lei şi 750 euro) şi alte foloase (miere de albine, caşcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză, parfumuri, băuturi alcoolice, carne de porc etc.) de la pacienţi sau de la aparţinătorii acestora', au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Citește și: Gabriel Trifu, replică pentru Catrinel Sandu după ce ea l-a acuzat că a înșelat-o: „Nu era ușă de biserică, așa cum povestește. Ieșirile ei din America… am auzit că erau și altfel de proiecte’. Dezvăluiri neașteptate despre divorț

Citește și: Cătălin Scărlătescu, despre prietenia de 12 ani cu Sorin Bontea și Florin Dumitrescu: „Suntem un alt tip de familie. Am avut suișuri, coborâșuri, ne-am certat, dar…' Ce spune despre Gina Pistol și revenirea la MasterChef/ EXCLUSIV

Doctorița Anca Ababneh Dumitrovici a luat mită de 29 de ori într-o singură zi

Șefa secției Oncologie a Spitalului Județean Suceava, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost arestată preventiv în ianuarie anul trecut, după ce familia unui bolnav de cancer a reclamat la Parchet că doctorița a întârziat tratamentul unui pacient pentru că a așteptat mită.

Rudele au reclamat că bărbatul, diagnosticat cu cancer la colon, a murit așteptând ca medicul Anca Ababneh Dumitrovici să îi prescrie tratamentul indicat inițial de medicii din centrul universitar Iași, acolo unde a fost operat.

Soția bolnavului a susținut în fața anchetatorilor că abia după ce i-a promis că va face un împrumut la un C.A.R., medicul i-a prescris rețeta. În timpul procesului, doctorița a anunțat că a depus plângere pentru inducerea în eroare a organelor judiciare împotriva denunțătoarelor.

Înregistrările realizate în perioada monitorizată au arătat cum aceasta primea în fiecare zi mită de la majoritatea pacienților care intrau în cabinet: de la produse cosmetice sau alimentare, la sume de bani așezate în plic.

Cabinetul medicului a fost monitorizat audio-video timp de o lună, de la jumătatea lunii decembrie 2022 până la jumătatea lunii ianuarie 2023. În urma analizării înregistrărilor, procurorii au constatat că doctorița a primit mită de 280 de ori în acest interval, aproximativ de 15 ori pe zi, însă au existat zile în care doctorița a luat mită de 29 de ori într-o singură zi. În total, 20.660 de lei, 750 de euro, potrivit hotnews.ro.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton