În urma unor controale efectuate pe fondul pandemiei de coronavirus, s-au închis două cluburi din Mamaia, alte trei fiind amendate.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a continuat, prin structura sa specială – Comandamentul Litoral -, activitatea de control, la malul Mării Negre, se arată într-un comunicat al ANPC.
Astfel, cinci cluburi au fost verificate, dintre care două au fost închise. De asemenea, s-au mai dat patru avertismente și trei amenzi în valoare de 40.000 de lei.
Unui club i-a fost închisă bucătăria, întrucât s-au descoperit o serie de nereguli, în vreme ce altui club i-a fost suspendată activitatea în bucătărie, bar și plajă, dat fiind că nu se respectau regulile de distanțare. Breeze și Fratelli au fost cluburile închise.
Acestea vor putea redeschise numai în cazul în care toate problemele vor fi rezolvate. De asemenea, tot comisarii ANPC vor trebui să își dea acordul pentru redeschidere, notează digi24.ro.
Abaterile observate de comisarii ANPC:
- comercializarea înghețatei cu data limită de consum depașită,
- comercializarea preparatelor culinare cu eticheta care indica data de preparare cu o zi sau două în urmă,
- comercializarea preparatelor culinare fără etichete cu elemente de identificare,
- utilizarea sosurilor producție proprie păstrate în recipienți reutilizați de băuturi răcoritoare,
- utilizarea bureților de sârmă,
- utilizarea unei camere de gheață complet neigienizată,
- lipsa de informare a consumatorilor cu privire la produse preparate care provin din produse decongelate.
- schimbarea termică a stării produselor față de cea indicată de producător
- utilizarea unor recipiente din plastic, email sau cuțite, fără destinație pentru alimentație publică
- utilizarea unor vitrine de frig neigienizate, cu grătare și ventilație ruginite, chedere deteriorate și cu urme de mucegai
- prezența tavanului cu fante decupate din care pot cădea diverse impurități în preparatele culinare
- lipsa coșurilor de gunoi cu acționare la picior
- lipsa graficului de temperatură pe frigidere și lipsa graficului de schimbare ulei la sistemele de gătit
- existența muștelor și lipsa dotării cu aparate împotriva insectelor
- utilizarea unui spațiu de vânzare și depozitare la bar complet neigienizat
- depozitarea băuturilor răcoritoare direct pe paviment
- utilizarea de topping pentru diverse sortimente de băuturi fără data deschiderii menționată pe etichetă și depozitate în razele soarelui
- închrierea șezlongurilor neigienizate și pătate
- lipsa afișării regulamentului de plajă la loc vizibil, scris cu caractere foarte mici, greu lizibil
- comercializarea preparatelor aflate în camera de frig si în frigiderul din interiorul bucătăriei fără elemente de identifcare și caracterizare
- utilizarea unor mese de lucru ruginite acoperite cu blat exfoliat și cu pereți laterali mucegăiți
- existența unei guri de aerisare a hotei de bucătărie neacoperită și a grilajului ventilatoarelor plin cu praf.
Sursa foto: Shutterstock