Un bărbat din Mureș a murit înecat cu mâncare după ce un medic a refuzat să-l ajute pentru că "era aproape de finalul programului". Raed Arafat: "Este absolut inadmisibil şi inacceptabil"

Un medic din Mureș ar fi refuzat să meargă la un caz medical grav pe motiv că i se încheie programul de lucru. Pacientul, la care a ajuns doar un asistent, se înecase cu mâncare și, în cele din urmă, a decedat. Raed Arafat a declarat că dacă ai o urgență, nu refuzi să pleci pe ambulanță, fiindcă „asta înseamnă serviciile de urgență, așa este logica lor'. 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), dr. Raed Arafat, a anunţat, miercuri, că a fost dispusă o anchetă în cazul unui medic de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Mureş, după ce acesta ar fi refuzat să se deplaseze la o intervenţie pe motiv că i se încheie programul de lucru, pacientul respectiv murind înecat cu mâncare.

A murit înecat cu mâncare pentru că medicul terminase programul

Un bărbat în vârstă de 80 de ani s-a înecat cu mâncare, iar un membru al familiei a sunat la 112 și a cerut ajutor. Medicul de la Serviciul de Ambulanță Județean Mureș a fost trimis la caz, însă a refuzat să se deplaseze pe motiv că mai are doar 40 de minute din programul de lucru.

Acesta ar mai fi spus că intervenția va dura mai mult de 40 minute și nu este dispus să facă ore suplimentare. Astfel că la caz a fost trimis un asistent care a ajuns la fața locului, l-a resuscitat pe bărbat, însă în zadar, așa că a fost nevoie să constate decesul.

Ulterior s-a aflat că medicul nu a fost pe ambulanța respectivă.

Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Mureş a refuzat să comenteze incidentul, arătând că este o anchetă în derulare.

Citește și: Nicu Alifantis, decorat de Casa Regală, în grad de Cavaler: „Sunt deosebit de emoționat, nu am mai primit până acum așa ceva'

Citește și: Cine este Ibrahim Ibru. A divorțat de Raluca Pastramă după doi ani de căsnicie și au o fiică împreună / Ce job are și din ce câștigă bani

Citește și: Luca Reghecampf a răbufnit la adresa Anamariei Prodan: „Să înceteze cu intrigile! Am tăcut până acum din respect față de tatăl meu. Nu sunt fiul ei, am o singură mamă'

Reacția lui Raed Arafat la tragedia din Mureș

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că a fost dispus o anchetă. A fost trimisă și o echipă de control, iar după ce va fi finalizat raportul, în funcție de concluzii, cazul ar putea fi trimis la Parchet.

„Noi am fost sesizaţi despre o situaţie în care un medic a refuzat să se deplaseze la un caz, neanunţând dispeceratul. Medicul respectiv a fost trimis de dispeceratul integrat 112 la un caz unde se ştia că este ceva foarte grav şi unde a fost trimis şi un echipaj de prim ajutor de la SMURD.

Dar simultan, la diferenţă de 2 minute, a fost trimis şi echipajul cu medic al SAJ, maşina de terapie intensivă de la SMURD fiind ocupată în alt caz. Medicul de la ambulanţă, ulterior s-a aflat, nu s-a deplasat cu ambulanţa care a mers la acel caz, trimiţând numai un asistent. Pacientul a fost declarat decedat în urma manevrelor de resuscitare şi ulterior s-a aflat că medicul nu a fost pe ambulanţa respectivă”, a declarat presei, miercuri, dr. Raed Arafat.

Potrivit şefului DSU, medicul de la SAJ Mureş era în timpul serviciului şi că ar fi motivat că mai are doar 40 de minute din programul de lucru.

„Noi am fost anunţaţi din Târgu Mureş de cele întâmplate, am primit un raport pe linia dispeceratului pe ce s-a întâmplat, am trimis o echipă de control duminică seara, luni s-a făcut controlul complet acolo şi a obţinut declaraţiile. Iar medicul, printre altele, înţeleg că a declarat că era aproape de finalul programului, avea încă 40 minute până la finalul programului, şi că el a considerat că nu merge pentru că nu face ore suplimentare (…)

Lucru care este absolut inadmisibil şi inacceptabil. În mod normal, şi dacă mai ai un minut de serviciu în serviciile de urgenţă, pleci la caz. Şi dacă ai un minut şi dacă nu ţi-a venit schimbul, pleci la caz. Deci faptul că mai avea 40 minute şi n-a plecat la caz este un lucru pe care nu putem să-l categorisim, decât că este o neglijenţă majoră”, a afirmat dr. Raed Arafat.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton