Bărbatul care și-a incendiat mătușa în scara blocului a fost arestat preventiv. Tatăl criminalului a fost bodyguardul lui Gigi Becali

 Dumba Gabriela
.

Bărbatul care și-a incendiat mătușa în scara blocului a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie în modalitatea omorului calificat, săvârșit cu premeditare și prin cruzimi. Alexandru Ionuț Popa a fost internat, luni, la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia' din București.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Bărbatul de 33 de ani care şi-a incendiat mătuşa în scara unui bloc din cartierul Giulești, din Bucureşti, a premeditat fapta, înainte de a se îndrepta către locuinţa femeii el cumpărând 5 litri de benzină de la o staţie de carburant.

6464-16464-1

Bărbatul care și-a incendiat mătușa a fost arestat. Noi date despre crima din Giulești

Liliana Popa se afla în scara blocului în momentul în care a fost incendiată de bărbat. Nu mai puțin de 9 persoane au sunat la 112, medicii ajunși la fața locului nu au putut decât să constate decesul femeii.

'La data de 06.11.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au pus în mişcare acţiunea penală împotriva unui inculpat (un bărbat de 33 de ani), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în modalitatea omorului calificat, săvârşit cu premeditare şi prin cruzimi', a transmis, marţi, Aprchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Sursa citată a precizat că, din cercetări s-a stabilit că, luni, în jurul orei 08.40, în timp ce se afla în apropierea intrării din spate într-un bloc din mun. Bucureşti, sector 6, pe fondul unui conflict preexistent, inculpatul a exercitat acte de violenţă asupra victimei, o femeie de 54 de ani, agresând-o prin lovirea cu picioarele la nivelul capului şi corpului.

'În acelaşi context, inculpatul a stropit victima cu un lichid inflamabil, cel mai probabil benzină, după care a incendiat-o cu o brichetă. Alertate de martorii oculari, echipajele de urgenţă au sosit la faţa locului şi au constatat decesul victimei. Trupul victimei a fost transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici' pentru efectuarea autopsiei medico-legale', au mai transmis procurorii.

Potrivit acestora, probele au relevat că inculpatul este membru de familie al victimei (nepot de frate) şi a premeditat săvârşirea faptei, procurând 5 litri de benzină de la o staţie de carburant, deplasându-se apoi la imobilul în care locuia victima.

'Având în vedere că inculpatul a incendiat victima cât timp aceasta încă era în viaţă, procurorii au apreciat că omorul a fost săvârşit prin cruzimi. Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile', au mai transmis procurorii.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri.

Citește și: Cum a început povestea de iubire dintre Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu: „Am invitat-o la Viena. De aici a pornit totul…’ / El era însurat, iar ea într-o relație

Citește și: De ce Dorian Popa purta doar un halat și chiloți, când a fost oprit de polițiști: „Ieșisem din duș, nici nu mă uscasem…'

Crima din Giulești, declarația martorei. Nepotul care și-a incendiat mătușa, arestat

Martorul cheie din dosarul crimei din Sectorul 6 a făcut prima declarație. Femeia povestește cum a încercat să o salveze pe președinta de bloc în momentul în care nepotul ei a stropit-o cu benzină și i-a dat foc, însă nu a reușit. În ultima clipă a fugit din calea focului și și-a salvat viața.

Încă tremură la gândul că ar fi putut avea aceeași soartă ca femeia de 54 de ani.

„Dimineața m-am dus să fac curat. Președinta s-a dus la cutia de scrisori și eu atunci intram și zic: să le lăsați acolo, doamna Liliana, că le iau eu cu mătura. Când a intrat nepotul, a ieșit afară și când am ajuns a strigat ea: ajutor!

M-am dus, el i-a dat capace la picioare. Când m-am dus era plina de sânge, a venit cu benzină, a aruncat pe ea, a aruncat și pe mine și el a zis: fugi! Eu am vrut să-l opresc, m-am băgat să-l împing, el m-a împins, când am văzut că sunt plină de benzină am fugit și când m-am intors… a bubuit, îmi tremură și acum picioarele. Cred că pe moștenire…', a spus femeia citată de realitatea.net.

Bărbatul care și-a ars mătușa este fiul bodyguardului lui Gigi Becali

Bărbatul care i-a dat foc mătușii sale în scara blocului ar fi chiar fiul fostului bodyguard al lui Gigi Becali.

Tatăl criminalului este Marcel Popa, unul dintre foștii bodyguarzi ai lui Gigi Becali. Acesta a participat, în toamna lui 2009, la recuperarea mașinii patronului FCSB de la hoții controlați de Sandu Geamănu, ducându-se după mașina patronului FCSB alături de Cătălin Zmărăndescu și Ștefan Dediu.

Atunci, Marcel Popa l-a și împușcat în picior pe Petre Tinel, unul dintre hoți, cu un pistol cu bile din cauciuc. Becali și bodyguarzi lui au fost ulterior anchetați și judecați, primind condamnări cu suspendare.

Ulterior, Marcel Popa ar fi fost concediat de Becali, care i-ar fi reproșat faptul că și-a părăsit nevasta și copilul pentru o femeie mai tânără. Sursele citate au dezvăluit că, rămas doar în grija mamei, fiul acestuia, Alexandru Popa, ar fi renunțat la rugby, sport pe care îl practicase și tatăl său, apoi a avut de-a face cu drogurile și a devenit dependent de jocuri de noroc, potrivit libertatea.ro.

În vară, Alexandru Popa lucrase sezonier, ca salvamar, în Mamaia Nord, iar în ultimul timp surse din anchetă spun că avea probleme financiare.

Anchetatorii au stabilit că mobilul crimei comise de tânăr luni ar avea legătură cu o presupusă moștenire, dar Alexandru Popa nu a recunoscut nimic și a spus că nu este el persoana care apare în imaginile surprinse de camerele de supraveghere din scara blocului.

foto: Libertatea (Dumitru Angelescu) / capturi video

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton