Bătrâni din București, sechestrați și căsătoriți cu forța, pentru a li se fura averea și casele: „Mi-au luat tot. Cardul, actele, toți banii”. 10 persoane au fost reținute de Poliție

 Ifrim Georgiana
.

Miercuri, 6 decembrie, au avut loc mai multe percheziții în București și în județul Ilfov, într-un dosar de lipsire de libertate și înșelăciune. Se pare că o grupare a sechestrat șase bătrâni cu dizabilități fizice și psihice, care nu aveau moștenitori, pentru a li se fura averea și casele. Zece oameni au fost reținuți și vor ajunge astăzi în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Caz cutremurător în București. O grupare formată din mai multe persoane a sechestrat, „în condiții improprii', șase bătrâni cu dizabilități, pentru a li se fura averile. Victimele au fost amenințate și forțate să se căsătorească cu persoane mai tinere, urmând să fie deposedate de bunuri și imobile. Se pare că faptele au început încă din anul 2017, iar bătrânii au fost ținuți în condiții greu de imaginat, sub amenințări și loviri.

Citește și: „Nu vreau să fiu rea, dar e altcineva în poze? Ne iei la mișto? Ne ameninți…'. Vica Blochina continuă scandalul cu Oana Roman, chiar și după ce i-a deschis proces în instanță

Citește și: Valentina Pelinel nu a primit niciun cadou de la Cristi Borcea, de Moș Nicolae: „Doar copiii au găsit, lângă ghetuțe'. De ce nu își fac daruri cei doi soți

Citește și: Cum arată fiica lui Marius Moga, la 8 ani: „E o combinaţie între noi doi, cochetă, autoritară şi sensibilă. Ne surprinde…'. Imagini rare cu Maria Elisabeta

Citește și: Ce făcea Florin Dumitrescu în pauzele de Chefi la cuțite. Abia acum s-a aflat de obiceiul său: „Ne iubim foarte mult”

Bătrâni din București, sechestrați și căsătoriți cu forța

Zece oameni au fost reținuți ieri și vor ajunge în cursul zilei de azi în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă, după ce au agresat și jefuit mai mulți bătrâni din București. La perchezițiile făcute în acest caz, polițiștii au găsit peste 182.000 de euro și aproape două kilograme de bijuterii din aur.

Se pare că gruparea era formată din 8 persoane, între care un bărbat de 46 ani, mama şi concubina lui, dar şi trei surori, toate majore. Victimele sunt o femeie și cinci bărbați, cu vârste între 50 și 75 de ani, majoritatea fără moștenitori și care posedau case, apartamente sau terenuri.

 „Mai multe persoane ar fi identificat femei și bărbați, având vârste înaintate și fără moștenitori legali, cu dizabilități fizice și/sau psihice, după care le-ar fi plasat într-un imobil, în condiții improprii, sub supraveghere permanentă, împrejurare în care le-ar fi agresat fizic și le-ar fi proferat jigniri și amenințări, pentru intimidarea acestora.

Din cercetări, s-a stabilit că, inoculându-le persoanelor vătămate false impresii de apartenență ori afecțiune, cinci dintre bănuiți s-au căsătorit cu persoanele vătămate, deși diferențele de vârstă sunt foarte mari, după care le-ar fi deposedat, fie prin efectul legii (în urma decesului unei persoane vătămate), fie prin acte juridice subsecvente căsătoriilor, de bunurile imobile, în scopul valorificării acestora', se precizează în comunicatul emis de Poliția Captalei.

Membrii grupării vindeau casele obținute prin căsătorie forțată

Cele șase victime au fost sechestrate într-o casă din centrul Capitalei. Se pare că membrii grupării obțineau actele necesare, apoi îi băteau, jigneau și amenințau. Două dintre casele obținute prin căsătoriile forțate au fost vândute, iar alte patru erau date spre vânzare. Două dintre victime au ajuns la spitalul Obregia, iar alte două au fost transportate într-un centru al Direcției de Asistență Socială.

 „Două persoane cu pregătire juridică ar fi oferit celorlalți bănuiți consultanță, pentru încheierea sau, după caz, obținerea de la autoritățile competente a unor înscrisuri necesare demersului infracțional, legăturile maritale dintre bănuiți și persoanele vătămate fiind oficializate în baza unor înscrisuri medicale ori alte documente puse la dispoziția oficiilor de stare civilă', a transmis Crina Eșanu, purtător de cuvânt Poliția Capitalei.

Cum au reușit să păcălească Starea Civilă membrii grupării

Un bărbat de 46 de ani, membru al grupării care a sechestrat bătrânii, s-a căsătorit civil chiar în această vară cu o femeie de 72 de ani. Totodată, iubita suspectului s-a căsătorit de două ori cu doi bărbați, de 71 și 60 de ani, care au murit în 2016, respectiv 2019. O altă femeie de 30 de ani, s-a căsătorit cu un bărbat de 80 de ani. Inclusiv mama bărbatului și cele trei surori ale lui ar fi încheiat căsătorii cu diverşi bărbați.

Una dintre victime a relatat că membrii grupării au deposedat-o de bunuri, dar și de acte:

-Ați fost sechestrată?

-Da…

-V-au luat casa?

-Mi-au luat tot!

-Ce v-au luat doamnă?

-Tot! (…)

-Mi-au luat toate bunurile.

-V-au luat toate bunurile?

-Da, toate bunurile. Buletinul, cardul, actele, toți banii.

-Mai aveți ceva?

-Nu mai am nimic.

Sursa foto: Arhivă viva

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton