Botoșani devine noul focar de infecție? 150 de cadre edicale de la Spitalul Județean sunt infectate cu COVID-19

 Lupescu Anca
.

Scenariul de groază de la Suceava pare să se repete și în Botoșani, unde peste 150 de cadre medicale de la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani sunt infectate cu noul coronavirus. 

Medicii, asistentele şi infirmierele s-au îmbolnăvit pe capete cu noul coronavirus. Până la jumătatea lunii aprilie, din cauza extinderii focarului, au fost închise opt secţii ale spitalului. Conform datelor oficiale, confirmate şi de Prefectura Botoşani, marţi, 21 aprilie, existau în judeţ 169 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, dintre care în jur de 150 la Spitalul Judeţean „Mavromati. 

Citește și: Situație disperată în Suceava! Gravidele nu sunt primite în nici un spital și sunt sfătuite să nască acasă: „Suntem priviţi ca şi cum am fi ciumaţii ţării!”

La începutul lunii aprilie, blocul central al Spitalului Județean din Botoșani a devenit spital suport COVID-19. Secţiile de Diabet, Oncologie, Chirurgie, Oftalmologie, Medicală 1, Urologie, Cardiologie şi ORL au fost efectiv evacuate, dezinfectate şi transformate în saloane pentru cei infectaţi cu noul coronavirus. 

Prefectura Botoşani a cerut ajutorul autorităţilor centrale, pentru a încerca să evite la limită un coșmar precum cel de la Suceava. Deocamdată nu s-a găsit o soluţie eficientă, iar numărul cadrelor medicale infectate continuă să crească la „Mavromati. Se iau în calcul două variante. Una dintre acestea este înlocuirea actualului director al spitalului, medicul Livia Mihalache, cu Radu Malancea, un medic ortoped. O altă variantă luată în calcul ar fi militarizarea conducerii Spitalului Judeţean. 

Citește și: Un medic militar ATI povestește cu lux de amănunte care este situația în Spitalul din Suceava. Mărturie cutremurătoare: „Nu doar că este război, dar nu avem cum să-l câștigăm!”

Cum a pornit totul

„Situaţia în care se află sistemul sanitar botoşănean este cauzată de un lanţ al deciziilor greşite, dar şi de neglijenţă. Totul a pornit, pe 21 martie, de la „pacientul zero, o tânără de 27 de ani din comuna botoşăneană Cândeşti, adusă de urgenţă la spital cu ambulanţa. Tânăra prezenta simptome de COVID – 19 şi, totodată, avea diabet tip I decompensat. A fost dusă iniţial la Secţia de Infecţioase, apoi purtată timp de două zile prin alte secţii ale Spitalului „Mavromati, din blocul central ajungând în cele din urmă la Terapie Intensivă. Personalul medical nu a avut echipamentul de protecţie adecvat şi nici nu au fost luate măsurile specifice în astfel de cazuri. Pacienta a fost testată abia după trei zile, aflându-se că rezultatul este pozitiv. În aceste condiţii medicii şi asistenţii intraţi în contact cu tânăra au devenit carne de tun.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton