Consumul de cafea, contraindicații. Bolile în care cafeaua este interzisă

 Oana Pantazi
.

Bolile în care cafeaua este interzisă. Cafeaua este o licoare extrem de benefică, datorită antioxidanților pe care îi conține, însă trebuie să știți că, în anumite cazuri, este bine să fie evitată, așadar iată care sunt afecținunile în care consumul de cafea nu este recomandat!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Bolile în care cafeaua este interzisă. Cafeaua este una dintre licorile consumate pe tot globul, atât pentru savoarea ei specială, cât și pentru beneficiile indiscutabile. O cafea dimineața te ajută să-ți începi ziua plin de energie, însă, din păcate, cafeina nu este indicată în toate cazurile. Nu este un secret pentru nimeni că magica licoare crește totuși tensiunea pe moment… Iată, așadar, care sunt bolile în care cafeaua este interzisă!

Bolile în care cafeaua este interzisă

Cei care suferă de sindromul intestinului iritabil ar trebui să evide să bea cafea sau măcar să limiteze cantitatea, recomandă dr. Angel Planells, medic nutriționist dietetician, conform csid.ro. Cofeina crește riscul episoadelor diareice, simptom specific intestinului iritabil.

În schimb, cei care suferă de această afecțiune pot consuma cafea decofeinizată călduță (nu fierbinte).

În aceeași situație sunt și pacienții cu sindrom de reflux gastroesofagian. Iar asta deoarece cofeina poate slăbi sfincterul esofagian inferior, „supapa' dintre esofag și stomac. Asta poate determina pătrunderea conținutului gastric în esofag și apariția unor simptome ca: arsuri în piept, regurgitații, răgușeală, balonare, tuse. Și persoanele cu vezică urinară hiperactivă ar trebui să limiteze consumul de cafea, deoarece aceasta este diuretică.

De asemenea, una dintre bolile în care cafeaua este interzisă este glaucomul. Conform studiilor, la bolnavii de această afecțiune presiunea intraoculară este mai crescută dacă aceștia consumă cafea.

Citește și: Bolile ascunse ale vedetelor. Celebritățile suferă în tăcere

Citește și: Cum facem diferența dintre gripă, răceală sau Coronavirus? Simptomele care arată clar despre ce afecțiune e vorba

Citește și: Ilinca Vandici, totul despre depresia post-natală prin care a trecut: „Am trăit atacuri de panică, stări de tristețe, frică”/ EXCLUSIV

Citește și: Oana Roman a avut gânduri de sinucidere din cauza atacurilor de panică: „Dacă nu vii acum, mă arunc pe geam”

Citește și: Alimentele care te ajută să scapi de insomnie. Ce să mănânci pentru a adormi mai ușor

Consumul de cafea crește tensiunea

Cofeina cauzează, în general, creșterea temporară a tensiunii tensiunii, așadar persoanele care suferă de probleme cu inima – aritmie, hipertensiune etc. – ar trebui să limiteze consumul de cafea sau, pe cât posibil să renunțe la ea.

Același lucru e valabil și în cazul persoanelor cu epilepsie, deoarece cafeina poate crește riscul de convulsii.

Chiar dacă gravidele și femeile care alăptează pot consuma cafea, acestea ar trebui să limiteze cantitatea la maximum două cești pe zi. Colegiul American de Obstetrică și Ginecologie avertizează că, în caz contrar, poate exista un risc mai crescut de avort spontan, travaliu prelungit, dar și greutate mică la naștere a fătului.

Insomniacii și anxioșii trebuie să evite cafeaua

Unul dintre beneficiile cafelei este faptul că energizează, așadar persoanele care suferă de insomnie trebuie să limiteze numărul ceștilor de cafea sau să nu mai bea deloc cu cel puțin 6 ore înainte de culcare. E de preferat să beți un ceai liniștitor înainte de culcare.

Printre bolile în care cafeaua este interzisă se află și anxietatea. Pacienții care suferă de anxietate sau au atacuri de panică ar fi bine să evite complet consumul de cafea sau cel puțin să îl reducă, deoarece cafeina, care este un stimulent, poate agrava stările. Aceștia pot, de asemenea, pot bea în loc cafea fără cofeină sau ceaiuri calmante, mai notează CSID.

Foto: Shutterstock

Vezi şi cu ce poți înlocui cafeaua!

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton