Călin Georgescu a dat în judecată Administrația Prezidențială, SRI, SIE, MAI și STS. Ce contestații a făcut candidatul independent la președinție

.

Călin Georgescu a dat în judecată Administrația Prezidențială, Serviciul Român de Informații (SRI), Serviciul de Informații Externe (SIE), Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Candidatul independent la președinția României a făcut mai multe contestații. Politicianul a contestat documentele serviciilor secrete despre campania sa electorală.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Călin Georgescu a intentat un proces împotriva Administrației Prezidențiale, SRI, SIE, MAI și STS, contestând documentele desecretizate de CSAT pe data de 4 decembrie 2024, documente care fac referire la campania sa electorală. Acțiunea a fost depusă la Curtea de Apel București și vizează suspendarea actelor administrative emise de aceste instituții importante, iar judecătorii care se ocupă de acest caz urmează să ia o decizie în cursul zilei de miercuri, 11 decembrie 2024.

calin-georgescu1calin-georgescu1

Citește și: Călin Georgescu a folosit și Facebook, nu doar TikTok, în campania electorală. Peste 4.000 de reclame politice îl ridicau în slăvi pe el și o atacau pe Elena Lasconi, se arată într-un raport

Citește și: Călin Georgescu, fotografiat alături de Horațiu Potra, deși a susținut că nu îl cunoaște: „E irelevant, nu e în cercul meu de apropiați”. În imagini apare și Eugen Sechilă, fost luptător în Legiunea Străină și simpatizant legionar

Citește și: Cine este Jamila, cel mai cunoscut food blogger din România. E căsătorită cu un marocan și au împreună doi copii

Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă acum Răzvan Marton, ultimul câștigător Dansez pentru tine. A dansat cu Ilinca Vandici pentru a oferi fratelui și bunicilor o viață mai bună

Călin Georgescu a dat în judecată Administrația Prezidențială, SRI, SIE, MAI și STS

Călin Georgescu a dat în judecată mai multe instituții ale statului, inclusiv Administrația Prezidențială, Serviciul Român de Informații (SRI), Serviciul de Informații Externe (SIE), Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Acțiunea a fost depusă la Curtea de Apel București și vizează contestarea documentelor desecretizate de CSAT pe data de 4 decembrie 2024, documente care au făcut referire la campania sa electorală pentru primul tur al alegerilor prezidențiale din acest an.

Candidatul indepedent la președinția României și Asociația pentru Apărarea Libertăților Publice (APALP), în calitate de reclamanți, au solicitat suspendarea executării actelor administrative emise de aceste instituții, conform portalului instanțelor, citat de digi24.ro.

În urma unei prime ședințe, completul de șase judecători ai Curții de Apel București a decis amânarea cauzei pentru ziua miercuri, pe data de 11 decembrie 2024, atunci când se așteaptă o decizie finală în acest caz.

Curtea Constituțională a anulat primul tur al alegerilor prezidențiale

Acțiunea lui Călin Georgescu, candidat independent la președinția României, vine într-un context juridic intens, în urma unei hotărâri a Curții Constituționale din data de 6 decembrie 2024, care a decis anularea primului tur al alegerilor prezidențiale din acest an, cu unanimitate de voturi. Această decizie a fost luată după ce Klaus Iohannis, actualul președinte al României, a desecretizat informațiile provenite de la serviciile secrete, care indicau implicarea unui „actor statal' în campania electorală a lui Călin Georgescu.

Informațiile desecretizate de CSAT au documentat presupuse nereguli și imixtiuni în campania electorală, inclusiv crearea de mii de conturi false pe internet pentru a manipula voturile.

Parchetul General a deschis două dosare penale pentru campania organizată de Călin Georgescu

Parchetul General a deschis două dosare penale pentru campania organizată de Călin Georgescu, iar procurorii au solicitat informații suplimentare de la serviciile de informații.

De asemenea, reprezentanții vor cere informații de la Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, în contextul posibilelor ilegalități legate de finanțarea campaniei electorale.

Sursa foto: Facebook/ Instagram/ YouTube

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton