Când se deschid târgurile de Crăciun în 2023. Programul festivităților în București, Brașov, Sibiu, Cluj și Craiova

 Ifrim Georgiana
.

Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar românii se pregătesc deja pentru faimoasele târguri de Crăciun. La fel ca în fiecare an, în marile orașe ale țării se va simți din plin atmosfera festivă specifică acestei perioade, datorită decorațiunilor, standurilor cu produse tradiționale sau concertelor de colinde. Iată programul târgurilor de Crăciun în București, Brașov, Sibiu, Cluj sau Craiova!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Târgurile de Crăciun sunt evenimente tradiționale organizate în perioada sărbătorilor de iarnă în multe orașe mari de la noi din țară. Standurile cu produse tradiționale, luminițele, spectacolele artistice sau pistele de patinaj sunt doar câteva dintre elementele care aduc comunității locale spiritul sărbătorilor. La fel ca în ceilalți ani, autoritățile au anunțat programul evenimentelor ce se vor derula pe tot parcursul lunii decembrie.

Citește și: Cleopatra Stratan și Edward Sanda dezvăluie tot ce nu s-a văzut la TV, la America Express: „Mama cameramanului a murit. Ni s-a tăiat tot în momentul acela'

Citește și: Nikita a întrerupt orice legătură cu frații ei, după moartea părinților: „M-au aruncat pe străzi la 12 noaptea, la Snagov. M-au bătut și am fost obligată să fug de acasă”

Citește și: Cine este Cătălin Țociu de la America Express 2023. Are 26 de ani și este pasionat de gastronomie

Citește și: Gerard Pique, primele declarații despre despărțirea de Shakira: „Singura modalitate de a ieși viu din toate acestea este să ignori totul. Oamenii nu știu nici măcar 10% din ceea ce s-a întâmplat…”

Programul târgurilor de Crăciun în 2023

Târgul de Crăciun din București se va desfășura în perioada 30 noiembrie- 26 decembrie 2023 și va fi organizat în Piața Constituției. La fel ca în anii precedenți, publicul va putea degusta produse tradiționale românești, iar atmosfera de Crăciun va fi completată de concerte de colinde.

Sibiul este un alt oraș unde se va resimți din plin atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă. Ediția 2023 se va desfășura pe parcursul a câtorva săptămâni, debutând pe data de 17 noiembrie, și va aduce cu ea o serie de noutăți și momente speciale care promit să facă din târg o experiență de neuitat pentru toți cei care îl vizitează.

Și anul acesta dintre atracțiile principale fac parte spectaculoasele proiecții care vor transforma fiecare clădire din Piața Mare într-o operă de artă în mișcare, transformând centrul orașului într-un adevărat loc de poveste. Fiecare seară va fi marcată de aceste proiecții impresionante, care vor aduce magia sărbătorilor de iarnă la viață într-un mod inedit.

Brașovul a furat startul pentru organizarea târgului de Crăciun

Târgul de Crăciun din Brașov va începe în data de 30 noiembrie, în aceeaşi zi când va avea loc şi aprinderea iluminatului festiv în oraş, şi se va încheia în 7 ianuarie. Anunţul a fost făcut de Primăria Braşov, care a precizat şi faptul că în perioada 20 septembrie – 6 octombrie, producătorii, meşteşugarii, artizanii şi comercianţii sunt invitaţi să se înscrie pentru a participa la Târgul de Crăciun, iar selecţia acestora se va face în luând în calcul calitatea şi preţul produselor.

Clujul întâmpină anul acesta sărbătorile de iarnă cu două Târguri de Crăciun organizate în inima orașului. Piața Unirii va deveni începând cu data de 24 noiembrie „Planeta Crăciun', unde căsuțe iluminate și decorate în spiritul sărbătorilor de iarnă, o roată panoramică și alte surprize vor încânta vizitatorii.

De asemenea, pe Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian', începând cu data de 1 decembrie, clujenii și vizitatorii orașului sunt invitați să exploreze căsuțele cu delicatese tradiționale și multitudinea de activități și spectacole, dar și patinoarul din locație. Ambele târguri vor putea fi vizitate până în data de 1 ianuarie 2024.

Târgul de Crăciun din Craiova, unul dintre cele mai frumoase din Europa

Târgul de Crăciun Craiova 2023 este organizat de Primăria Craiova, între 17 noiembrie – 2 ianuarie.

„Așa cum craiovenii care s-au plimbat astăzi prin zona centrală au putut observa, am început deja să punem instalațiile pentru Târgul de Crăciun. De ce așa devreme? Pentru că avem de montat aproape 2 milioane de beculețe și chiar ne e teamă că nu vom fi gata până pe 17 noiembrie, când e programată deschiderea. Chiar dacă târgul va avea loc tot în aceleași patru piețe (Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare), anul acesta avem un concept total nou față de anii precedenți. În Piața Mihai Viteazul totul va fi ca în povestea Crăiasa Zăpezii: lumină rece, boltă cu nori si păsări, castel de vis, oglinda imensă și cioburi, patinoar, căsuțe în culorile zăpezii și chiar Crăiasa Zăpezii, care este Alice cu alte haine și baghetă magică.

Moș Crăciun va veni în Piața Buzești unde va fi o explozie de  lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România. În premieră, barurile , restaurantele și hotelurile din zona centrală vor fi împodobite tot cu ornamente de lumină caldă, reprezentanții societăților dorind să dea o mână de ajutor autorităților.

La teatru vor fi alte ornamente și cea mai mare roată din România. În fine, nu vreau să divulg toate surprizele, fiindcă sunt multe și ne vor plasa, din nou, în topul european al piețelor de Craciun, fără îndoială, dar vă prezint o fotografie cu bradul care va fi în Piața Mihai Viteazul și care va avea peste 20 de metri, pentru a vedea cam la ce să vă așteptați de la noi. Cei care nu sunteți craioveni, ar fi bine să vă faceți rezervări la hoteluri, după data de 17 noiembrie, pentru că garantăm că în Bănie va fi unul dintre cele mai frumoase târguri de sărbători din Europa!', a menționat Lia Olguța Vasilescu, primar al Municipiului Craiova, pe rețelele de socializare.

Sursa foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton