Autoritățile au anunțat deja o relaxare a restricțiilor după data de 15 mai, numai că vor trebui respectate anumite reguli în continuare pentru evitarea răspândirii coronavirusului. Printre acestea se numără purtarea mănușilor și măștilor. Însă, când ar trebui purtate acestea cu precădere? Medicul Virgil Musta oferă câteva răspunsuri în acest sens!
Se pune problema ca măștile să fie purtat în mod obligatoriu, pentru a nu ne asuma niciun risc. În ceea ce privește mănușile, medicul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a menționat că acestea ar trebui purtate în momentul în care se desfășoară o activitate cu risc de contaminare. Apoi, acstea ar trebuie neapărat aruncate, iar persoana respectivă să se spele foarte bine pe mâini.
Una dintre greșelile comise de majoritatea oamenilor ar fi că duc mâinile la nas sau gură, fiind ferm convinși că sunt protejați de mănuși. Regula esențială este că nu trebuie duse mâinile la față, indiferent că se poartă sau nu mănuși.
Virgil Musta: „Mănușile, utile pentru o perioadă scurtă de timp'
„Mănușile sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfășurat o activitate cu riscul de a ne contamina mâinile, în cazul în care nu ne putem spăla imediat pe mâini. După ce am terminat activitatea, aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini. În caz contrar, mănușa fiind contaminată e ca o mână contaminată. Mai mult, ai tendința să crezi că ești protejat de mănușă, duci mâna la gură, la nas și te contaminezi.
Trebuie să te dezobișnuiești să duci mâna spre față, indiferent dacă ai mănușă sau fără. Purtăm mănuși doar atunci când desfășurăm o activitate cu risc de contaminare. La fel și cu masca. Nu o purtăm dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă, dacă mergem în aer liber. Dar dacă mergem într-un loc aglomerat sau ne întâlnim cu o altă persoană, e importantă distanțarea și purtarea măștii’, a declarat medicul pentru Antena 3, potrivit cancan.ro.
Sursa foto: pexels.com, captura YouTube