Când va scădea numărul de cazuri de COVID-19 în România. Anunțul făcut de Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru

.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că numărul de cazuri COVID-19 ar putea să scadă într-o săptămână şi jumătate. Există însă câteva condiții: ca românii să respecte regulile impuse de autorităţi.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

„Ţine foarte mult de comportamentul fiecăruia dintre noi. În măsura în care oamenii vor respecta măsurile de protecţie nou-instituite, inclusiv purtarea măştii de protecţie în aer liber, s-ar putea înregistra o scădere a numărului de îmbolnăviri. Asta ar însemna ca într-o săptămână şi jumătate să avem un platou urmat de o scădere a numărului de cazuri’, a declarat, la Galaţi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, potrivit Antena 3.


Ministrul Tătaru a avertizat că în caz contrar spitalele s-ar putea aglomera.

„Dacă nu vor respecta regulile, vom vedea de la o zi la alta un număr crescător de cazuri care vor sufoca unităţile medicale, în special Terapia Intensivă. Atunci va fi un pic mai dificil’, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii s-a aflat în judeţul Galaţi pentru a inaugura două dispensare. Nelu Tătaru a fost însoţit la ceremonii de mai mulţi lideri liberali locali.


OMS: „Nu există o soluţie magică şi ar putea să nu existe niciodată'

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis, luni, noi previziuni sumbre în privința evoluției coronavirusului. OMS susține că s-ar putea să nu fie dezvoltată niciodată o ‘soluţie magică’ împotriva noului coronavirus.

‘Un anumit număr de vaccinuri se află de-acum în faza a treia a testelor clinice, iar noi sperăm să dispunem de un anumit număr de vaccinuri eficiente care să ajute oamenii împotriva infecţiei. Însă nu există o soluţie magică, pentru moment, şi ar putea să nu existe niciodată’, a avertizat într-o conferinţă de presă directorul general al agenţiei ONU, Tedros Adhanom Ghebreyesus.


„Masca de protecție va trebui purtată și în mașină!'

Șeful DSU, Raed Arafat, spune că deși atunci când ne aflăm în autoturismul propriu nu se impune purtarea unei măști de protecție, când circulăm alături de un vecin, de pildă, trebuie să ne protejăm.

În plus, Arafat recomandă ca șoferul să lase geamurile puțin întredeschise pentru ca aerul din habitaclu să circule și să nu se acumuleze posibili aerosoli încărcați viral.

„Dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască. Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă’, a declarat Raed Arafat, la Digi24.


Și în cazul călătoriei cu taxi este valabilă aceeași măsură, a adăugat șeful DSU. Potrivit acestuia, folosirea autoturismului personal este de preferat.

„Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta înregunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj.

Poate în această fază, cei care și-au folosit mașinile au limitat contactul cu alte persoane, au limitat posibilitatea de a fi infectați cu virusul, în cazul în care intrau în mijloacele de transport în comun aglomerate’, a spus Raed Arafat.