Când vor fi livrate pensiile în luna mai. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu și de șeful Poștei Române

 Dumba Gabriela
.

Când vor fi livrate pensiile în luna mai. Ei bine, premierul Marcel Ciolacu precizează că pensionarii trebuie să primească banii mai devreme în luna mai și ministerul Muncii lucrează la un act normativ pentru ca toate pensiile să fie livrate înainte de Paște. Directorul general al Poştei Române spune că aproximativ 14.000 de angajaţi sunt implicaţi în distribuirea de pensii, din care 10.000 sunt poştaşi.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Pensiile din luna mari vor ajunge mai repede la pensionari și pentru că bugetarii și inclusiv poștașii vor avea liber în perioada 1 și 7 mai, când sunt livrate pensiile în mod normal. Astfel, pensionarii au șansa de a face la timp cumpărăturile de Paște.

Pensiile din luna mai ajung mai devreme

Marcel Ciolacu a anunțat că se fac toate demersurile necesare ca pensiile din luna mai să ajungă mai devreme, așa încât toți vârstnicii să-și poată face la timp cumpărăturile pentru masa de Paște.

„O rog pe doamna ministru să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenţii şi cu Poşta Română, astfel încât toţi pensionarii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile pascale', a spus premierul Marcel Ciolacu.

El a mai adpugat, în ședința de Guvern că o altă prioritate este şi păstrarea forţei de muncă în ţară.„Avem în lucru la ministerul Muncii un proiect de lege foarte important pe această temă, cel privind adoptarea salariului minim european în România. O rog pe doamna ministru Bucura Oprescu ca, imediat după Paşti, să punem acest act normativ în transparenţă publică, astfel încât să existe un calendar clar de dialog cu mediul de afaceri şi sindicatele', a spus Ciolacu, potrivit digi24.ro.

Citește și: Alex Militaru speră să se împace cu Carmen Grebenișan, după anunțul divorțului. Ea și-a cumpărat deja alt apartament

Citește și: Cea mai bună ținută de până acum! Carmen Iohannis, lăudată pentru ținuta purtată în vizita diplomatică din Coreea de Sud: „Un gen de Jacqueline Kennedy, ca stil…'

Anunțul făcut de șeful Poștei Române vizavi de pensiile din luna mai

Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului poştal de stat, Valentin Ştefan, într-o conferinţă de presă.

„Răspunsul scurt este „da, până de sărbători putem livra pensiile”. Acum să vă dau câteva detalii. Data de 2 mai este zi lucrătoare. În companie vom lucra. În doilea rând, noi avem capacitatea logistică de a duce pensiile până de sărbători. Acum, depinde când ne intră banii în conturi de la Casa Naţională de Pensii, de la Trezorerie, de la Ministerul Muncii. Există un întreg flux administrativ acolo.

În funcţie de când vom primi banii, vom şti dacă vom ruga salariaţii să vină să lucreze în zilele libere sau nu, fie că vorbim de 1 mai fie că vorbim de 3. De principiu, dacă ne ajung banii mai târziu, am avea nevoie de o singură zi nelucrătoare în care să-i chemăm la muncă să distribuie pensiile, dar deocamdată nu putem veni cu un răspuns clar, pentru că nu ştim când ne intră banii în conturi. Dacă ne intră din timp, nu e nevoie; dacă ne intră mai târziu, va trebui să ne mobilizăm şi mai bine', a spus Valentin Ştefan.

El a explicat că Poşta primeşte de obicei banii de pensii cu câteva zile înainte de data de 1 a lunii. În aceste condiţii, dacă banii vor intra în conturi vineri, 26 aprilie, pensiile vor putea fi livrate beneficiarilor mai repede. Chiar dacă sumele intră luni, toate pensiile pot fi duse până de sărbători, a dat el asigurări.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton