Candidaţii la Preşedinţia României, prezenți la Iași, la slujba de Sfânta Parascheva. Ce mesaje au transmis Marcel Ciolacu, Mircea Geoană, Elena Lasconi, Nicolae Ciucă și George Simion

.

Principalii candidaţii la preşedinţie au participat luni la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, unde este sărbătorită Sfânta Parascheva. Printre ei se numără Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Elena Lasconi, Mircea Geoană, Ludovic Orban şi Cristian Diaconescu. Duminică noapte, George Simion a împărțit ceai cald credincioșilor care stăteau la coadă să se roage la Sf. Parascheva.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE GRATIS, AICI

Este ziua Sfintei Cuvioase Parascheva, iar pelerinajul de la Iaşi a adunat aproximativ 46 de mii de credincioși din toată țara. Unii dintre ei au stat și 24 de ore la coadă pentru a se închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Şi policienii au fost în această dmineaţă, pentru puţin timp, pelerini.

462285156_1071070024481026_8950635873332841341_n462285156_1071070024481026_8950635873332841341_n

Candidaţii la Preşedinţia României, prezenți la Iași, la slujba de Sfânta Parascheva

Slujba de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi a fost oficiată de un sobor format din 20 de preoţi, între care IPS Teofan – Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Părinte Nikitas – Arhiepiscop de Thyateira şi de Marea Britanie, IPS Laurenţiu – Mitropolitul Ardealului, IPS Irineu – Mitropolitul Olteniei, IPS Teodosie – Arhiepiscopul Tomisului şi IPS Casian – Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a venit pe pietonal însoţit de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, de liderul local social-democrat, Bogdan Cojocaru, şi de alţi membri PSD.

La rândul său, şeful PNL, Nicolae Ciucă, şi-a făcut apariţia alături de edilul Mihai Chirica, de şeful Consiliului Judeţean, Costel Alexe, şi de liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru. Atât Ciolacu, cât şi Ciucă au ales să asiste la slujbă din mulţime şi nu de pe scena amenajată pentru oficialităţi. Şi Elena Lasconi (USR) a rămas pe pietonal, în mulţime, în timpul slujbei religioase.

George Simion, liderul AUR, a venit la slujbă însoţit de Gigi Becali. Cei doi s-au închinat şi la racla cu sfintele moaşte, fără a sta la rând, precum ceilalţi pelerini. La slujba de la Iași și-au mai anunțat prezența Elena Lasconi (candidata USR), Ludovic Orban (candidatul Forţa Dreptei) şi Cristian Diaconescu (independent).

Și Mircea Geoană a fost prezent la slujbă, arătând într-un mesaj că „pelerinajul este educație pentru suflet'. Elena Lasconi a spus că sărbătoarea de azi este despre „iubirea de aproape'.

Citește și: Monica Davidescu nu a fost susținută de tatăl ei în actorie: „S-a supărat că am învățat. În copilărie nu credeam că ar exista o portiță să plec din satul meu’

Citește și: Cum își educă Nadine fiul. Adolescentul de 14 ani a fost lăsat o perioadă să se descurce singur la școală: „Am agreat să nu-i mai amintim de teme. După două luni, notele i-au scăzut dramatic, iar copilul a venit și ne-a spus că…'

Ce mesaje au transmis Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, cu ocazia zilei Sfintei Cuvioase Parascheva

Liderul PNL Nicolae Ciucă afirmă, după participarea la ceremoniile de la Iaşi, de Sf. Parascheva, că România are nevoie de unitate şi respect, iar pelerinajul ne învaţă că, împreună, putem depăşi orice încercare.

„Sunt bucuros să fiu la Iaşi, alături de mii de credincioşi, la pelerinajul de Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Această sărbătoare ne aminteşte de valorile care ne unesc: credinţa, solidaritatea şi respectul pentru tradiţii', scrie Ciucă pe Facebook.

În opinia sa, România are nevoie de unitate şi respect, iar pelerinajul ne învaţă că, împreună, putem depăşi orice încercare. „Dumnezeu să binecuvânteze România!', afirmă liderul PNL, în finalul mesajului.

„Nici anul trecut când am venit la Iaşi nu am stat la tribuna oficială. Am considerat că de fiecare dată, dacă venim şi participăm la astfel de evenimente, este bine să stăm acolo unde ne simţim şi ni se cade să fie cel mai bine. De regulă, când merg la slujbă să ştiţi că stau unde mă simt cel mai bine, a declarat, luni, Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a stat în mijlocul mulțimii la slujba de la Catedrala Mitropolitană, potrivit imaginilor postate de el pe rețelele sociale, unde a transmis și un mesaj: „Sfânta Cuvioasă Parascheva ne ocrotește pe noi românii și ne dă putere să mergem mai departe în pace și armonie pe calea cea dreaptă'.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton