Care sunt alimentele care păcălesc foamea. Se pare că există anumite alimente anti-foame, care îți oferă senzația de sațietate, spune nutriționistul Mihaela Bilic. Ca să ne păcălim instinctele este necesar să alegem anumite produse cu putere sațiogenă crescută, care ne satură cu puține calorii.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Există momente în viață când simți că ai putea să mănânci frigiderul la propriu. În acele momente nu ai nevoie de multă mâncare, ci de anumite alimente care păcălesc foamea, pentru că, până la urmă, stomacul nu știe nici câte calorii are un produs și nici cum arată.
Potrivit celor scrise de dr. Mihaela Bilic, ca să ne păcălim instinctele trebuie să fim isteți și să alegem alimentele cu putere sațiogenă crescută, care ne satură cu puține calorii. „Senzația de sațietate apare la 2 categorii de nutrienți: fibrele care au volum mare și dau efect de stomac plin și proteinele care sunt greu de digerat/metabolizat', mai spune medicul.
Citește și: Mihaela Bilic a dezvăluit cum a slăbit fără dietă:'Mă îngrășasem din cauza unor tratamente hormonale!'
Citește și: Ce alimente expirate pot fi consumate și după 2 ani. Mihaela Bilic:'Bacteriile ne dezvoltă imunitatea'
Citește și: Smiley, după ce a fost criticat pentru filmulețul în care se sărută cu Gina Pistol:„Pentru cei scandalizați…
Care sunt alimentele care păcălesc foamea
Pe contul său de socializare, Mihaela Bilic a spus care sunt alimentele care părăsesc foamea și care sunt eficiente când vorbim de sațietate maximă și aport caloric redus. Spre exemplu, oul fiert are cea mai mare putere sațiogenă pentru numai 80 cal. Pe locul doi se află carnea.
„Urmează apoi carnea, indiferent de culoare și de animalul de la care provine. Proteinele din carne se spune că au calorii negative, țin de foame multe ore iar organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor. Deci carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit', spune medicul.
Peștele intră și el la categoria proteine cu efect sațiogen. De asemenea, există și efectul antiinflamator produs de acizii grași omega 3. Dacă vorbim de proteinele de origine vegetală, putem consuma fasole boabe, mazăre, linte, năut.
Pastele fierte al dente și cartofii în coajă ne păcălesc foamea și chiar nu ne pun în pericol silueta. Nu va trebui să fierbi pastele până s-au înmuiat de tot, iar cartofii trebuie consumați după ce se răcesc.
Ei bine, și ciorba ne satură și are și puține calorii. Chiar s-a dovedit faptul că rezistă de două ori mai mult în stomac, decât un aliment consumat la felul doi. Astfel, trebuie consumată la începutul mesei și este și mai bine să o mâncați, dacă sunteți la regim.
Este recomand să consumăm și un fruct, însă cele mai potrivite sunt cele bogate în pectină.
„Fructele bogate în pectină precum merele, perele, gutuile și caisele au avantajul că satură rapid. Pectina este o fibră solubilă care se umflă în contact cu apa, scade absorția de zahăr din intestin și crește senzația de sațietate„, mai ne spune Mihaela Bilic.
Morcovul intră și el în această categorie și poate fi consumat cu ușurință ca gustare. De asemenea, dacă preferați ceva mai sărat, puteți să vă păcăliți stomacul și cu popcorn sau pufuleți.
sursă foto- Pixabay