Care sunt locurile pe care trebuie să le eviți începând de azi, de la începerea stării de alertă. 90% dintre pacienți au luat boala din aceste spații!

.

Odată cu încetarea stării de urgență și instituirea stării de alertă, pericolul de infectare cu COVID-19 crește exponențial. Iată, așadar, care sunt locurile pe care ar trebui să le evitați!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Ziua de 15 mai, când încetează starea de urgență și începe starea de alertă, roscă să aducă o creștere a cazurilor de coronavirus, dacă nu vor fi respectate în continuare regulile de distanțare socială, dar și cele de igienă.


Citește și: Când trebuie purtate mănușile pentru a ne proteja de coronavirus? Medicul Virgil Musta: „Sunt utile doar atunci când…'. Regula importantă de care nu se ține cont

Virusul se poate propaga extrem de ușor

Conform unui reputat biolog american, citat de CNN, populația ar trebui să evite spațiile închise, acesta menționând că 90% dintre pacienții infectați cu coronavirus au contractat boala din birouri, restaurante sau mijloace de transport în comun.

„Trebuie să avem mare grijă la zonele închise, cu mulţi oameni şi cu o circulaţie slabă a aerului, acolo virusul se poate propaga extrem de uşor. Sunt situaţii pe care le putem evita. Orice mediu în care aerul este recirculat şi care găzduieşte mulţi oameni este un mediu pe care trebuie să îl evităm. Vorbirea, fie ea şi normală, înseamnă eliminarea de aerosoli. Cu cât vorbim mai mult sau mai tare, cu atât eliminăm mai mulţi aerosoli', a declarat Erin Bromage, profesor la Universitatea Massachusetts Dartmouth.


Bromage a declarat ulterior că este încă necesar ca oamenii să lucreze de acasă, să evite , restaurantele, întâlnirile de grup și transportul public.

Citește și: Raed Arafat nu exclude apariția unui al doilea val de coronavirus chiar în vară: „Nu trebuie să fim deloc relaxați, deloc neglijenți'

Cât rămân particulele de coronavirus în aer

Vestea cea mai îngrijorătoare, ce vine să combată opiniile celor care susțin că purtarea măștii este inutilă, vine de la cercetătorii americani, care au descoperit că picăturile și particulele de salivă  infectate cu coronavirus care sunt împrăștiate atunci când oamenii vorbesc ar putea rezista în aer mai mult de 8 minute, ceea ce explică gradul mare de contagiozitate al COVID-19.

Conform CNN, un studiu al cercetătorilor de la Institutele Naționale de Sănătate și de la Universitatea din Pennsylvania a demonstrat că vorbitul tare timp de un minut generează cel puțin 1.000 de astfel de particule care conțin coronavirus. Cum picăturile rămân în aer chiar mai mult de 8 minute, apare posibilitatea ca mai multe persoane să inhaleze aceste particule și se infecteze cu COVID-19.