Care sunt persoanele cel mai predispuse la infectarea cu COVID-19. Are legătură cu grupa sanguină!

.

În cele aproape 6 luni de pandemie, cercetătorii din lumea întreagă au întreprins o mulțime de studii legate de cauzalitatea, dar și de impactul COVID-19 asupra populației. Recent, s-a descoperit că există o legătură importantă între grupa de sânge și riscul de infectare cu coronavirus.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Încă de la începutul pandemiei, cercetătorii chinezi din Wuhan atrăgeau atenția asupra unei legături dintre grupa de sânge și riscul de infectare cu coronavirus.


Risc redus în cazul persoanelor cu grupa 0

Medicii chinezi au recoltat probe de sânge de la pacienți și  le-au comparat cu testele făcute pe persoanele sănătoase. Aceștia au descoperit că pacienții cu grupa sanguină A prezentau o rată mai mare de infecție și erau predispuși să dezvolte o formă mai severă a bolii. În cadul aceluiași studiu s-a descoperit că, în cazul persoanelor cu grupa sanguină 0, riscul de infectare este mult mai redus, au informat oamenii de știință chinezi, potrviti South China Morning Post.


Cercetătorii germani au confirmat și ei această ipoteză, publicând în New England Journal of Medicine o lucrare bazată pe un studiu efectuat asupra a 1610 persoane, care demonstrează că persoanele care au grupa A se pot îmbolnăvi mult mai ușor de coronavirus și, mai mult, pot dezvolta simptome puternice.

Citește și: Dieta rapidă a lui Jennifer Aniston. Actrița a slăbit în timp-record și se menține fără efort!

Părerile sunt împărțite

Pe de altă parte, cercetătorii de la Massachusetts General Hospital și Beth Israel Deaconess Hospital nu sunt de acord cu ipoteza oamenilor de știință chinezi și germani, susținând că grupele de sânge nu ar avea niciun impact în ceea ce privește infectarea cu COVID-19.


„Studiul publicat săptămâna aceasta ar putea contracara o parte din informațiile apărute anterior. Am arătat print-o analiză detaliată că nu avem niciun motiv să credem că grupa de sânge ar putea influența severitatea infecției, pe care am definit-o ca necesitând intubare sau ducând la deces', a declarat dr. Anahita Dua, coordonatoarea studiului, citată de CNN.

Un alt cercetător, de data asta francez, doctorul Jacques Le Pendu, de la Institutul Medical INSEM, a arătat că persoanele care au grupa de sânge 0 au totuși un risc mai scăzut de a dezvolta probleme de coagulare a sângelui, care apar frecvent la pacienții infectați cu COVID-19.


Specialistul în boli cardiovasculare și farmacologie Sakthivel Vaiyapuri, de la University of Reading, Marea Britanie, este mai reținut în declarații.

„Cei care au grupa de sânge A nu trebuie să se alarmeze, la fel cum nici cei cu grupa de sânge 0 nu trebuie să fie prea relaxați. Din datele pe care le avem până acum, grupa 0 pare a avea un ușor efect protector, dar nu pare a fi foarte relevant. Mai avem foarte multe variabile de analizat până vom putea publica ceva cert', a spus prof. dr. Vaiyapuri.


Citește și: Există fericire și după divorț! Cum i s-a schimbat viața Magdei Pălimariu după un mariaj eșuat: „Am atâta dragoste de dăruit'/ EXCLUSIV