Cât am cheltuit la Târgul de Crăciun din Craiova. Toate prețurile de la mâncare și băutură, de la cele mai ieftine până la cele mai scumpe / REPORTAJ EXCLUSIV

.

În ultimii ani, Târgul de Crăciun din Craiova a devenit o atracție majoră în perioada sărbătorilor de iarnă și este, fără exagerare, invadat de turiști din întreaga țară, dar și din străinătate. Orașul devine o destinație populară datorită atmosferei magice de Crăciun, a iluminatului festiv, a decorului absolut spectaculos, dar și a diverselor activități pentru toate vârstele. Având în vedere aprecierile de care se bucură an de an, nu am putut rata vizita anuală din Craiova, dat fiind că este și orașul meu natal, iar în cele ce urmează voi împărtăși cu voi cât am cheltuit în Târgul de Crăciun de la Craiova și ce așteptări să aveți.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Târgul de Crăciun din Craiova nu este absolut deloc supraestimat. Concurează cu brio nu doar cu cele din țară, din Brașov, Sibiu sau Oradea, ci și cu cele celebre din străinătate, precum cel de la Viena, din vecinătate, de la Budapesta sau din marile capitale europene. Să ne amintim să s-a clasat pe locul doi în Europa în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europași face cinste locului cu brio, ținând cont de modul în care este organizat.

targul de craciun Craiova (12)targul de craciun Craiova (12)

Citește și: Târgul de Crăciun de la Craiova vs. Târgul de Crăciun de la Viena. Plusuri și minusuri, așteptări vs. realitate / REPORTAJ EXCLUSIV

Citește și: Top 10 locuri instagramabile de Crăciun 2024, în București

Citește și: Cum arată cu adevărat Corabia, orașul desemnat cel mai urât din România / FOTOREPORTAJ EXCLUSIV

Citește și: Topul miliardarilor din România în 2024. Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român

Cât am cheltuit la Târgul de Crăciun din Craiova

Una dintre întrebările care stă pe buzele tuturor, atunci când vine vorba despre târgurile de Crăciun, constă în câți bani trebuie să scoată din buzunar. Cât îi costă o astfel de distracție, astfel spus, dat fiind că tentații sunt la tot pasul.

Există standuri de Crăciun, unde vânzătorii vin cu produse specifice sărbătorilor de iarnă, cum ar fi decorațiuni, cadouri, jucării și produse tradiționale. Și să nu mai vorbim despre dulciuri, unde există varietate de la ciocolată de casă, cozonaci, turtă dulce și alte bunătăți specifice sezonului. Desigur, la mare căutare sunt și vinul fiert și ciocolata caldă, dar și mâncarea tradițională.

Prețurile variază, însă, per total nu sunt foarte ridicate, comparativ cu alte târguri de acest tip. Pentru iubitorii de patiserie prețurile pornesc de la 10 lei, prețul unei tarte cu vișine sau a unei plăcinte cu mere. Pentru restul produselor prețurile sunt cam asa: un chec costă 40 de lei, poalele-n brâu – 20 de lei, plăcintă cu telemea – 18 lei, un ecler – 20 de lei, o bucată de salam de biscuiți – 20 de lei, iar un foietaj de post – 25 de lei. De asemenea, mai sunt și produsele care se vând la kilogram, cozonacul cu nucă costând 110 lei / kg, iar rulourile cu vanilie de post – 100 de lei/ kg.

La capitolul produse tradiționale, un castron de piftie costă 25 de lei, micii – 7 lei / bucată, iar prețurile pentru ciolan presat, ceafă sau piept de porc, cârnați proaspeți sau afumați, șnițel de pui, cașcaval pane, aripioare sau costiță de porc sunt de 15 lei/ 100 de grame. Patrama de oaie sau de berbecuț este mai scumpă, 20 de lei/ 100 de grame, iar garniturile (cartofi pai sau cartofi țărănești) costă 7 lei/ 100 de grame, având același preț ca murăturile sau salatele de varză, respectuv cea asortată. O chiflă costă 3 lei, iar ciabatta sau lipia – 7 lei.

La capitolul băuturi, un pahar de vin fiert sau suc de mere cald costă 10 lei, iar o ciocolată caldă costă între 12 și 15 lei, o apă la jumătate de litru – 10 lei, o bere – 12 lei și o cafea – 8 lei.

În ceea ce mă privește, am cheltuit 55 de lei pe jucării pentru nepoata mea, am băut un pahar de ciocolată caldă, care a costat 12 de lei, am mâncat o porție de salam de biscuiți, de 20 de lei și o tartă cu vișine de 10 lei. Așadar, cu un buget de sub 100 de lei, am avut parte de o ieșire în care m-am bucurat pe deplin de atmosfera magică a târgului și, în același timp, mi-am îndeplinit dorința de a găsi cadouri speciale pentru cei dragi.

Cât de aglomerat e Târgul de Crăciun din Craiova

Din păcate, nu am avut suficient timp la dispoziție pentru a petrece mai mult de 2 ore în târg, însă în funcție de timpul liber și bugetul pe care îl ai la dispoziție, poți avea parte de o masă pe cinste de prânz în târg și din spusele părinților mei care locuiesc aici, produsele sunt extrem de gustoase.

De asemenea, în cazul în care vii însoțit de copii la târg, intrarea la patinoar este 30 de lei, la fel și prețul pentru câteva minute petrecute în celebra roată panoramică adusă din Olanda.

De asemenea, trebuie să iei în considerare că este extrem de aglomerat. Eu, cel puțin, am fost în weekend. Pe timpul zilei, când am ieșit pentru o jumătate de oră, în jurul orei 10 jumătate să fac câteva poze cu deosebitele cadre, nu erau așa mulți turiști, însă parcarea tot a constituit o problemă, dat fiind că sunt și o serie de autocare cu turiști care vin în această perioadă. De preferat ar fi să nu vii cu mașina până în apropiere, indiferent de ora din zi. Începând cu ora 13.00, târgul începe să se aglomereze, spre seară devenind neîncăpător de-a dreptul. Sunt momente chiar când nu ai cum să înaintezi, indiferent în ce direcție ai vrea să te îndrepți.

Dar, dincolo de aglomerație sau orice alt incovenient, târgul din Craiova merită pe deplin vizitat, iar în sprijinul acestei afirmații voi aduce câteva argumente mai jos.

De ce să vizitezi Târgul de Crăciun din Craiova

Târgul de Crăciun din Craiova promite, cu siguranță, să fie o experiență spectaculoasă și deosebită, cu o tematică inspirată din basme și filme celebre. Astfel, anul acesta tema principală a târgului este inspirată de povestea „Frumoasa și Bestia', ceea ce vine cu un aer de magie și romantism, iar ochiul ți se va bucura cu numeroasele elementele de decor care evocă atmosfera acestei povești clasice, cu ornamente deosebite, care va aduce la viață personajele și locurile emblematice din îndrăgita poveste.

În plus, fiecare piațetă a târgului are un concept distinct, astfel că vizitatorii se pot bucura de călătorii prin diferite universuri.

  • „Războiul Stelelor': Un colț al târgului este dedicat unei atmosfere futuriste, inspirate de celebra franciză, cu decorațiuni și lumini ce recrează scene din acest univers legendar.
  • „Satul lui Moș Crăciun': O zonă în care spiritul Crăciunului e pe deplin prezent, cu colinde, ateliere de creație și decoruri tradiționale, aducând vizitatorii mai aproape de magia sărbătorilor.
  • De asemenea, una dintre principalele atracții este, cu siguranță, sania lui Moș Crăciun care „zboară” deasupra centrului în fiecare seară, în jurul orei 18.30.
  • În zona roatei panoramice, este un univers special pentru copii și trebuie să te convingi.
  • De asemenea, în locul în care este amplasată scena, au loc frecvent concerte de colinde și spectacole de dans sau muzică, care aduc spiritul Crăciunului mai aproape de vizitatori. Iar activitățile pentru copii nu lipsesc. De exemplu, când am fost eu, pe scenă au urcat mascotele Zurli, din celebra Gașcă Zurli, copiii fiind extrem de încântați să se întâlnească cu personajele preferate.

Această diversitate tematică face din Târgul de Crăciun de la Craiova 2024 o destinație de neratat, în care fiecare colț oferă o experiență unică și fermecătoare. Târgul este loc ideal pentru a petrece momente de neuitat alături de familie și prieteni.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton