Cât costă o casă în Viscri, satul făcut celebru de Regele Charles. Face parte din patrimoniul UNESCO și a devenit o atracție turistică internațională

.

Viscri este unul dintre cele mai cunoscute sate din România, vizitat și apreciat atât de români, cât și de turiștii străini. În acest loc fermecător din inima Transilvaniei, Regele Charles deține o proprietate pe care a cumpărat-o în 2006, după o vizită în țara noastră. „Casa albastră' găzduiește o inedită expoziție de fotografie până la finalul lunii octombrie.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Satul Viscri se află în județul Brașov, cam la o oră distanță de mers cu mașina de orașul Brașov, și face parte din patrimoniul UNESCO. Locul impresionează prin frumusețea sa pitorească și a devenit celebru datorită Regelui Charles, care a ajutat comunitatea să se dezvolte în special în zona agroturismului. Ultima vizită a moharhului la „Casa albastră', un adevărat colț de rai, a avut loc în iunie 2023, imediat după Încoronare.

regele-charles-viscri-5regele-charles-viscri-5

Citește și: Primarul din Viscri, îngrijorat pentru Regele Charles, bolnav de cancer: „Îi dorim sănătate și ne rugăm la Dumnezeu să fie bine. Din păcate, vara asta, nu mai vine”. Ce spune despre casa monarhului de aici

Citește și: Primarul din Viscri, mesaj emoționant pentru Regele Charles al III-lea, după ce s-a aflat că suferă de cancer: „Ne vom ruga pentru el, cu mic cu mare, și…'. Monarhul deține o casă aici

Citește și: Oana Roman a fost înjurată de un curier, de față cu fiica ei, Isabela: „A țipat și m-a înjurat îngrozitor. Dacă sunteți femei singure, mai ales cu copii, nu mai comandați nimic seara!'

Citește și: Iancu Sterp și Denisa Coțolan s-au căsătorit civil în weekend. Culiță Sterp a lipsit, iar Daniela Iliescu nu a fost invitată la eveniment: „M-a sunat și mi-a zis că…'

Cât costă o casă în Viscri, satul făcut celebru de Regele Charles

Înscris în patrimoniul UNESCO și promovat de Regele Charles, satul Viscri a devenit, în ultimii ani, o atracție turistică de top. Proprietățile din această zonă sunt destul de limitate, ceea ce explică și prețurile ridicate pentru achiziționarea unei locuințe.

Un site imobiliar a scos la vânzare o proprietate ce poate fi transformată în „casă de vacanță, restaurant sau pensiune'. Proprietatea include două corpuri de clădire, unul vechi, dar pentru care s-au realizat lucrări de renovare în 2018, și unul nou, construit în același an, la care se adaugă un teren cu o suprafață de 1.750 de metri pătrați. Prețul de vânzare pornește de la 195.000 de euro.

Un alt anunț scoate la vânzare o casă de vacanță la prețul de 119.000 de euro. Cabana din lemn este compusă din 3 dormitoare, 3 balcoane, anexe gospodărești, loc pentru grătar, garaj spațios.

Regele Charles, îndrăgostit de peisajele din Transilvania

Turiștii care vizitează casa Regelui Charles din Viscri vor descoperi o gospodărie săsească tradițională și vor degusta din mâncărurile specifice zonei. Proprietatea a primit denumirea „Casa albastră’ datorită culorii pereților săi exteriori.

Proprietatea pune la dipoziția vizitatorilor șapte camere duble cu baie, o sufragerie, un living și o bucătărie. Mai mult, „Casa albastră’ este inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În afară de casa din Viscri, Regele Charles mai deţine o proprietate în Valea Zălanului, judeţul Covasna, care este, de asemenea, deschisă turiştilor.

Satul Viscri este situat între Braşov (80km) şi Sighişoara (40km). Biserica fortificată din sat este, de asemenea, inclusă în patrimoniul UNESCO începând din 1999, Regele Charles implicându-se direct pentru redarea strălucirii acesteia.

Dana Rogoz și soțul ei și-au cumpărat casă în Viscri

Satul Viscri a stârnit și interesul unor vedete cunoscute de la noi din țară. Dana Rogoz și soțul ei, regizorul Radu Dragomir, și-au cumpărat o casă în acest colț de rai, la împlinirea a opt ani de căsnicie.

„Alatăieri am ajuns la Viscri și de atunci parcă timpul curge în alt ritm. Am fost pur și simplu emoţionată când am văzut cum au avansat renovările. V-am mai zis că am găsit o echipă de meşteri extraordinari de muncitori şi dedicaţi. O să fie un vis! E deja!

Aşa că azi ne-am trezit în rulota parcată în curtea casei (încă nu putem locui în casă, mai trebuie să avem puţină răbdare), iar apoi am luat micul dejun la @viscrigram.

Ne-am plimbat cu bicicleta („bicibuzul' pe care încăpem toţi 4), am jucat badminton, apoi am mers către un magazin de antichităţi din jud Harghita, de unde ne-am ales o sobă superbă de fontă pentru camera mică a copiilor. În camerele mari vom avea sobe de la @teracotamedias, care se vor monta chiar zilele acestea! Mai e foarte puțin, dacă deja discutăm despre mobile și baterii la baie, nu?', a scris actrița, pe pagina ei de Facebook.

Sursa foto: Hepta & Facebook / Casa Regelui Charles III în Viscri

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton