Cât timp se fierb ouăle de Paște ca să nu crape coaja. Chef Ștefan Popescu recomandă coloranții naturali pentru vopsit: „Sfecla roșie este o variantă”

 Ifrim Georgiana
.

Chef Ștefan Popescu a dezvăluit câteva trucuri de vopsire a ouălor de Paște. Juratul de la „Chefi la cuțite' a recomandat și câțiva coloranți naturali, ce pot înlocui vopseaua din comerț. Tot de la el aflăm și cât timp trebuie fierte ouăle ca să nu crape coaja.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Vopsitul ouălor de Paște simbolizează reînnoirea și renașterea, tradiția fiind strâns legată de sărbătoarea Învierii. Culorile vibrante reflectă bucuria și speranța, în timp ce modelele desenate spun povești din moștenirea culturală.

Citește și: Cine este Chef Ștefan Popescu, jurat la Chefi la Cuțite. E căsătorit, are 2 băieți și a lucrat ca pompier

Citește și: Ștefan Popescu nu va avea echipă la Chefi la Cuțite: „Ăsta e jocul. Sper că rămâne alături de noi'. Ce rol are, în schimb, în etapa battle-urilor

Citește și: Imagini dureroase de la priveghiul pentru nepotul Alinei Marymar, iubita lui Tzancă Uraganu. Lucas avea doar 8 ani și a pierdut lupta cu cancerul / Anda Adam, Sorinel Puștiu, Costel Biju și mulți alți cântăreți au fost la priveghi

Citește și: După ce l-a criticat și s-au certat, Gina Matache l-a acceptat pe Radu Siffredi. Ce a spus despre el si Oana Matache, după Power Couple: „Puteau să facă mult mai multe”

Cât timp se fierb ouăle de Paște ca să nu crape coaja

Ștefan Popescu, juratul de la „Chefi la cuțite', a explicat cât timp trebuie fierte ouăle de Paște ca să nu crape.

„Cu cât oul e mai tare, cu atât o să țină mai mult în frigider, dacă vrei să țină o săptămână, fierbe 10 minute minim. Dacă vrei să fie moale, în 2-3 trebuie să îl mănânci.

Ca să nu crape coaja, în primul rând trebuie ca acestea să fie proaspete și să verifici dacă oul nu este crăpat. De multe ori nu vedem ouăle crăpate și trebuie să te uiți într-un fascicul de lumină.

Scoate-le afară, la temperatura camerei, lasă-le câteva ore, și apoi pune-le la fierte. În apă rece se lasă la fiert  12-15 minute, sau mai mult în cazul ouălor de Paști, sau în apa fiartă, puse încet, încet dat focul mai încet, ca să nu clocotească apa și să lovească ouăle între ele. Sunt două procese de a fierbe ouăle: de la început, ca să fii sigur că nu se crapă sau în apa fierbinte, dar oul trebuie să fie la temperatura camerei, ele trebuie puse încet, nu aruncat', a spus Chef Ștefan Popescu pentru spectacola.ro.

El a dezvăluit și un mic truc: „Și un truc este să pui oțet în apă. Oțetul, în cazul în care este crăpat oul, coagulează imediat albușul. Un alt truc este să pui sare ca să poți decoji oul mai bine, să rămână frumos. Oul, cu cât este mai proaspăt, nu o să reușești să îl decojești frumos, cu cât este mai vechi, poți mânca ouă și în 28-30 de zile, atunci se decojește frumos, ușor'.

Ce coloranți naturali recomandă Ștefan Popescu

Ștefan Popescu recomandă și câțiva coloranți naturali ce pot înlocui vopseaua din comerț.

„Din fericire găsim și în supermarket ce ne trebuie ca să vopsim ouăle mai natural. Spre exemplu, curcuma. O pui în apă, o lași să fiarbă să coloreze apa, după care pui ouăle și le lași 4 ore acolo, să se coloreze.

Sfecla roșie este iar o variantă și o găsim în supermarket. Crudă, o tai în bucăți și o pui în apă să fiarbă, iar spre final, când s-a colora apa, pui și ouăle și le lași să fiarbă. Recomand să nu fierbem ouăle foarte mult, e o tendință să se lase 14-15 minute. Cu cât ouăle sunt fierte mai mult, cu atât de digeră mai greu în organism.

Putem folosi și verdele din clorofilă, care există în tot ce este verde. Avem multă verdeață, pătrunjel, mărar, orice poate colora apa. Se poate folosi și clorofila, cumpărată separat. Nu o să iasă verde-verde, iar ouăle trebuie să fie albe. Fructele de pădure colorează și ele imediat apa, se pot folosi și ele', a mai adăugat juratul de la „Chefi la cuțite' pentru sursa amintită anterior.

Sursa foto: Facebook & Freepik

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton