Câți bani primesc elevii de nota 10 la BAC și Evaluarea Națională. Anunțul Ministerului Educației

 Dumba Gabriela
.

Proiectul de Hotărâre de Guvern privind acordarea de stimulente financiare absolvenților de gimnaziu și liceu care au obținut media 10 la examenele naționale, sesiunea iunie-iulie 2023, a fost aprobat. Ministerul Educației acordă bani celor 558 de absolvenți ai ciclului gimnazial și ai celui liceal, care au finalizat Bacalaureatul și Evaluarea Națională cu media 10, în sesiunea iunie – iulie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Ministerul Educației a declarat că, în acest an, 92 de absolvenți de liceu au obținut media 10 la BAC, iar 466 de absolvenți de liceu au avut media 10 la Evaluarea Națională.

Câți bani primesc elevii cu nota 10 la BAC și Evaluarea Națională

Proiectul menționat anterior, adoptat miercuri, presupune oferirea de stimulente financiare în valoare de 5000 de lei celor care au absolvit sesiunea 2023 a examenului de Bacalaureat cu media 10. De asemenea, proiectul mai prevede ca absolvenții clasei a VIII-a, care au luat media 10 la Evaluarea Națională, în sesiunea iunie-iulie 2023, să fie recompensați cu suma de 2000 de lei.

„Recunoașterea și stimularea înaltei performanțe obținute de absolvenți la evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și la examenul național de bacalaureat au impact asupra statutului socio-profesional al celor implicați, sporind interesul pentru educație, cultură și cercetare în contextul construirii unei societăți bazate pe cunoaștere.

Citește și: Ispita Romeo Vasiloni recunoaște că a fost bătut de Răzvan Kovacs de la Insula Iubirii, după terminarea filmărilor: ‘Am rămas inconștient, am fost amenințat că…’

Citește și: Cine este ispita Lavinia Mariș de la Insula Iubirii. A avut o copilărie traumatizantă care i-a lăsat sechele

Citește și:Anca Țurcașiu muncește toată vara. Susține concerte și predă cursuri pentru copii: ‘Nu am fost în viața mea ahtiată după branduri, diamante și alte lucruri. Bogăția mare este în cu totul alte locuri/ EXCLUSIV

Citește și: Cum își educă Ioana Ginghină fiica și ce spune despre un viitor copil: „Ruxi nu a avut niciodată nimic împotriva unui frate, tot timpul și-a mai dorit, iar dacă ar veni acum, pentru ea nu ar fi nicio problemă’ / EXCLUSIV

Indirect, contribuie la păstrarea resursei umane de valoare în interiorul țării', conform anunțului făcut de Ministerul Educației.

Și elevii care merg la olimpiade primesc bani!

Din toamna acestui an, elevii care au avut rezultate remarcabile la olimpiadele internaționale ar putea beneficia, lunar, de burse de până la 3000 de lei.

Conform Edupedu, cei care au participat la concursuri și olimpiade vor primi burse din partea Ministerului Educației. Însă cei care au ajuns în etapele internaționale și s-au clasat pe primele locuri, vor beneficia de cei mai mulți bani.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton