Ce alimente te ajută să scapi de celulită

.

Ce alimente te ajută să scapi de celulită. Alimentația echilibrată te va ajuta să reduci din aspectul de coajă de portocală. Cele mai importante dintre ele se referă la fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe. 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Cauzele pentru care se formează celulita pot fi variate. Poate fi o cauză genetică sau, pur și simplu, stilul de viață nu este unul echilibrat. Cele mai frecvente cauze ale celulitei sunt: factorii hormonali, vârsta înaintată, factorii genetici, stilul de viață inactiv, alimentația necorespunzătoare, mediul nociv, creșterea în greutate, circulația deficitară, drenajul limfatic deficitar, subțierea pielii, sexul, fumatul, deshidratarea. 

Citește și: Cum a reușit Ioana Ginghină să scape de celulită, după ce a slăbit:„Să bem 8 pahare de apă pe zi, să…”

Citește și: Crezi că ai celulită? Uită-te la aceste dive de talie mondială!Sunt pline de celulită, dar nu ezită să se pozeze în costum de baie

Citește și: Ce sunt vergeturile, liniile de pe piele pe care le are aproape orice femeie

Citește și: George Buhnici, declarații halucinante. A jignit toate femeile:”Mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi”

Ce alimente te ajută să scapi de celulită

Indiferent de vârstă sau greutate, poți avea celulită. Apare foarte frecvent, este inofensivă și arată ca o piele cu gropițe sau denivelări. Ea apare în zona coapselor, pe șolduri, în zona feselor, în zona abdomenului, în partea superioară a brațelor, în zona sânilor, pe picioare. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că nu poți scăpa de ea definitiv, însă există modalități de combatere a celulitei. Cele mai eficiente dintre ele se referă la o dietă echilibrată, sport, masaj anticelulitic, igiena pielii și hidratarea.

Prin urmare, bea cât mai multă apă, pentru a elimina retenția de apă din corp, fiind unul dintre cei mai comuni factori care duc la formarea celulitei. Consumă fructe și legume crude, printre care roșii, varză, pătrunjel, ardei iute, citrice. Poți bea inclusiv băuturi preparate din aceste alimente. Consumă, de altfel, pâine de bună calitate (nu albă), orez și paste integrale, fulgi de ovăz. 

Ce alimente îți agravează celulita 

Trebuie să eviți produsele conservate, care conțin foarte multă sare. Dacă obișnuiești să consumi multă sare în dieta de zi cu zi, renunță la acest obicei și găsește un echilibru. Renunță la fumat, la consumul excesiv de alcool și de cofeină, la produsele lactate foarte grase și carnea roșie. Elimină totodată pâinea albă, produsele de patiserie, orezul alb, pastele de slabă calitate.

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton