Ce amenzi poți primi ca turist în Veneția. Sunt interzise mâncatul pe stradă și mersul cu bicicleta

 Oana Pantazi
.

Înainte de a vizita orașul iubirii, e bine să știi nu doar destinațiile de vizitat, ci și ce amenzi poți primi ca turist în Veneția, pentru că italienii își conservă cu mare grijă patrimoniul și fiecare zonă are regulile ei, de care trebuie să ții cont. Iată ce sume usturătoare poți scoate din buzunar dacă nu respecți regulile la Veneția!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Ce amenzi poți primi ca turist în Veneția. Pentru a avea o experiență plăcută într-o destinație de vacanță, e necesar să ne documentăm temeinic înainte, iar pentru a avea o experiență memorabilă în Veneția sunt multe lucruri de știut. Orașul, construit pe nu mai puțin de 144 de insule și conectat prin 400 de poduri, are doar 50.000 de localnici, dar este vizitat anual de 30 de milioane de turiști! Gran Canal, Piata San Marco, Catedrala San Simeon Piccolo sau Podul Riato – în Veneția totul e istorie, frumusețe și magie, iar afluența de turiști este de înțeles. Pentru ca lucrurile să funcționeze, miile de turiști care iau cu asalt Veneția trebuie să respecte însă niște reguli.

Canal,In,Venice,,ItalyCanal,In,Venice,,Italy

Ce amenzi poți primi ca turist în Veneția

Sintagma „câte bordeie, atâtea obicee” se potrivește perfect și în cazul Veneției, oraș care are propriile reguli, ce trebuie respectate întocmai de turiști. În sens contrar, amenzile sunt usturătoare, la nivel de sute de euro. Turiștii care se plimbă pe Gran Canal, vizitează Bazilica Sf. Marcu ori alte obiective istorice de interes trebuie să știe că există o o ordonanță a Poliției Municipale din Veneția care reglementează câteva lucruri.

Chiar dacă în lunile caniculare tentația este mare, trebuie să știți că înotul în orașul-lagună este interzis pe canale, la fel și scufundările. Cei care se aventurează vor primi o amendă de 350 de euro!

Cu toate că asta este o practică obișnuită în alte destinații de vacanță, în Veneția nu le este permis turiștilor nici să se plimbe pe străzi în costum de baie. Și în acest caz amenda este usturătoare – 250 de euro.

100 de euro amendă pentru cei care merg cu bicicleta

Ce amenzi poți primi ca turist în Veneția. Dacă în alte orașe ale lumii mersul cu bicicleta este încurajat, în Veneția este interzis, amenda pentru cei care nu respectă această regulă fiind de 100 de euro. Mai mult, turiștii obișnuiți în goana între obiectivele turistice, trebuie să știe că și mâncatul pe stradă, în mers, este interzis, amenda fiind între 100 și 200 de euro.

De asemenea, deși este o practică ce atrage mii de turiști anual, în Veneția hrănirea porumbeilor și a pescărușilor este interzisă. Deși mai ales la Bazilica San Marco porumbeii sunt obișnuiți ai locului, faptul că dejecțiile lor strică monumentele nu este pe placul municipalității.

Încă din 2007, primarul Veneției le-a declarat război total acestor zburătoare, așadar era de așteptat ca hrănirea porumbeilor și a pescărușilor să fie interzisă la Veneția. Cei care nu țin cont de această regulă ar putea plăti 500 de euro amendă, o sumă care te face să te gândești de două ori înainte de a arunca hrană la păsări, fie și pentru o poză de neuitat…

Foto Shutterstock

Dacă vrei să îţi programezi din timp o călătorie sau o activitate, iata si ce zile libere sunt in 2024!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton