Ce beneficii are consumul de sweetie. Fructul-minune întărește imunitatea

 Oana Pantazi
.

Ce beneficii are consumul de sweetie. Arată ca un grepfrut mic, dar de culoare verde și cu un gust dulceag, după cum îl recomandă și numele. În afara gustului savuros însă, sweetie are și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Cel mai important în această perioadă, fructul-minune întărește imunitatea!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ce beneficii are consumul de sweetie. În ultimii ani, pe piață au apărut o mulțime de fructe exotice, despre care cei mai mulți dintre noi nu am auzit niciodată și pe care le cumpărăm de curiozitate. Printre ele se numără și sweetie, un fruct asemănător cu grepfrutul, însă mai mic și mai dulce, care are niște beneficii incredibile pentru sănătate. Iată de ce este bine să-l consumați!

Ce beneficii are consumul de sweetie

În primul rând, un fruct sweetie are puține calorii – în jur de 60 -, dar conține vitamina C, vitamina B9, potasiua, calciu, fosfor și magneziu, iar toate acestea conferă o mulțime de beneficii pentru sănătate, conform csid.ro. Iată care sunt acestea!

Vitaminele C şi B9 şi potasiul din sweetie conferă acestui fruct mare parte din proprietăţile benefice asupra organismului. Conform studiilor, acidul ascorbic sau vitamina C are efecte antioxidante asupra celulelor şi previne stresul oxidativ, principalul factor de risc în apariţia inflamaţiilor şi a cancerului.

Vitamina C joacă un rol foarte important în întărirea sistemului imunitar. Datorită ei, organismul poate lupta mai eficient cu virusurile responsabile de virozele respiratorii. Nu în ultimul rând, ajută şi la menţinerea sănătăţii pielii.

Vitamina B9 (acidul folic) din sweetie este esenţială pentru dezvoltarea şi buna funcţionare a organismului, fiind totodată indispensabilă fătului, care are nevoie de această substanţă pentru a-şi dezvolta sistemul osos şi cel nervos. Acidul folic are și acţiune antiinflamatorie şi reduce nivelul de homocisteină, un aminoacid vinovat de apariţia osteoporozei şi a bolilor cardiovasculare. De asemenea, acidul folic este important şi pentru sănătatea pielii, a unghiilor şi a părului. Nu în ultimul rând, vitamina B9 ajută la cicatrizarea mai rapidă a rănilor, previne căderea părului şi întăreşte unghiile.

Citește și: Gutuia reduce glicemia și previne virozele respiratorii. Ce alte beneficii mai are

Citește și: Perele reglează digestia și omoară bacteriile. Toate beneficiile perelor

Citește și: Semințele de dovleac – beneficii și contraindicații. Cine nu are voie să mănânce

Citește și: Ce va trăi zodia Săgetător în iarna 2021-2022. Se anunță trei luni pline

Citește și: Adela Popescu, primele detalii despre botezul lui Adrian, cel de-al treilea copil: „Vom face…' / EXCLUSIV

Calciul prezent în fructul sweetie sprijină buna dezvoltare a sistemului osos şi menţine densitatea minerală a oaselor. De asemenea, ajută la funcţionarea normală a muşchilor, fiind important pentru transportul substanţelor nutritive la ţesuturi şi organe vitale.

Potasiul menţine sănătatea inimii şi ajută la eliminarea sodiului în exces din organism, favorizând astfel buna funcţionare a glandelor suprarenale. Nu în ultimul rând, sprijină procesul de detoxificare şi reduce riscul de formare a pietrelor la rinichi.

Fibrele din fructul sweetie pot ajuta la reglarea tranzitului intestinal, prevenind constipaţia sau balonarea. Nu în ultimul rând, acestea ajută la menţinerea saţietăţii și țin astfel în frâu pofta de mâncare. Așadar, acest fruct este de mare ajutor și în dietă.

Bun pentru persoanele cu probleme cardiovasculare

Ce beneficii are consumul de sweetie. Nu în ultimul rând, micuțul fruct are beneficii importante și în combaterea colesterolului, fiind un ajutor important pentru persoanele care suferă de afecțiuni cardiovasculare, mai menționează sursa citată. Conform unui studiu efectuat pe 72 de subiecți – cu vârste între 43 și 71 de ani -, în urma consumului a 200 ml de suc de sweetie, timp de o lună, nivelul colesterolului a scăzut semnificativ.

De reținut însă că există și anumite contraindicații. Acest fruct trebuie consumat cu prudență de către diabetici, deoarece conține acrbohidrați și poate crește nivelul glicemiei. De asemenea, persoanele care suferă de afecțiuni pancreatice sau de ulcer trebuie să-l consume cu moderație, chiar dacă nu are o aciditate crescută.

Foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton