Ce este anxietatea și care sunt simptomele ei

 Dumba Gabriela
.

Din ce în ce mai multe persoane suferă de anxietate și este timpul să realizăm că micile schimbări ale stilului de viață, cum ar fi practicarea sportului, meditația și dieta, nu reprezintă soluția pentru vindecare. Anxietatea nu este o experiență plăcută pentru nimeni. Când ești anxios, s-ar putea să te simți înfuriat, iritat sau chiar speriat. Este posibil să te confrunți cu o frecvență cardiacă crescută, respirație rapidă, transpirație ori incapacitate de a te concentra.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Când suferi de anxietate, poți să întâmpini eventuale probleme de somn, cum ar fi dificultăți de a adormi sau treziri repetate în timpul nopții. Ori să ai un sentiment de pericol iminent, de panică sau moarte. Dar, pentru că fiecare dintre noi este diferit, e important să fim conectati la propriul corp și să observăm în cazul nostru care dintre aceste simptome, sau altele,  se manifestă.

Simptomele noastre reprezintă un mesaj transmis de sistemul nostru intern de părți și trebuie să aflăm de unde provin și care sunt aceste mesaje ce stau în spatele simptomelor. Din păcate, cultura noastră, ne învață să eliminăm simptomele.

Astfel, fie încercăm să le facem să dispară cu medicamente, fie folosim controlul și voința pentru a  încerca să le oprim, apelăm la negare, adică minimizăm foarte mult simptomele și încercăm să ne continuăm viața ca și când acestea nu ar exista. În realitate, o astfel de abordare nu numai că nu va ajuta, dar va intensifica anxietatea.

Factori care duc la apariția anxietății

Contrar credințelor populare, mintea umană nu este una unitară sau singulară, ci psihicul uman este constituit dintr-o multitudine de subpersonalități sau părți.

Ceea ce etichetăm drept „anxietate' este de fapt rezultatul unei combinații de părți din interior, din mintea inconștiență, care poartă cu ele poveri, precum credințe, perspective și obiceiuri din trecut.

Practic, multe dintre aceste părți implicate poartă cu ele o mulțime de frici legate de trecut.

Aceste frici, însă, nu sunt conștiente și persoana ce experimentează anxietate nu știe exact de ce îi este frică și nici dacă aceste temeri sunt înrădăcinate în prezent sau în trecutul personal și uneori chiar familial. Pot fi poveri transgeneraționale pe care le preluăm și astfel putem experimenta în prezent chiar anxietatea resimțită de bunicul nostru care a fost în război.

Citește și: Adevărul despre relația dintre Laurette și iubitul ei, fotbalistul Magaye Gueye:'Toată lumea se ceartă și se împacă'

Citește și: Ce cadou a primit Vlăduța Lupău de la soțul ei, cu puțin timp înainte de a-l face tătic.Poza care a primit 50 de mii de like-uri

Citește și: Simina Loica și-a pus implanturi mamare. Ce intervenție vrea să mai facă:„Îmi doresc să trec și la …’

Cum poate fi ameliorată anxietatea

Facem asta din o iubire și loialitate inconșttientă, foarte profundă.

În consecință, fiecare persoană care suferă de „anxietate' are propria sa combinație de părți care sunt activate și cooperează pentru a crea ceea ce persona în cauza experimentează în prezent.

Metoda ReGeneration te învață cum să mergi în interior, să te conectezi cu aceste părți, să le eliberezi de poveri și să găsești în tine acea puterea de a deveni tu liderul lumii tale interioare.

Odată ce se întâmplă acest lucru și lăsăm Sinele sau esența noastră să preia conducerea sistemului intern de părți, gestionarea problemelor și presiunii din lumea exterioară devine mult mai ușoară.

Putem începe să explorăm părțile din interior responsabile de anxietate, prin a merge în interior, a ne conecta cu aceste părți și a purta un dialog cu ele.

Întrebări pe care să le adresezi părților din ființa ta care îți generează anxietatea

1  De ce apar aceste părți și vin cu atât de multă anxietate?

2  Ce cred aceste parti că realizează pentru tine prin anxietate?

3 Ce le este frică că s-ar putea întâmpla dacă nu ar face asta pentru tine?

4 Când au apărut în viața ta pentru prima dată?

5 Ce părți din ființa ta, vulnerabile, protejează?

În acest pas, s-ar putea să descoperi și alte părți din interior de care nu erai conștient. În metoda ReGeneration numesc aceste părți prizonieri, care de obicei sunt structuri de la nivel psihic care dețin suferințele și povara adusă de traumele din copilărie sau traumele familiale și sunt părți a căror durere este activată de circumstanțele actuale din prezent, anxietatea reprezentând un mecanism de protecție care să ne împiedice să resimțim acea durere.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton