Ce este boala X. Beatrice Mahler: „Nu este un joc, sunt declarate 71 de decese dintr-un număr total mai mic de 500 de cazuri”. Ce simptome are și unde a apărut

Ce este boala X. Fostul manager al Institutului Marius Nasta din Bucureşti, Beatrice Mahler, trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul reprezentat de boala X, una pe care lumea medicală internaţională o priveşte „cu mare atenţie'. Medicul susține că oamenii trebuie informați cu privire la această afecțiune, apărută în Congo, și-i aduce acuzații lui Alexandru Rafila. Iată ce a spus!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ce este boala X. Beatrice Mahler, cunoscută ca fostul manager al Institutului Marius Nasta din Bucureşti, a vorbit, recent, despre boala X. Aceasta a declarat că, până la momentul actual, s-au înregistrat în lume deja 71 de decese dintr-un număr total mai mic de 500 de cazuri. Din acest motiv, ea consideră că populația trebuie protejată, iar românii să fie informați.

Citește și: Călin Georgescu a dat în judecată Administrația Prezidențială, SRI, SIE, MAI și STS. Ce contestații a făcut candidatul independent la președinție

Citește și: Un îngrijitor de 50 de ani, de la Grădina Zoologică din Pitești, a fost ucis de un tigru. Cum s-a petrecut tragedia: „Este prima dată când se întâmplă așa ceva”

Citește și: Sorin Bontea recunoaște că a empatizat mai mult cu Florin Dumitrescu, la începutul emisiunii Masterchef: „Energia lui era molipsitoare, dar mă și contraziceam mai des cu el. Cătălin, în schimb…”. Cum a evoluat relația celor trei chefi în 12 ani / EXCLUSIV

Citește și: Ce relație are Maria Marinescu cu mama ei, actrița Ioana Pavelescu: „Datorită ei am copilărit prin teatre cu oameni de valoare ca Victor Rebengiuc, Horațiu Mălăele, Ștefan Bănică, Gheorghe Dinică. M-am simțit întotdeauna protejată de ea” / EXCLUSIV

Ce este boala X

Beatrice Mahler susține că boala X este o afecțiune respiratorie, care se transmite prin aer. Aceasta a dezvăluit simptomele, explicând cât de periculoasă poate fi această boală.

„Nu este un joc şi nici o glumă, este o boală pe care lumea medicală internaţională o priveşte cu mare atenţie. Până acum ştim că se transmite prin aer. Simptomele seamănă în primele zile cu gripa. Adică: febră, dureri de cap, tuse, dificultăţi de respiraţie. Ulterior apare anemia severă, care necesită transfuzii de sânge. Până în prezent sunt declarate 71 de decese dintr-un număr total mai mic de 500 de cazuri. Congo, căci acolo a apărut boala X, a cerut ajutor internaţional pentru pacienţi, dar şi pentru a identifica cine produce boala', a scris, marţi seară, pe Facebook, Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler dezvăluie ce simptome are boala X

În continuare, Beatrice Mahler a precizat faptul că nu vrea să inducă panică, dar consideră că oamenii din țara noastră trebuie protejați în fața oricărui eventual pericol. Totodată, ea îl acuză pe Alexandru Rafila că ar avea „alte priorități'.

„Haosul zilelor actuale nu înseamnă protecţie. Dar poate asta se doreşte: HAOS…Sunt medic în cel mai mare spital de boli respiratorii din România, iar acestă informare nu am primit-o, deşi World Health Organization (WHO) atrage atenţia că vorbim de o afecţiune respiratorie. Poate nu se consideră important ca spitalele să fie pregătite pentru situaţii dificile. M-am întrebat dacă strategia Ministerul Sănătăţii – România este cea de a atenţiona populaţia….am căutat… nu am găsit nimic. Domnul Ministru Prof. Dr. Alexandru Rafila are alte priorităţi, sigur nu sănătatea publică', a mai scris Mahler, potrivit News.ro.

„Trebuie informare şi nu panică'

Totodată, Beatrice Mahler a mai susținut că, la începutul pandemiei, a fost întrebată doar o singură dată ce părere are despre situație și crede că „părerea ei nu a contat'.

„Am subliniat că trebuie informare şi nu panică, că trebuie să avem spitale pregătite şi noi nu eram…şi nu suntem nici acum… cu tristeţe am constatat atunci că părerea mea nu a contat, iar consecinţele au fost devastatoare pentru încrederea oamenilor în medici şi nu numai. Congo pare departe, este o poveste de pe un alt continent, nivelul de alarmă internaţional este scăzut pentru România, însă informarea este esenţială şi obligatorie pentru instituţiile statului, către noi medicii şi către toată populaţia României', a conchis Beatrice Mahler.

Sursă foto:

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton