Ce este dieta ketogenică care te scapă de dependența de zahăr

 Mirea Roxana
.

Ce este dieta ketogenică care te scapă de dependența de zahăr. Foarte multe persoane consumă zahăr în exces, iar acesta nu este cel mai bun prieten al organismului. Dieta ketogenică este un aliat de nădejde în cazul în care doriți să scapați de dependența de zahăr.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Ce este dieta ketogenică care te scapă de dependența de zahăr. Foarte mulți dintre noi adorăm dulciurile și prăjiturile. Totuși, zahărul nu este deloc un prieten al organismului nostru și ne poate afecta sănătatea. Pe de altă parte, tot cosumul de zahăr poate să fie responsabil și pentru acumularea de kilograme în plus.

Nutriționistul Gianluca Mech spune că cel mai grav efect negativ al consumului de zahăr este dependența, pe care o compară cu sclavia. Mai exact, ajungi într-un moment în care propriul trup te controlează și nu tu ești cel care deține controlul. Corpul devine stăpânul în relația cu tine.

Citește și: Nunți 2021. Tendințe în materie de rochii de mireasă și buchete

Citește și:Ce să faci și ce să NU faci seara, înainte de culcare, pentru a dormi bine

Citește și: Alimentele care te ajută să scapi de insomnie.Ce să mănânci pentru a adormi mai ușor

Citește și: Cinci trucuri ca să slăbești rapid și sănătos.Ce trebuie să faci dimineața

Ce e dieta ketogenică care te scapă de dependența de zahăr

Cel mai grav efect negativ al consumului de zahăr este dependența. Poate fi cumva comparată cu sclavia. Dacă te naști și trăiești în sclavie, crezi că asta este normalitatea. Dacă te naști și trăiești într-o familie în care se consumă zahăr, din nou, crezi că asta e normalitatea. Trebuie să îți dai seama că, de fapt, nu asta e normalitatea și atunci ai șansa de a schimba ceva în bine în viața ta. Aveți grijă și reflectați la acest lucru!', spune nutriționistul Gianluca Mech, potrivit csid.ro.

Un ajutor de nădejde în combaterea dependenței de zahăr îl reprezentă dieta ketogenică. Această dietă poate duce la reducerea sau eliminarea consumului de zahăr pentru că îți ajută pangreasul să se odihnească. Dieta ketogenică este populară în rândul vedetelor, care apelează la acest regim pentru a scăpa de numărul de kilograme în plus, dar și pentru menținerea sănătății.

Efectele pozitive ale dietei Ketogenice

Ce este dieta ketogenică care te scapă de dependența de zahăr. Dieta ketogenică te ajută să previi și diabetul de tip 2, care apare în urma consumului de zahăr în exces. Pe de altă parte, dieta ketogenică poate să combată și sindromul ovarelor polichistice.

Ești obișnuit încă din copilărie să consumi mult zahăr, astfel că pancreasul tău produce continuu insulină pentru a balansa nivelul de zahăr din sânge. Încetul cu încetul, corpul se obișnuiește cu insulina și trebuie să producă din ce în ce mai multă, devenind într-un final rezistent la insulină. Așa apare diabetul de tip 2. Alt efect negativ al rezistenței la insulină este sindromul de ovare polichistice, prima cauză a infertilității în cazul femeilor. S-a făcut recent un studiu care a dovedit că dieta mea combate acest sindrom al ovarelor polichistice. Am avut rezultate extraordinare', a mai declarat nutriționistul Gianluca Mech despre dieta ketogenică.

Ce presupune dieta ketogenică

Dieta ketogenică este foarte bogată în grăsimi și presupune o cantitate moderată de proteine și scăzută în carbohidrați.

Dieta Ketogenică se caracterizează prin consumul redus de carbohidrați (de obicei mai puțin de 30 de grame/zi) și aportul relativ ridicat de grăsimi și proteine. Din moment ce unele țesuturi ale corpului funcționează doar cu glucoză, atunci când încetezi să o mai consumi, pentru a-și satisface nevoia de glucoză, organismul o produce parțial singur, iar parțial folosește funcția ketogenică. Ketogeneza folosește grăsimile (care provin fie din țesutul adipos, fie din ceea ce mănânci) pentru a produce celulele ketogenice care funcționează ca substitut pentru glucoză‘, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Dieta Ketogenică poate reprezenta și un stil de viață, însă, în general, se recomandă în cure de maxim 30-40 de zile pentru slăbirea accelerată.

Sursa Foto: pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton