Ce este fructul kaki sau "mărul Orientului". Cum se mănâncă și ce beneficii are pentru sănătate

.

Fructul Kaki mai este supranumit „mărul Orientului”, „para lui Dumnezu” sau „fructul zeilor”. Cum se mânâncă, câte calorii are și, cel mai important, câte beneficii are pentru sănătate!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Kaki este bogat în vitamine și minerale, fapt ce îl transformă într-un fruct ideal pentru combaterea diverselor boli și menținerea sănătății.


Ce este fructul Kaki

Fructul Kaki provine din China. Are o formă asemătoare roșiei, numai că este portocaliu, și poate fi găsit la orice magazin de fructe sau în supermarket.

Fructul este suculent, iar culoarea lui variază în funcție de gradul de maturare, de la galben la portocaliu strălucitor. Mărimea variază: poate fi cât o portocală sau cât un grapefruit.


Pulpa fructului Kaki este cremoasă, ușor gelatinoasă daca este bine copt și are un gust foarte dulce și o aromă de miere de albine.

Proprietățile fructului Kaki

Fructul Kaki are o serie de proprietăți, fiind extrem bogat în vitamine și minerale. Fructul conține tiamină (B1), riboflavin (B2), acid folic, magneziu, vitaminele A, C, E, K potasiu, cupru, mangan şi fosfor.

Un singur fruct kaki conţine peste jumătate din necesarul zilnic recomandat de vitamina A. De asemenea, are compuşi precum taninuri, flavonoide şi carotenoide, benefice pentru sănătate, potrivit csid.ro.

Citește și: Fructul pe care ar trebui să-l mâncăm zilnic pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen.Este permis și diabeticilor!

Fructele NU îngrașă! Un specialist în diabet și nutriție spulberă mitul cu date științifice.Ce trebuie să știți dacă vreți să slăbiți sănătos

Fructul care îți poate provoca moartea.Ce combinații trebuie să eviți!

Fructele şi legumele care îngraşă cel mai mult.Sunt interzise în orice dietă de slăbit!


Beneficiile fructului Kaki

Kaki este un fruct complex, ce are o serie de beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre acestea.

Întărește sistemul imunitar. Fructul Kaki contribuie la întărirea sistemului imunitar, contribuind la ameliorarea simptomelor de gripă sau răceală. Este bogat în vitamina C, astfel că previne și apariția inflamațiilor sau infecțiilor.

Menține sănătatea sistemului digestiv. Fructul Kaki este benefic pentru îmbunătățirea tranzitului intestinal, grație fibrelor din pulpă. Practic, este un remediu natural împotriva constipației.


Îmbunătățește vederea. Kaki conține vitaminele A, E și C, dar și zeaxantina. Toate acestea contribuie la prevenirea degenerării maculare sau a riscului apariției cataractei.

Menține sănătatea ficatului. Fructul este bogat în antioxidanți, jucând astfel un rol important în detoxifierea organismului. Dat fiind că antiioxidanții ajută la neutralizarea toxinelor din corp, dar și a altor substanțe nocive atunci contribuie și la menținerea sănătății ficatului.

Combate cancerul. Kaki este un aliment anti-cancer, tot datorită antioxidanților pe care îi conține. Aceștia combat efectele radicalilor liberi responsabili pentru aparitia unor boli degenerative: de la cancer, până la Parkinson.


Reglează metabolismul. Fructul este bogat în magneziu, astfel că ajută la reglarea metabolismului. În plus, grație conținutului de potasiu și calciu deține și proprietăți diuretice excelente, prevenind retenția de apă.

Te scapă de stres. Fructul Kaki conține zaharuri și potasiu, asfel că poate contribui la alungarea stresului și oboselii.

Ajută creierul. Kaki este bogat în vitaminele din complexul B, acestea fiind esențiale pentru buna functionare a creierului. Așadar, consumul regulat ajută creierul.


Kaki, benefic pentru sistemul cardiovascular

Kaki are o serie de beneficii și atunci când vine vorba despre sistemul cardiovascular. Are capacitatea de a hrăni în mod natural mușchiul inimii, ceea ce îl transformă în fructul ideal pentru consolidarea sistemului cardiovascular.

Colesteroul LDL crește riscul apariţiei bolilor de inimă. Fiind bogat în fibre, Kaki contribuie la scăderea nivelului de colesterol prin eliminarea excesului acestuia din organism.


Lista beneficiilor sale poate fi extinsă și pentru hipertensivi, având în vedere conținutul mare de potasiu.

În plus, dat fiind că bolile de inimă sunt în strânsă cu inflamațiile cronice, fructul Kaki este un antiinflamator ideal.

Cum se mânâncă fructul Kaki

Fructul kaki poate fi consumat în diverse combinații, oferind un plus de valori nutriționale. Se poate consuma în stare proaspătă sau în diverse preparate savuroase.

Se poate folosi în salate, cu iaurt, la cuptor, în diverse deserturi, în smoothie-uri sau la cuptor cu piept de pui sau curcan.


La capitolul curățare, trebuie îndepărtată partea de sus, acolo unde a fost codița, iar coaja se curăță ca un măr.

Câte calorii are fructul Kaki

Fructul Kaki este ideal și pentru persoanele care țin dietă.

Pentru o cantitate de 100 de grame, fructul kaki conține: 70 kcal; 19 gr carbohidrați; 1 gr proteine; 0 gr grăsimi; 0 mg colesterol; 3,6 gr fibre.

Sursa foto: Facebook, Instagram