Ce este Urbex, trendul de pe TikTok care pune viața tinerilor în pericol. Poliția Capitalei a demarat o anchetă

 Ifrim Georgiana
.

Urbex, un nou trend de pe platforma TikTok, a câștigat tot mai mulți adepți în rândul tinerilor din România. Se provoacă să urce și să se deplaseze pe clădiri înalte, acolo unde se filmează și se fotografiază, punându-și viața în pericol. Poliția Capitalei a demarat deja o anchetă, după ce 18 adolescenți s-au cățărat pe acoperișul unui centru comercial din Sectorul 3.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

În ultima perioadă, pe platforma TikTok, au început să se viralizele videoclipuri în care tinerii se cațără pe clădiri înalte, în goana după like-uri. Trendul se numește „Urbex' și a luat naștere în Franța și Belgia, apoi s-a extins în mai multe țări din Europa. Și-a câștigat popularitatea inclusiv în rândul adolescenților din România, astfel că Poliția Capitalei a demarat deja o anchetă, după ce 18 minori s-au urcat pe acoperișul unui cunoscut centru comercial.

Citește și: Ștefan Bănică i-a avut alături pe Lavinia Pîrva și pe fiul lor, Alexandru, pe scenă, la concertul de la Sala Palatului: „Asta-i o dată-n viaţă. Nu o să mai vedeți așa ceva!' / EXCLUSIV

Citește și: Sânziana Buruiană împlinește opt ani de când își alăptează fetițele: „Le dau până vor dori ele să se oprească…”

Citește și: Cătălin Cazacu are o nouă iubită? Primele imagini cu ei împreună, la un eveniment monden

Citește și: A murit actorul Andre Braugher, celebru pentru rolurile din „Brooklyn Nine-Nine” şi „Homicide: Life on the Street”! Avea 61 de ani și era tatăl a trei băieți

Ce este Urbex, trendul de pe TikTok care pune viața tinerilor în pericol

Poliția Capitalei a demarat o anchetă după ce 18 minori au luat parte la provocarea „Urbex', cel mai nou trend de pe TikTok. Adolescenții s-au cățărat pe acoperișul unui centru comercial din Sectorul 3, unde și-au făcut mai multe fotografii, punându-și viața în pericol. După viralizarea imaginilor, oamenii legii i-au identificat și au stabilit că au vârste cuprinse între 13 și 16 ani.

 „La data de 04.12.2023, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 10 Poliţie au fost sesizaţi, cu privire la faptul că 18 minori au fost depistaţi de către agenţii de pază, care efectuau serviciul în cadrul unui centru comercial situat în Sectorul 3, în timp ce au pătruns fără drept, pe terasa magazinului, acesta fiind un spaţiu nedestinat publicului.

În cauză au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale conform art. 33 din Lg. 61/1991, în valoare totală de 800 de lei. Până în acest moment nu a fost formulată plângere penală în cauză, de către administratorul complexului comercial', a transmis Poliţia Capitalei.

De unde a pornit „Urbex', trendul periculos de pe TikTok

„Urbex', noul trend de pe TikTok, presupune explorarea construcțiilor înalte, unde accesul este interzis. Protagoniștii sunt adolescenții, care își riscă integritatea fizică, pentru a imortaliza fotografii și filmulețe. Se pare că mișcarea a luat naștere în Belgia și Franța, apoi s-a extins rapid în țările europene. Din nefericire, mulți dintre tinerii care au acceptat astfel de provocări s-au ales cu leziuni grave, iar în cazuri extreme, incompatibile cu viața.

„În dorința de a atrage atenția, ei sunt dispuși să facă orice fel de gest care le-ar atrage vizualizări. Tocmai pentru a-și demonstra unii celorlalți că sunt mai buni unii față de ceilalți', a explicat psihologul Constatin Cornea, potrivit observatornews.ro.

La începutul acestei luni, un elev de 12 ani din Dâmbovița și-a pierdut viața, după ce a căzut de la geamul hotelului unde era cazat cu profesorii și colegii de clasă. Băiatul ar fi fost pasionat de parkour, un sport periculos care implică inclusiv sărituri de pe diverse clădiri. Tragedia s-a petrecut în Wiener Neudorf, un mic oraş din Austria.

Sursa foto: Captură Video

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton