Ce a declarat Laura Vicol despre cheltuieli în fața judecătorilor, în dosarul Nordis: „Cheltuieli extravagante, mi-am cumpărat bijuterii, genți și pantofi. Într-adevăr, soțul meu mi-a dat bani de mai multe ori...”. Soția lui Vladimir Ciorbă a declarat că a fost „răsfățată”, dar susține că nu știa de unde vin banii pe care îi cheltuia în scopuri personale. Iată ce le-a spus avocata judecătorilor!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Scandalul Nordis ia amploare, iar noi detalii ies la iveală despre modul în care erau cheltuiți banii. Laura Vicol, soția lui Vladimir Ciorbă, a recunoscut în fața judecătorilor că a fost „răsfățată' de soț și primea bani de la Vladimir Ciorbă, dar susține că nu știa de unde vin banii. Între timp, anchetatorii au acuzat instituțiile statului că au închis ochii la ilegalități, iar păgubiții așteaptă să își recupereze investițiile.
Laura Vicol a recunoscut ce a făcut cu banii clienților Nordis
Dosarul „Nordis' a scos la iveală noi informații șocante. Avocata a făcut primele declarații în fața judecătorilor. Fosta membră a Camerei Deputaților din Parlamentul României a spus că a beneficiat de luxul finanțat din banii investitorilor.
„Am fost o femeie cheltuitoare și până să îl cunosc pe soțul meu. Într-adevăr, soțul meu mi-a dat bani de mai multe ori și asta pentru că este soțul meu. Poate am făcut cheltuieli extravagante, în sensul că mi-am cumpărat bijuterii, genți și pantofi, pe care, oricum, le cumpăram și înainte să mă căsătoresc. (…) Singura mea calitate în Compania Nordis este aceea de soție a unuia dintre asociați', a declarat avocata la Curtea de Apel, conform stirileprotv.ro.
Detalii despre Nordis din referatul DIICOT
Ancheta DIICOT a scos la lumină un lanț de complicități care a permis ca proiectele Nordis să fie ridicate fără respectarea legii. Deși Poliția Locală Năvodari a constatat că dezvoltatorul construise patru etaje în plus fără autorizație, Primăria nu a luat nicio măsură.
Mai mult decât atât, inspectorii de la I.S.C. Constanța au așteptat să fie „invitați' la controale, iar cei de la ANAF și alte instituții au ignorat semnalele de alarmă.
„Reprezentanții Poliției Locale Năvodari nu au luat măsurile subsecvente care se impuneau, sesizarea I.S.C. Constanța și a Primăriei Năvodari. S-a constatat aplicarea unor sancțiuni cuprinse între 6.000 și 20.000 lei.
Deși este principala instituție cu competențe în construcții, nu a efectuat niciun control din oficiu în perioada 2019-2024 la șantierul Nordis Mamaia, dincolo de controalele stabilite pe etape de execuție, care se notifică de beneficiar către I.S.C.', potrivit DIICOT.
Ministerul Economiei și Turismului „a eliberat cu ușurință o autorizație de clasificare provizorie fără să verifice îndeplinirea tuturor condițiilor'.
Procurorii susțin că fondurile clienților au fost redirecționate către conturile lui Vladimir Ciorbă și ale apropiaților săi, în loc să fie investite în construcții. Peste 8 milioane de lei au fost cheltuite pe marketing, iar Federația Română de Fotbal a fost sponsorizată pentru a promova brandul Nordis, inclusiv prin echipamente purtate de arbitri.
Între timp, inculpații se bucurau de viața de lux, astfel că organizau petreceri exclusiviste, vacanțe și nopți extravagante în cluburi, iar acestea ajungeau la cheltuieli de 800.000 de lei.
![](https://thumbor.unica.ro/unsafe/760x0/smart/filters:format(webp):contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/02/001-cover-48.jpg)
Peste 1.000 de clienți păgubiți încearcă să își recupereze banii de la Nordis
Ancheta DIICOT continuă, iar primii funcționari ai statului care vor trebui să dea explicații sunt patru inspectori ai Direcției Generale Antifraudă. Aceștia sunt acuzați că, încă din urmă cu trei ani, au descoperit indicii privind o posibilă delapidare de proporții și o evaziune fiscală masivă, dar nu au sesizat organele competente.
În tot acest timp, peste 1.000 de clienți păgubiți încearcă să își recupereze banii.
„A.N.P.C. s-a rezumat la aplicarea unei amenzi pentru nerespectarea termenelor de predare, iar cu privire la clauzele abuzive, deși le-a observat în mod direct, nu a urmat pașii legali, respectiv sesizarea instanței de judecată sau aplicarea de sancțiuni. Unele plângeri au fost respinse ca neconcluzionabile', a mai transmis DIICOT.
Sursa foto: Facebook