Ce mâncăm în vremea coronavirusului? Alimentele pe care ar fi bine să le consume orice adult, potrivit OMS: iată meniul detaliat

 Cica Cristina
.

Alimentația și hidratarea sunt esențiale în plină pandemie de coronavirus, transmite Organizația Mondială a Sănătății. Pentru un risc mai scăzut de boli cronice sau infecțioase avem nevoie de un sistem imunitar puternic, dieta pentru care optăm având un rol esențial. Iată ce ar fi bine să consumăm în această perioadă, potrivit OMS.

Alimente-1Alimente-1

În această perioadă, organismul nostru are nevoie de vitamine, minerale, antioxidanți și fibre, ceea ce înseamnă că ar fi indicat să mâncăm alimente cât mai proaspete, neprocesate.

În egală măsură, zahărul și sarea ar trebui evitate. Nu mai mult de 5 grame pe zi de sare și fără dulciuri sau băuturi acidulate, cu un conținut ridicat de zahăr. Cu cât mai puțin, cu atât mai bine. Mai degrabă, în loc de prăjituri, s-ar putea alege fructe proaspete.

Citește și: Cum s-a vindecat de coronavirus un jurnalist CNN.A povestit pas cu pas fiecare simptom: „Trebuie să respiri adânc și când te doare. Trebuie să lupți cu infecția”

Alimente proaspete în fiecare zi

Specialiștii recomandă consumul de fructe, legume, linte, fasole, nuci, cereale integrale, carne, pește, ouă și lapte.

Cum ar trebui să arate un meniu în fiecare zi? Ar fi bine să se consume 4 porții de fructe, 5 – de legume, 180 g boabe și 160 g carne și fasole. În ceea ce privește carnea, de precizat ar fi că cea roșie s-ar putea consuma o dată sau de două ori pe săptămână, iar cea de pui de două sau de trei ori săptămânal.

La capitolul gustări, recomandate sunt legumele crude și fructele proaspete.

Experții mai atenționează și că legumele gătite în exces își pierd din vitamine. Legumele sau fructele din conservă sau uscate ar fi bine să nu aibă adaos de zahăr, notează digi24.ro.

Citește și: Legătura neașteptată dintre COVID-19 și lactatele de băut.Specialiștii susțin că probioticele ne-ar putea ajuta în lupta anti-coronavirus

În ceea ce privește grăsimile, cele nesaturate ar trebui să aibă întâietate în fața celor saturate. Mai exact, indicate ar fi: peștele, avocado, nucile uleiul de măsline, soia, porumb și floarea soarelui.

De evitat ar fi și grăsimile produse industrial. Acestea se regăsesc în alimente procesate, fast-food, pizza congelată.

Hidratarea corespunzătoare se mai numără printre recomandările specialiștilor OMS. Între 8 și 10 căni de apă ar trebui consumate zilnic.

Sursa foto: pexel.com

Citește și: Cum te poți infecta cu noul coronavirus chiar dacă stai în casă și nu intri în contact cu nimeni.Sfaturi utile pentru a evita orice risc

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton