Alimentația și hidratarea sunt esențiale în plină pandemie de coronavirus, transmite Organizația Mondială a Sănătății. Pentru un risc mai scăzut de boli cronice sau infecțioase avem nevoie de un sistem imunitar puternic, dieta pentru care optăm având un rol esențial. Iată ce ar fi bine să consumăm în această perioadă, potrivit OMS.
În această perioadă, organismul nostru are nevoie de vitamine, minerale, antioxidanți și fibre, ceea ce înseamnă că ar fi indicat să mâncăm alimente cât mai proaspete, neprocesate.
În egală măsură, zahărul și sarea ar trebui evitate. Nu mai mult de 5 grame pe zi de sare și fără dulciuri sau băuturi acidulate, cu un conținut ridicat de zahăr. Cu cât mai puțin, cu atât mai bine. Mai degrabă, în loc de prăjituri, s-ar putea alege fructe proaspete.
Alimente proaspete în fiecare zi
Specialiștii recomandă consumul de fructe, legume, linte, fasole, nuci, cereale integrale, carne, pește, ouă și lapte.
Cum ar trebui să arate un meniu în fiecare zi? Ar fi bine să se consume 4 porții de fructe, 5 – de legume, 180 g boabe și 160 g carne și fasole. În ceea ce privește carnea, de precizat ar fi că cea roșie s-ar putea consuma o dată sau de două ori pe săptămână, iar cea de pui de două sau de trei ori săptămânal.
La capitolul gustări, recomandate sunt legumele crude și fructele proaspete.
Experții mai atenționează și că legumele gătite în exces își pierd din vitamine. Legumele sau fructele din conservă sau uscate ar fi bine să nu aibă adaos de zahăr, notează digi24.ro.
În ceea ce privește grăsimile, cele nesaturate ar trebui să aibă întâietate în fața celor saturate. Mai exact, indicate ar fi: peștele, avocado, nucile uleiul de măsline, soia, porumb și floarea soarelui.
De evitat ar fi și grăsimile produse industrial. Acestea se regăsesc în alimente procesate, fast-food, pizza congelată.
Hidratarea corespunzătoare se mai numără printre recomandările specialiștilor OMS. Între 8 și 10 căni de apă ar trebui consumate zilnic.
Sursa foto: pexel.com