Ce se mânâncă în Postul Crăciunului. Alimente recomandate și interzise, zile cu dezlegare

 Ifrim Georgiana
.

Marți, 14 septembrie, românii au intrat în Postul Crăciunului, perioada de pregătire pentru sărbătoarea Naşterii Domnului de la 25 decembrie. Timp de 40 de zile, credincioșii se abțin de la vicii și alimente de origine animală, proces de curățare al trupului, minții și sufletului. Iată ce alimente sunt recomandate și interzise în perioada postului!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Anul acesta, Postul Crăciunului 2023 începe pe 15 noiembrie și se încheie pe 24 decembrie. În această perioadă, credincioșii trec printr-un proces de curățare a trupului și a sufletului, care le permite dobândirea Sfintei Împărtășanii cu Tainele lui Hristos. Alimentele de origine animală sunt strict interzise în perioada postului, însă există zile de dezlegare la untdelemn, pește și vin.

Citește și: Bianca Drăgușanu își micșorează sânii: „Sunt o regină a operațiilor estetice'. Ce intervenție își face și la ochi

Citește și: Dani Oțil a recunoscut că s-a drogat: 'Am încercat nu o singură dată, de mai multe ori. Nu-mi place, dar…'. Prin ce experiență neașteptată a trecut atunci

Citește și: Cine este și cu ce se ocupă Mike, iubitul Iuliei Albu, de la America Express: „A studiat vioara la Londra…”

Citește și: Rona Hartner are din nou probleme de sănătate, după a anunțat că s-a vindecat de cancer: „Metastaza de pe creier a devenit rebelă. Trebuie să fac radioterapie”

Ce se mânâncă în Postul Crăciunului

În Postul Crăciunului, nu se consumă carne, produse din carne sau brânză. De asemenea, nu sunt permise nici ouăle sau brânzeturile, din motiv că sunt de origine animală. În eventualitatea în care credincioșii se confruntă cu probleme de sănătate, care nu le permit să respecte cu strictețe postul, duhovnicii recomandă adaptarea regimului alimentar.

Dincolo de beneficiile asupra sănătății organismului uman, postul echivalează cu o perioadă de curățare sufletească, de pregătire spirituală pentru sărbătoarea Învierii Domnului.

Dezlegări la pește sunt în zilele de: 16, 22, 23, 24, 25, 30 noiembrie, 4, 5, 6, 7, 9, 12, 13, 17 decembrie, dacă aceste date nu pică marțea sau joia, potrivit Libertatea.

Alimente permise în Postul Crăciunului

În perioada postului, se recomandă consumul preponderent de legume bogate în vitamine și carbohidrați. Cele mai populare alimente sunt quinoua, ciupercile, fasolea, varza, avocado, brocolli, cartoful, spanacul, porumb, conopidă, semințe și toate fructele.

Quinoua: are un conținut bogat de mangan, potasiu, fosfor, magneziu, folat, zinc și tiamină (vitamina B1). Susține sănătatea digestivă prin stimularea mișcărilor intestinale regulate, prevenirea constipației și alimentarea bacteriilor benefice din intestin.

Ciupercile: o sursă puternică de ergotioneină, un aminoacid și antioxidant care previne sau încetinește deteriorarea celulară. Ciupercile ne ajută în lupta cu radicalii liberi, întăresc sistemul imunitar, ne apără de infecții și de extinderea formațiunilor tumorale.

Fasolea: este bogată în antioxidanți, fibre și proteine și este considerată un alimente de nădejde pentru prevenirea mai multor boli.

Sursa foto: Arhivă VIVA!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton