Pentru că spitalele nu fac față unui număr mare de infectați cu Covid-19, persoanele care prezintă forme ușoare sau simptome minore vor fi nevoite să se trateze acasă.
Majoritatea cazurilor de coronavirus nu necesită spitalizare, iar pacienții care nu sunt în pericol sau nu prezintă un risc ridicat, sunt trimiși acasă. Pentru a ne îngriji singuri, sau a îngriji pe cineva cu care locuim, trebuie să avem acasă un kit împotriva coronavirusului.
Publicația The Wall Street Journal a daunt Cele mai bune sugestii și sfaturi după discuții cu medici de la spitale de top despre ce ar trebui să conțină kitul de îngrijire la domiciliu.
Materiale de izolare şi curăţare: igienizant; măşti de faţă care acoperă nasul şi gura (măşti chirurgicale, măşti improvizate acasă sau eşarfe); mănuşi pentru a intra în camera bolnavilor (latex sau cauciuc nitril); dezinfectant pentru mâini; detergent pentru rufe (spălaţi totul la cald); perie de unghii; prosoape de hârtie; săpun; şerveţele.
Pacienţii infectați trebuie să fie izolaţi şi să folosească şerveţele, şerveţele dezinfectante, prosoape de hârtie, săpun şi apă caldă.
„În topul listei mele ar fi un dormitor suplimentar, cu o baie ataşată. Acesta este scenariul ideal. Dacă aveţi un apartament cu un dormitor, bolnavul primeşte dormitorul. Aceasta este cheia. Nu poate intra şi ieşi nimeni. Nici măcar animalele de companie, spune David Buchholz, director medical principal la Universitatea Columbia din Irving Medical Center.
Un alt element ultra necesar sunt măștile. Pacienții trebuie să poarte o mască oricând ies din cameră, iar ieșirile trebuie să fie limitate. Persoanele infectate și izolate pot ieși doar pentru a merge la baie.
Pentru cei care nu găsesc măști la farmacii, pot improviza una dintr-o eșarfă legată în jurul feței. Nasul și gura trebuie bine acoperite, în cazul în care persoana bolnavă tușește sau strănută neașteptat.
Este nevoie de asemenea de mănuși din cauciuc sau latex pentru persoanele care intră în camera bolnavului. Camera lui trebuie curățată frecvent, deoarece tot ceea ce el atinge poate contamina. Vasele din care bolnavul mănâncă trebuie curățate, tacâmurile, chiuveta de la baie și toate lucrurile pe care le atinge.
„Nu pot sublinia suficient cât este de importantă igiena mâinilor: spălarea mâinilor cu apă caldă şi săpun şi ştergerea suprafeţelor atinse, spune dr. Chun. Ea recomandă o perie de unghii cu care femeile să se frece sub unghii.
În cazul în care baia este folosită de mai multe persoane, bolnavii ar trebui să folosească prosoape de hârtie de unică folosinţă în loc de un prosop de mâini, spune Dr. Buchholz. Ţineţi şerveţele de baie separate de toate celelalte. Şi membrii sănătoşi ai familiei ar trebui să-şi scoată obiectele de toaletă din spaţiul comun. „Periuţele de dinţi nu trebuie să fie una lângă cealaltă, spune el.
Medicamente
La capitolul medicamente, kitul presupune: sirop de tuse, aparat de măsurare a pulsului, spray nazal, termometru, Tylenol/Paracetamol.
Orice persoană infectată trebuie să țină legătura cu medicul și să anunțe dacă simptomele se agravează.
„Pentru marea majoritate a copiilor poţi utiliza medicamentele pe care le-ai folosi în mod normal pentru gripă sau alte afecţiuni respiratorii, spune Danielle Zerr, şeful bolilor infecţioase pediatrice de la Seattle Childrens Hospital. Este dificil să-i determini pe copii să poarte o mască de faţă, aşa că îngrijitorul trebuie să poarte una în orice moment atunci când interacţionează cu copilul bolnav, spune ea. Simptomele Covid-19 ale copilului pot fi uşoare, dar „este acelaşi virus şi va fi mult mai grav la un adult, spune ea.
Pentru o tuse uscată, pastile pentru gât pot fi de ajutor, atât timp cât copilul este suficient de matur pentru a nu le înghiţi. Pentru copiii mai mici, „dacă au dureri în gât, un pic de ceai cald cu miere este ideal, spune dr. Zerr.
Mâncare
Pentru bolnavii de coronavirus este indicată ciorba de pui, băuturi înlocuitoare de electroliți, ghimbir proaspăt, lămâi, mărar, oregano, alimente bogate în nutrienți, avocado, miere, banane, mere.
Este importantul ca bolnavul să consume multe lichide și să fie hidratat.
Câţiva medici au recomandat comprimate zilnice cu multivitamine şi vitamina C.
„Şi niciodată nu subestimaţi puterea ciorbei de pui. Proteinele sunt foarte importante atunci când combat boli virale, spune Mark Hyman, şeful inovaţiei la Cleveland Clinic Center for Functional Medicine.
El recomandă adăugarea de mărar, oregano şi ghimbir în supe pentru proprietăţile lor antivirale. Unul dintre remediile preferate ale medicului Hyman este ceaiul rece: o bucată de rădăcină de ghimbir proaspăt, felie subţire, fiartă într-o oală cu apă timp de câteva minute. Adăugaţi sucul proaspăt de lămâie, mierea şi ardeiul cayenne.
Poate te intersează să știi și cum faci sapun de casa