Ceaiul de ceapă cu nuci, cel mai bun remediu natural pentru tuse și dureri de gât

.

Ceaiul de ceapă cu nuci este cel mai popular, dar și unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru tuse și durere de gât. Indiferent dacă este tuse seacă sau tuse productivă, ceaiul de ceapă cu nuci face minuni.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ceaiul de ceapă cu nuci este un remediu natural eficient pentru ameliorarea tusei și a durerii de gât, indiferent dacă problemele au apărut în urma unei răceli sau pentru că ați consumat băuturi reci.


Cum se prepară ceaiul de ceapă cu nuci pentru tuse

Ingredientele ceaiului de ceapă cu nuci

• 2 cepe mari cu tot cu coajă (puteți folosi una albă și una roșie)

• 6-8 nuci uscate, cu tot cu coajă

• 1 baton de scorțișoară (sau ¼ linguriță de pulbere de scorțișoară) (opțional)

• 1 litru de apă rece

• opțional puteți adăuga o bucățică de ghimbir

• 2 lingurițe de miere (opțional) și zeamă de lămâie la final

Citește și:

Dieta rapidă după Sărbători, explicată pas cu pas de nutriționistul Lygia Alexandrescu


Ce este dismorfia Snapchat, sindromul urâțeniei închipuite: „Oamenii nu mai conștientizează cum arată în realitate'

Proteina miraculoasă din lapte, care poate preveni și chiar trata infecția COVID-19

Mod de preparare:

Secretul reușitei acestui ceai este folosirea nucilor și cepei cu tot cu coajă. Ceapa se spală bine și eventual se aruncă primul strat de coji și se taie rondele. Se spală și nucile și se zdrobesc.

Se pune apa la fiert, împreună cu ceapa, nucile întregi (miez și coajă). Când apar primele clocote, se pune capacul și se lasă să fiarbă înăbușit un sfert de oră. După acest interval se mai lasă la infuzat jumătate de oră. Strecurați, adăugați ghimbirul ras sau feliat și mierea dacă vreți să fie mai dulce și scorțișoara pentru un plus de aromă.

Scorțișoara are rolul de a face ceaiul mai aromat și mai tolerabil, în special pentru cei care nu suportă gustul de ceapă în ceai. Deși, nu vă speriați că nu este atât de dizgrațios pe cât pare acest amestec. Este dulceag, dar nu respingător și nu miroase a tocăniță.


Dacă adăugați la final zeamă de lămâie, după gust, și o felie cu tot cu coajă, pentru aromă, este chiar delicios. Nu ca o cafea cu frișcă, evident, dar luați în calcul beneficiile pe care această băutură le are pentru sănătate și poate vă faceți astfel curaj să o beți.

Se bea câte 1 cană, de 3 ori pe zi, cu înghițituri mici!


Beneficiile ceaiului din coji de nucă și ceapă

– Frunzele şi cojile de nucă au calități dovedite în tratarea diferitelor afecţiuni. Totul se datorează funcţiilor depurative, antiinflamatoare, calmante şi cicatrizante pe care cojile de nucă le deţin.

-Totodata, ceapa este un vindecător natural, având efecte antiseptice și expectorante.

– Ceaiul din coji de nucă şi ceapă reduce nivelul glucozei din sânge, prin urmare, este indicat şi pentru diabetici;

– Remediile pe bază de ceapă şi nuci sunt indicate în durerile reumatice;


– Acest ceai este indicat pentru persoanele care se confruntă cu starea de oboseală, astenie sau surmenaj intelectual.