A cincea persoană a murit în urma exploziilor de la Crevedia. Era de origine nepaleză și plătise 4.300 de euro ca să muncească în România

 Radulescu Ruxandra
.

Încă o persoană a murit în urma exploziilor de la Crevedia. Al cincilea rănit a murit în urma exploziilor din 26 august, de la stația GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. Peste 50 de persoane au fost rănite în urma deflagrațiilor, majoritatea fiind pompieri care au intervenit să salveze civilii. Ministerul Sănătății a anunțat, în cursul acestei dimineți, decesul celei de-a cincea persoane. În spitalele din București mai sunt internate alte 14 victime ale deflagrațiilor ce au avut la stația GPL, de la Crevedia.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Încă o persoană a murit în urma exploziilor de la Crevedia. A cincea victimă a murit, la Spitalul Bagdasar-Arseni, în urma exploziilor de la stația GPL, de la Crevedia. Este vorba de un cetățean de origine nepaleză, care a suferit arsuri grave, de peste 90% din suprafața corpului. Instituția a transmis sincere condoleanțe familiei îndurerate, subliniind tragedia adusă de exploziile tragice de la Crevedia. Primele două victime ale deflagrațiilor de sâmbătă, 26 august, au fost un cuplul soț și soție, ce locuiau în apropiere de locul exploziilor. Bărbatul a fost cel care a decedat primul, după ce și-a văzut soția în stare critică din cauza arsurilor. Femeia a decedat ulterior la Spitalul de urgență din Capitală.

sddefault-2sddefault-2

Încă o persoană a murit în urma exploziilor de la Crevedia

Tragedia de la Crevedia continuă să lase familii îndurerate, care plâng pierderea celor dragi. În această dimineață, a cincea victimă, ajunsă la spital cu arsuri grave, a încetat din viață. Este vorba despre un cetățean de origine nepaleză, care ajuns la spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, în stare critică. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății. Instituția a mai informat că, din totalul de 58 de persoane implicate în tragedie, 27 de pacienți au fost deja externați, în timp ce alții luptă în continuare pentru viața lor.

Potrivit Libertatea, doi muncitori nepalezi, unul de 34 și altul de 39 de ani, au fost răniți în explozii. Un medic de la Spitalul Bagdasar-Arseni a declarat unul dintre nepalezi a fost transferat în străinătate, cu arsuri pe 30-40% din corp, iar celălalt, cu arsuri pe aproximativ 90% din corp, a rămas la Terapie Intensivă, cu șanse mici de supraviețuire.

Ceatățeanul de 34 de ani a decedat astăzi. Acesta era unul dintre cetățenii nepalezi care plătise bani grei firmelor de recrutare, 4.300 de euro mai exact, pentru a munci în România și să-și ajute familia.

Bilanțul din 5 septembrie indică faptul că nu mai există niciun pacient internat în spitalele din România, în stare critică, în urma exploziilor de la Crevedia. Singura persoană în stare critică după exploziile din 26 august de la Crevedia se află într-un spital din Italia, Milano, cu arsuri pe mai mult de 90 la sută din suprafața corpului.

Citește și: Povestea emoționantă a lui Crevete, motanul rănit care a supravieţuit exploziei din Crevedia: „Dintr-un morman de moloz a ieșit. Ars la mustăți, bot, urechi, ochi, pe labe, cu un dinte rupt”

Citește și: Al treilea deces în urma exploziilor de la Crevedia. Un bărbat rănit a murit la Spitalul Floreasca

Citește și: Cine este patronul stației GPL de la Crevedia, unde exploziile au ucis 2 oameni și au rănit grav 56. Tatăl lui este primarul din Caracal: „Eu nu ştiu ca băiatul meu să fi făcut ilegalităţi’

Citește și: Mesajul sfâșietor transmis de copiii celor doi soți morți în urma exploziei de la Crevedia: „Ne-ați lăsat singuri…’

„În cursul acestei dimineți, a decedat la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni' București încă unul din pacienții aflați în stare foarte gravă de la începutul internării și care avea un prognostic rezervat. Acesta era de origine nepaleză și avea arsuri de peste 90% din suprafața corporală. Adresăm condoleanțe familiei.', a transmis Ministerul Sănătății.

A patra victimă decedată era angajat al firmei GPL

A patra victimă care a murit în urma exploziilor de la stația GPL, din Crevedia, este un bărbat, în vârstă de 43 de ani. Acesta a ajuns în stare critică la Spitalul Floreasca, cu arsuri pe 95% din suprafața corpului. La acest moment, la Spitalul Floreasca se află internați peste 20 de pompieri.

Victima era Luigi Pascociu, șoferul uneia dintre cisternele implicate în tragedie, fiind angajat al firmei GPL Flagas de câțiva ani. Familia este în stare de șoc după vestea decesului său, căci bărbatul a fost văzut  ultima dată pe targă, primind îngrijiri medicale, după ce a reușit să se salveze.

„Aia a fost ultima dată când l-am mai văzut în viaţă! Eu l-am văzut plecând de acolo pe picioarele lui şi am zis: ‘Bă, nu are cum să moară!. L-am văzut pe filmare. Cum stătea pe targă, aştepta elicopterul SMURD să vină!', a declarat un membru al familiei victimei, potrivit Playtech.ro.

Tragedia soților, Lică și Florica, primele victime decedate în exploziile de la Crevedia

Două explozii puternice au zguduit orașul Cevedia, având un impact devastator. 58 de persoane au fost rănite, dintre care 39 erau pompieri, și două persoane și-au pierdut viața. Cei care au murit în urma exploziei de la Crevedia, soții Lică și Florica, și se aflau în casă, la momentul exploziei. Femeia a fost cuprinsă de flăcări, în propria-i locuință, sub ochii îngroziți ai soțului, care a făcut infarct și a murit pe loc. Aceasta a fost transportată de urgență la spitalul Floreasca, cu arsuri pe 95% din suprafața corpului. Din păcate medicii nu i-au mai putut salva viața.

Tragedia a avut un impact devastator asupra întregii familii. Sorin a povestit că a recunoscut-o pe mama sa după ochi, singurul element neafectat de arsuri, chipul ei fiind desfigurat din cauza exploziei.

‘Mama era acasă, a sunat-o pe sora mea și i-a spus că plutește gaz toată curtea, așa ca apa. Sora mea i-a spus să se ducă în casă, nu a mai apucat să ajungă până la ușă că atunci a avut loc explozia. A ars în proporție de 96%.

S-a ridicat de jos de unde a aruncat-o și a venit sigură pe picioarele ei până la ambulanță. Am luat-o repede cu mașina, nu am putut să o iau pe drum pentru că domnii polițiști blocaseră traficul. Am luat-o pe câmp, pe câmp am dat de un vecin ars și el în proporție de 90%. M-am întâlnit cu tata, mi-a zis că nu știe de mama nimic. Am început să o căutăm prin casă nu era.

Am ajuns la colț, tata deja ajunsese înaintea mea, a văzut-o pe targă, jos acolo, arsă și a căzut și el lângă ea. Am venit de pe câmp, am văzut ambulanța aici, un bărbat care resuscitat, în stop cardiorespirator. Nu m-a interesat să văd cine e pentru că în primul rând, îmi căutam mama, nicidecum pe tata și am căutat pe la ambulanțe până când am găsit-o pe mama, de nerecunoscut. Am recunoscut-o după ochi, atât. Nu mai avea figură’, a declarat Sorin, în exclusivitate, la România TV.

Al treilea deces în exploziile de la Crevedia, un bărbat în vârstă de 63 de ani

A treia persoană care și-a pierdut viaț, în urma deflagrațiilor de la stația GPL din Crevedia este un în vârstă de 63 de ani, care a ajuns la unitatea de primiri Urgențe a Spitalului Floreasca cu arsuri pe 90 la sută din suprafața corpului. Acesta se afla într-o stare critică și a fost intubat și ventilat mecanic. Acesta a fost rănit în prima explozie care a avut loc sâmbătă seară la stația GPL din Crevedia, au afirmat reprezentanții spitalului pentru News.ro. relatează Libertatea.ro.

FOTO: facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton