Cine este patronul stației GPL de la Crevedia, unde exploziile au ucis 2 oameni și au rănit grav 56. Tatăl lui este primarul din Caracal: "Eu nu ştiu ca băiatul meu să fi făcut ilegalităţi"

 Dumba Gabriela
.

Cine este patronul stației GPL de la Crevedia, unde exploziile au ucis 2 oameni și au rănit grav 56. Ei bine, firma de GPL din Crevedia, județul Dâmbovița aparține fiului primarului PSD din Caracal, Ion Duldurea, pe numele său Ionuț Daniel Doldurea. Primarul a sărit în apărarea fiului său și spune că acesta nu ar fi făcut ilegalități în afacerea cu GPL.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Stația GPL din Crevedia, posibil transformată într-o parcare de cisterne GPL, aparținea unei firme numite Flagas SRL, firmă deținută majoritar de către Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal. Stația GPL funcționa fără autorizație de securitate de incendiu, care a fost retrasă în luna iulie 2020. Aceasta a fost închisă în luna octombrie 2020.

456456-2456456-2

Ce se știe despre stația GPL din Crevedia, care a explodat

În timp ce primarul Ion Duldurea susține că acea stație GPL nu mai funcționa, localnicii din Crevedia spun că în acea stație erau încărcate ilegal butelii de aragaz.

Firma mai are încă un asociat, Cosmin Stângă. Contactat de Antena 3 CNN, acesta a precizat că se întoarce din vacanță și că nu are nimic de declarat. Prima explozie de sâmbătă seara s-ar fi întâmplat în momentul în care era transferat GPL de la o cisternă la alta.

De asemenea, mai mulți localnici au declarat că și după retragerea autorizațiilor din 2020 au continuat să-și încarce buteliile de gaz acolo, chiar și în ultima perioadă, însă seara.

Într-un interviu pentru România TV, imediat după incendiu, Ion Doldurea, primarul din Caracal, a vorbit despre tragedia produsă la firma fiului său, Ionuţ Doldurea, ocazie cu care a făcut o declaraţie halucinantă.

Întrebat dacă știe că au murit oameni, primarul din Caracal a răspuns: „Ştiu. Este vorba despre o persoană. Ceilalți, pompierii, este problema lor”.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, SC Flagas SRl este o societate românească care comercializează en-gros și en-detail carburanți auto (inclusiv GPL), în principal în Muntenia și Moldova, are sediul în Caracal, judeţul Olt și deţine control şi asupra Dolchimex SRL, Criana Gas SRL și Motben SRL. Cifra de afaceri a firmei Flagas SRL pe 2022 a fost de peste jumătate de miliard de lei, mai precis 595 de milioane de lei. Iar profitul pe 2022 s-a cifrat la 32 de milioane de lei.

Figurează cu 33 puncte de lucru (unul în Dâmboviţa, la Buciumeni ), iar 8 dintre ele sunt nu sunt valide, întrucât pentru cele mai multe expiră atestatul.

7 instituții știau încă din 2020, când ISU a făcut o inspecție la stația respectivă pentru a vedea care sunt neregulile, dacă acestea există. Una dintre nereguli era distanțarea dintre stație și proprietățile din jur, mult mai mică decât prevedea legea (2,8 m față de 10 m). De asemenea, în stație exista o pompă neomologată care transporta gazul dintr-o cisternă în alta. Putea fi oricând sursa exploziei precum cea de ieri. O altă pompă, care alimenta autorismele, avea scăpări de carburanți, potrivit digi24.ro.

Citește și: „Nu v-aș cere vreodată bani sau, și mai mult, nu aș face cuiva avansuri’. Florin Dumitrescu, semnal de alarmă în mediul online, după ce hoții cibernetici i-au folosit identitatea

Citește și: Cum arată Nicole Cherry cu părul blond și tuns bob lung: ‘Ești superbă! Te prinde foarte bine și…’. Artista este schimbată radical

Declarațiile tatălui patronului stației GPL, după exploziile devastatoare

Două explozii devastatoare urmate de incendii au avut loc, sâmbătă seară, la o stație GPL din Crevedia, al cărei patron este fiul primarului PSD din Caracal, județul Olt, Ion Doldurea. În explozii, două persoane, soț și soție, au murit, iar 56 de persoane au fost rănite, majoritatea fiind pompieri care interveneau la fața locului. Un număr de 39 de pompieri au fost răniți în a doua explozie puternică produsă în jurul orei 21.00. 

Ion Duldurea, primarul PSD din Caracal, a confirmat că stația GPL din Crevedia care a explodat îi aparține fiului său, Ionuț Daniel Doldurea.

Într-adevăr, această staţie care a luat foc este a fiului meu Ionuţ. Ionuţ este acolo. Este cu procuratura după el! Nu mai funcţiona staţia respectivă! Eu nu ştiu ca băiatul meu să fi făcut ilegalităţi', a spus Ion Doldurea, potrivit News.ro.

Edilul din Caracal e de părere că dezastrul ar fi fost provocat de la o mașină.

Acolo nu era depozit cum tot aud la televizor. Sunt aberații. Era locul în care mașinile se parcau. Mașinile trebuiau să plece dimineața la distribuție. Așa se face la orice firmă. Poate că totul a pornit de la o mașină care a sosit în curte, i s-o fi rupt vreo supapă, s-a umplut de fum și a fost incendiu. De aici, probabil, a izbucnit dezastrul', a declarat edilul din Caracal, într-un interviu acordat DC News.

Nu erau cisterne îngropate. Sunt cisterne obișnuite, care merg pe stradă. Nu se pune problema de altceva. Cisterne care transportă gaz. Nu era niciun depozit, nu era nimic. A fost un din ăsta de distribuție, dar nu mai funcționa de câțiva ani. Acum era punctul în care opreau șoferii să doarmă, mai opreau mașinile pentru a nu sta în stradă. Când soseau, parcau acolo și plecau după ce făceau distribuția. Nu era un depozit. Era ca un loc de parcare', a adăugat Doldurea.

Ion Doldurea a subliniat că va continua să își sprinjine băiatul, după tragedia care a avut loc în Crevedia.

„Îmi voi sprijini băiatul pentru că este un copil extraordinar care muncește de 20 de ani în această branșă. Ce a realizat a realizat prin munca lui, niciodată altcumva. Muncă cinstită și corectă. Să nu mai spună lumea de beizadele pentru că nu este așa. Eu sunt primar de doi ani și ceva. Nu am beneficii de pe urma GPL. Am lucrat în această branșă până acum cinci ani', a conchis edilul.

Ce avere fabuloasă are primarul din Caracal, al cărui fiu deține afacerea cu GPL

Ion Doldurea, primarul din Caracal, al cărui fiu deține stația GPL din Crevedia unde s-au produs exploziile de sâmbătă, este deținătorul unei averi impresionante, potrivit ultimei declarații de avere, din iunie anul acesta, depusă la Agenția Națională de Integritate. Printre altele, Doldurea are opt terenuri, 11 apartamente, două case și mai multe spații comerciale.

Ion Doldurea are opt terenuri în proprietate: șase sunt intravilane (cinci în Caracal și unul în București), unul agricol și unul extravilan.

De asemenea, el deține împreună cu soția 11 apartamente în Caracal, două case tot în Caracal (dintre care una are aproape 400 de metri pătrați) și două spații comerciale care împreună au aproape 5.000 de metri pătrați.

Un alt spațiu comercial deținut de primar a fost vândut anul acesta cu 120.000 de euro. La capitolul „obiecte de artă', Doldurea a trecut bunuri în valoare de 80.000 de euro. În conturi, primarul din Caracal are peste 250.000 de lei, 620.000 de euro, 10.000 de dolari și 10.000 de lire sterline.

În plus, Ion Doldurea are acțiuni în valoare de aproape 500.000 de lei la o societate comercială cu activitatea suspendată din 2015, SC Rombulgaz. La venituri, Doldurea a trecut 118.000 de lei din salariul de primar și peste 270.000 de lei din chirii. Pe lângă acestea, el a mai încasat aproape 65.000 de lei din pensie, iar soția lui – 34.000 de lei, tot din pensie.

Ion Doldurea a renunțat la funcțiile din PSD (șeful organizației locale) și la calitatea de membru al partidului după exploziile de sâmbătă de la Crevedia, soldate cu doi morți și peste 50 de răniți, au declarat pentru Digi24.ro surse din conducerea social-democraților. 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton