Cine va beneficia de pensii majorate cu 80%, după recalcularea de la 1 septembrie 2024. Raluca Turcan, fostul ministru al Muncii: „Vor avea creșteri semnificative”

 Ifrim Georgiana
.

Raluca Turcan, fost ministru al Muncii, a făcut noi precizări referitoare la recalcularea pensiilor din luna septembrie. Potrivit acesteia, normele de aplicare ale noii legi au fost aprobate, iar niciun pensionar nu ar urma să primească mai puțini bani după recalculare.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Începând cu data de 1 septembrie 2024, toți pensionarii din România vor avea pensia recalculată, după noua lege a pensiei, ce introduce o nouă metodă de calcul. Normele de aplicare a noii legi a pensiilor, care cuprind condițiile de acordare, stabilire și recalculare a pensiilor, precum și determinarea stagiului de cotizare contributiv, au fost deja aprobate. Raluca Turcan, fost ministru al Muncii, subliniază că nu vor exista scăderi de pensii după recalculare.

Citește și: Cum vor fi modificate pensiile după recalcularea de la 1 septembrie 2024

Citește și: Pensiile cresc de la 1 ianuarie cu 13,8%. Câți bani vor primi aproape cinci milioane de români

Citește și: Andra le-a cerut ajutorul nutriționiștilor ca să slăbească: „Nu pentru că nu-mi place cum arăt, dar atunci când corpul îți dă semne…'

Citește și: Cristina Șiscanu, mărturisire cu ochii în lacrimi: „Dacă voi credeți că viața mea este de divă și de răsfăț continuu, vă înșelați. Probabil iar sunt în prag de burnout”

Cine va beneficia de pensii majorate cu 80%, după recalcularea de la 1 septembrie 2024

Procesul de evaluare a dosarelor de pensie va avea loc pentru aproximativ 5 milioane de pensionari. Nu vor exista scăderi de pensii după recalculare, subliniază Raluca Turcan, însă noua lege va fi favorabilă pentru persoanele cu mai multă vechime în muncă.

„Prin recalculare, nu scade nicio pensie! Nu, nu scade, chiar dacă din calcul reiese o valoare mai mică a pensiei. Dimpotrivă, pensionarii care au avut vechime efectivă în muncă mai mare, vor avea creșteri semnificative',  a fost anunțul făcut de Raluca Turcan, potrivit RomâniaTV.

Tot fostul ministru al Muncii spune că recalcularea se va face imediat și fără erori: „Am avut procese de recalculare care au durat ani. Însă ca ministru al Muncii am demarat procesul de digitizare a dosarelor de pensii, deși nu aveam nici oameni suficienți și nici bani în buget. Anul acesta, recalcularea pensiei se va face pe computer, fără erori, imediat, Nu cu pixul și hârtia sau cu dosarele cu șină prăfuite'.

Simona Bucura, ministrul Muncii: „Pensiile românilor vor crește de două ori'

Ministrul Muncii, Simona Bucura, asigură că în anul 2024 pensiile vor crește de două ori. Potrivit calculelor, o persoană care a muncit 35 de ani la salariul minim actual și care primește în prezent 1.125 de lei, va beneficia de o creștere de 87,4%. Prin urmare, pensia va ajunge la suma de 1960 de lei.

„În 2024, pensiile românilor vor creşte de două ori. Prima dată începând cu 1 ianuarie când pensiile românilor vor creşte cu 13,8 la sută. Fiecare dintre cei 4,8 milioane de români va beneficia de asta. Valoarea punctului de pensie mergând de la 1.785 cât este astăzi, la 2.032 de lei.

Este un efort important pe care România îl face, care e o formă de respect pentru fiecare român, este o formă de echitate pentru fiecare român. Aceasta va fi prima parte a procesului de aplicare a noii legi', a susținut Simona Bucura-Oprescu.

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton